Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Mördade Seth Rich hade kontakt med Wikileaks uppger detektiv – USA-valet 2016

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 maj 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Rod Wheeler 16 maj 2017 - Foto: Fox News

Det har uppstått turbulens kring Seth Rich som mördades i juli 2016 och hans misstänkta koppling till Wikileaks läcka som kan ha påverkat valet i USA 2016. Seth Rich arbetade på Democratic National Committee (DNC) som är det styrande organet för Demokraterna i USA.

Fox News-källan och den frilansande privatdetektiven Rod Wheeler anlitades av Seth Richs familj för att utreda dödsfallet. Efter att han meddelat att det finns skäl att misstänka att Seth Rich är läckan till Wikileaks snarare än ryssarna har upprörda medier i USA intaget två positioner, att antagandet är korrekt eller inte.

“My investigation up to this point shows there was some degree of email exchange between Seth Rich and WikiLeaks.” – Rod Wheeler, former DC homicide investigator

Politiskt är uppgifterna om att Seth Rich ligger bakom läckan extremt känsliga eftersom de motsäger den amerikanska regimens uppfattning om att ryssarna försökte stoppa Hillary Clinton från att bli amerikansk president.

Läs mer i Fox News: “Family of slain DNC staffer Seth Rich blasts detective over report of WikiLeaks link” [Fox News tog ned denna artikel, men den finns på Web Archive och på: Geekwrapped.com]

Seth Rich - Foto: DNC
Seth Rich – Foto: DNC

Seth Richs anhöriga som anlitade Rod Wheeler menar att Wheeler inte var auktoriserad att göra någon typ av uttalanden. Wheeler valde ändå att göra det förmodligen för att han ansåg att hans hans fynd var kontroversiella och hade stort allmänt intresse.

“I have a source inside the police department that has looked at me straight in the eye and said, ‘Rod, we were told to stand down on this case and I can’t share any information with you.’ Now, that is highly unusual for a murder investigation, especially from a police department,” sa Wheeler. – InfoWars

Mordet den 10 juli 2016 på Seth Rich har avfärdats som ett vanligt gaturån, men varken hans plånbok eller klocka blev stulna. Han blev skjuten bakifrån.

En belöning på 125,000 dollar har utfästs till den som kan ge uppgifter om detaljerna kring mordet på Seth Rich, men ingen har hört  av sig, säger Rod Wheeler.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Seth Rich