Fredlig Islam – En video som når miljontals ickemuslimer och träffar i hjärtat

publicerad 13 juni 2017
- av Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. Allah är stor och Allah är större än terror och våld. Att det finns fredlig Islam är budskapet i en video producerad av ett telecom-bolag i Kuwait. Videon har blivit viral och den har just nu över 7, 1 miljoner visningar.  Den gör förmodligen större nytta för att skapa fred än Västs samlade skara av värdelösa politiker.

NewsVoice publicerar videon för att visa att Islam och att vara muslim på intet sätt är förenligt med terrorism, vilket är den bild av religionen som Västmedier och biofilmer direkt eller indirekt visat upp allt sedan september 2001 när kriget mot terrorism och Islam startades av Washington.

Vid sidan av sund Islam finns extremisterna, de islamska jihadisterna, som vill fostra Väst med våld. Det handlar ofta om hämnd för de interventioner som Väst gjort sig skyldiga till i muslimska länder. Det handlar om att väcka Väst till medvetenhet om Västs krig mot Mellanösterns folk.

Över en miljon civila i Mellanöstern har fått sätt livet till sedan 2001. Massdödandet måste leda till konsekvenser för de västländer som stödjer och bedriver krig. Alla de barn, kvinnor, män och åldringar som dött av utarmat uran, bomber, drönarmissiler och kulor från Västs krigsindustri har ett pris. Det kallas terrorism.

Fredlig islam

Swisha Sassersson valfri summaTrots att Mellanösterns folk har rätt till att försvara sig förblir de flesta muslimer fredliga och det uttrycks i denna virala video från ett telekomföretag i Kuwait. Detta företag har förmodligen gjort mer nytta än samtliga politiker i USA och Europa sedan kriget mot Islam startade 2001.

Jag tror fredliga muslimer i Sverige måste prata med fredliga svenskar för att komma till rätta med terrorismen i Sverige. Det måste ske överstatligt på gräsrotsnivå. Om vi kan acceptera varandras behov och respektera varandras olikheter kan vi lösa alla problem. Sedan måste Sverige avsluta alla aktiva, dolda och passiva krigshandlingar mot Mellanöstern. 

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

RT: ‘You filled cemeteries with our children’: Anti-terrorist Ramadan video goes viral on YouTube