Vitlök och eteriska oljor skyddar dig mot fästingar men se upp för DEET

1
1188

Eteriska oljor hjälper mot fästingar

När fästingar väljer sitt byte söker de sig till koldioxiden från utandningsluften och dofter, men det finns vissa naturliga lukter från växter och eteriska oljor som stöter bort fästingar, mygg och andra insekter.

Vissa naturliga eteriska oljor stöter bort fästingar. Det finns även tecken på att ett dagligt intag av vitlök gör dig mindre attraktiv som värddjur för fästingar.

Läs mer om eteriska oljor och DEET på TV-helse.se


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Citronella fungerar enbart för mig om jag använder det själv, men inte andra. Delar jag med mig till andra blir jag likt en mygg-magnet igen. På mina resor i tropikerna tar jag därför på mig min citronella-spray avsides. Om jag blir tillfrågad av andra resenärer om jag har någon spray så ger jag dem en vit lögn ”Nej tyvärr. Den tog precis slut” 😉

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här