Det smutsiga spelet bakom Greklandskrisen – Yanis Varoufakis

3

EFN: “Han har kallats ”den mest intressanta mannen i världen”. I boken Adults in the room – My battle with Europe´s deep establishment, som kommer ut i dag, avslöjar Greklands förre finansminister hemliga inspelningar han gjorde under Eurogruppens interna möten.”

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ingemar Ljungqvist
Gäst
30 juni 2017 kl 20:51

Fann precis det här intressanta inlägg på nätet som bekräftar att min frågeställning är helt adekvat:
https://athenianvoice.wordpress.com/2012/11/26/om-grekiska-naturtillgangar/

Ingemar Ljungqvist
Gäst
30 juni 2017 kl 20:41

Under vår resa till Grekland sommaren 2015 fick vi en helt annan logisk förklaring till hur Grekland påtvingats en sådan katastrofal skuldsättning. Inte att den, som Varoufakis hävdar beror på att politikerna i EU övergett demokratin och mer siktar på egna personliga karriärer. Nej, den mest logiska förklaringen är att bankerna som säkerhet för de ursprungliga lånen, som sedan växte alltmer, satte upp att råvarutillgångar under jord inom såvär Grekland sland- som havsterritorium skulle vara bankernas om grelerna nu inte kunde klara detta.
Då ska man också ha med i beräkningen att i Medelhavet har man såväl i antiken som i nutid funnit mycket stora potentiella oljetllgångar. För Cypern, Israel och Egypten har man redan proklamerat detta. Varför inte Grekland.
De som har tid till förfogande, borde granska detta – och om det visar sig sant: Lyfta fram det i ljuset.

Här häller jag helt med Yanis. En öppenhet i de stora frågorna är ett måste för att sökerställa en vettig framtid.
Referens : 2000-Talets Vetenskap; nr 5/15 sid 25-26

Ingemar Ljungqvist, numera chefredaktör 2000-Talets AlmaNova

Pål BergströmD
28 juni 2017 kl 14:46

Mycket bra intervju men får inte riktigt ihop hur Ekonomi- och FinansNyheterna (EFN) som står bakom intervjun tänker. De är ett helägt dotterbolag till Svenska Handelsbanken AB. En “bank” som är en del av problemet Yanis Varoufakis talar om.