Vitlök och eteriska oljor skyddar dig mot fästingar men se upp för DEET

1

Eteriska oljor hjälper mot fästingar

När fästingar väljer sitt byte söker de sig till koldioxiden från utandningsluften och dofter, men det finns vissa naturliga lukter från växter och eteriska oljor som stöter bort fästingar, mygg och andra insekter.

Vissa naturliga eteriska oljor stöter bort fästingar. Det finns även tecken på att ett dagligt intag av vitlök gör dig mindre attraktiv som värddjur för fästingar.

Läs mer om eteriska oljor och DEET på TV-helse.se


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 juni 2017 kl 12:51

Citronella fungerar enbart för mig om jag använder det själv, men inte andra. Delar jag med mig till andra blir jag likt en mygg-magnet igen. På mina resor i tropikerna tar jag därför på mig min citronella-spray avsides. Om jag blir tillfrågad av andra resenärer om jag har någon spray så ger jag dem en vit lögn “Nej tyvärr. Den tog precis slut” 😉