Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Anna Kinberg Batra läxar upp kvinnoförtryckare och kriminella i Järva

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 juni 2017
- NewsVoice redaktion
Anna Kinberg Batra - Pressfoto: Moderaterna.se
Anna Kinberg Batra - Pressfoto,   Moderaterna.se
Anna Kinberg Batra – Pressfoto, Moderaterna.se

Anna Kinberg Batra gör vad det flesta svenska manliga politiker eller feminister inte vågar, tala klarspråk till kvinnoförtryckare i Järva och det med besked. “Sådana värderingar hör inte hemma i Sverige” och “i Sverige råder jämställdhet. Punkt”. Det sa moderatledaren som även gav grovt kriminella en skarp uppläxning.

Talet hölls under den pågående politikerveckan i Järva utanför Stockholm, ett problemområde tyngt av kulturkrockar mellan svenska seder och framförallt islamsk fundamentalism.

Batra slog fast att invandrare måste rätta sig efter de normer och regler som vi har i det svenska samhället och hon tog särskilt upp förtryck av kvinnor, enligt en artikel i SVD rubricerad “Kinberg Batra angrep kvinnoförtryckare”.

Anna Kinberg Batra cementerade att:

“I Sverige har ingen rätt att på grund av religion, kultur eller kontrollbehov hindra någon annan från att gå ut och röra sig fritt, träffa sina kompisar, besöka ett badhus, jobba eller skaffa sig en utbildning.”

Nedsättande och förtryckande värderingar riktade mot kvinnor hör inte hemma i Sverige, någonstans, inte ens i Järva. Batra uppmanar män som inte kan respektera de enkla svenska levnadsregler som vi har med uppmaningen: “Stanna inne själva!”.

“Hon vände sig till dem som tänker bestämma vem dottern ska få träffa på kvällen, om hon får spela fotboll, vara med i aktiviteter som alla andra eller vem hon vill gifta sig med”.

“Du tar hennes frihet. Till dig vill jag säga en sak: Det får du inte i Sverige.”

Sluta kasta sten, mörda och bränna bilar

Moderatledaren fortsatte i sitt krafttal och vände sig till de grovt kriminella. Hon riktade sig särskilt till de som trakasserar, bränner bilar, kastar sten på polisen, skjuter och mördar på öppen gata, skriver SvD.

“Ni hör inte hemma här. Ni förstör bostadsområden och för människor som vill leva ett vanligt vardagsliv”.

Batra efterlyste i sitt tal fler poliser i Järva, övervakningskameror och ett rättscentrum med polis, åklagare, socialtjänst och jourdomstol under samma tak.

Ytterligare en halv miljon människor till Sverige under 10 år

Kinberg Batra sa under sitt tal att Sverige kan slitas isär om vi inte klarar integrationen. Hon tycktes redan veta hur många som ska få komma in i Sverige de närmaste tio åren, närmare bestämt 500,000 personer. Är det redan bestämt eller är det en prognos? [NewsVoice anm]

Integrationsplikt och satsning mot extremism

Kinberg Batra ställde särskilda krav på invandrare genom en integrationsplikt.

“Det betyder krav på samhällsorientering, annars får man inte bidrag. Ansträngningar för att klara språket, annars får man inte uppehållstillstånd. Att alla måste göra sig anställningsbara.”

Politikerveckan i Järva har beskydd av krypskyttar på taken, skriver SvD. Samtidigt skriver några politiker på DN Debatt: “Center mot våldsbejakande extremism inrättas vid Brå” att den tillfälliga nationella samordningen mot våldsbejakande extremism ska övergå till ett nytt permanent nationellt centrum vid Brottsförebyggande rådet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq