Sköter du dig ryker bidragen och förkovrar du dig blir löneökningen skral

publicerad 26 juni 2017
- Harriet Larsson
Svenska folket? - Foto: Tele2-reklam
Svenska folket? - Foto: Tele2-reklam
Svenska folket? – Foto: Tele2-reklam
Harriet Larsson
Harriet Larsson

DEBATT. Att vi ska vara snälla mot alla som har det svårt fick vi i oss med modersmjölken. Därefter sjöng vi äldre i söndagsskolan att Jesus älskar alla barnen på vår jord, vilket nog är grunden i allas lika värde mantrat, om vi till skillnad från den mångkulturella eliten endast utgår från vårt existentiella värde här på jorden, i egenskap av att vara människa.

Text: Harriet Larsson. Samhällskritiska inlägg finns även på hennes blogg ”Utanför åsiktskorridoren”

I dag får ungar, elever och vuxna detta snällhetskrav serverat på den offentliga tallriken från förskola till högskola och på arbetsplatsen, men efterlevnaden till detta krav är trots indoktrineringen i praktiken mycket skral.

Rättvisa i snällhetskrav?

Något som jag funderat på under livet är rättvisan i detta krav. Tänker på min gamla mor, som arbetat, slitit och sparat under hela sitt liv och ställt upp utan tanke på betalning för andra och i välgörenhetsarbete. Röda Korset fick en stor del av hennes händers flit och skrala pension. Mor blev dock mycket ledsen, när en hög potentat snodde 7 miljoner ur Rödas Korsets kassa och hans stjärnadvokat förklarade att ”han hade så stora levnadsomkostnader”…

I dag påverkas bostadsbidraget eller uteblir helt om en pensionär har en slant på banken, men om en annan pensionär med samma levnadsvillkor slösat och blankt struntat i morgondagen under livet, så kan han eller hon erhålla bidrag.

Jesus har ersattas av staten, som därmed fått trogna lärjungar.

Hälften kvar?

Nästa fundering är varför ska en duktig och energisk person endast få behålla hälften av en löneökning?

Dagens ”Judas” i Rosenbad framställer denna konfiskering som ett rättvisekrav!
Nu hävdar en av deras lärjungar, vänstertidningen Dagens ETC i en viral video som setts av nästan 200 000 personer att det bara är en halv procent av Sveriges befolkning – de som har en månadslön på 200 000 kronor eller mer – som betalar mer än hälften av sin inkomst i skatt.

Men detta påstående sågas av chefsekonom Jacob Lundberg, som i klartext bevisar att nästan ingen medborgare betalar under 50 procent i skatt.

Denna trogna lärjunge, Dagens ETC, ”glömmer” alla andra skatter, moms, energiskatter, arbetsgivaravgifter etc.

Jacob Lundberg påminner om Gunnar Myrdal, som i en berömd artikel artikel hävdade att det gamla skattesystemet med alla avdragsmöjligheter förvandlade svenskarna till ett folk av fifflare!

Sedan följde skatteomläggningen som skulle ge ett robust, mer rättvist och transparant system, men som söndertrasats av alla undantag och i stället förvandlat staten till fifflare.
Dagens förödande flyktingpolitik har gjort att staten med dess medlöpare inte skyr några medel i ljugandets teknik mot medborgarna. De får dessutom betala för konsulter som är experter på att manipulera, när känsloorden inte längre fungerar.

Världens högsta skatter räcker inte till

Trots världens högsta skatter, om samtliga räknas in, så räcker inte pengarna för att behålla Sveriges humanitet mot andra, som främst önskar få ett gott liv av alla bidrag, som mor och andra gamla lagt grunden till.

Det är den främsta orsaken till den farliga färden över medelhavet, inte krig och förföljelse, utan deras eget val. Mobilen är kompassen mot bästa bidragsland, passet är en black om foten och slängs därför over bord.

När majoriteten av de unga, friska männen som tagit sig till Europa inte uppfyller asylskälen, då måste väl den mest flyktingvänlige inse att något är fel? När obemedlade kvinnor, barn och förföljda återfinns i lägren.


Tyvärr känner jag upprördhet nästan varje dag över dessa egoistiska politiker, som glömt sitt grunduppdrag att främst gynna sin egen befolkning. De stjäl våra surt förvärvade slantar och öser dem på annat, som gynnar självbilden med karriär.


Anledningen är deras obegränsade behov att få glassa bland världens elit och få beundran för sin människokärlek, som deras landsmän inte längre känner av, utan endast deras betalningskrav. Drivmedelet för detta förräderi är också förmåner med allt tjockare lönekuvert, allt under sken av det postindustrilla samhällets globaliseringslära som åt alla lycka bär.

Jag kan bara konstatera, att påståendet om lågskattesamhälle är dagens skämt, som regeringen och deras medlöpare försöker ge sken av. Det vore ärligare att säga hur mycket pengar har Ni, när och var kan vi hämta dem?

Text: Harriet Larsson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq