Det smutsiga spelet bakom Greklandskrisen – Yanis Varoufakis

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 juni 2017
- NewsVoice redaktion

EFN: “Han har kallats ”den mest intressanta mannen i världen”. I boken Adults in the room – My battle with Europe´s deep establishment, som kommer ut i dag, avslöjar Greklands förre finansminister hemliga inspelningar han gjorde under Eurogruppens interna möten.”


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Under vår resa till Grekland sommaren 2015 fick vi en helt annan logisk förklaring till hur Grekland påtvingats en sådan katastrofal skuldsättning. Inte att den, som Varoufakis hävdar beror på att politikerna i EU övergett demokratin och mer siktar på egna personliga karriärer. Nej, den mest logiska förklaringen är att bankerna som säkerhet för de ursprungliga lånen, som sedan växte alltmer, satte upp att råvarutillgångar under jord inom såvär Grekland sland- som havsterritorium skulle vara bankernas om grelerna nu inte kunde klara detta.
  Då ska man också ha med i beräkningen att i Medelhavet har man såväl i antiken som i nutid funnit mycket stora potentiella oljetllgångar. För Cypern, Israel och Egypten har man redan proklamerat detta. Varför inte Grekland.
  De som har tid till förfogande, borde granska detta – och om det visar sig sant: Lyfta fram det i ljuset.

  Här häller jag helt med Yanis. En öppenhet i de stora frågorna är ett måste för att sökerställa en vettig framtid.
  Referens : 2000-Talets Vetenskap; nr 5/15 sid 25-26

  Ingemar Ljungqvist, numera chefredaktör 2000-Talets AlmaNova

 • Mycket bra intervju men får inte riktigt ihop hur Ekonomi- och FinansNyheterna (EFN) som står bakom intervjun tänker. De är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB. En “bank” som är en del av problemet Yanis Varoufakis talar om.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *