Sköter du dig ryker bidragen och förkovrar du dig blir löneökningen skral

publicerad 26 juni 2017
- av Harriet Larsson
Svenska folket? - Foto: Tele2-reklam
Svenska folket? - Foto: Tele2-reklam
Svenska folket? – Foto: Tele2-reklam
Harriet Larsson
Harriet Larsson

DEBATT. Att vi ska vara snälla mot alla som har det svårt fick vi i oss med modersmjölken. Därefter sjöng vi äldre i söndagsskolan att Jesus älskar alla barnen på vår jord, vilket nog är grunden i allas lika värde mantrat, om vi till skillnad från den mångkulturella eliten endast utgår från vårt existentiella värde här på jorden, i egenskap av att vara människa.

Text: Harriet Larsson. Samhällskritiska inlägg finns även på hennes blogg ”Utanför åsiktskorridoren”

I dag får ungar, elever och vuxna detta snällhetskrav serverat på den offentliga tallriken från förskola till högskola och på arbetsplatsen, men efterlevnaden till detta krav är trots indoktrineringen i praktiken mycket skral.

Rättvisa i snällhetskrav?

Något som jag funderat på under livet är rättvisan i detta krav. Tänker på min gamla mor, som arbetat, slitit och sparat under hela sitt liv och ställt upp utan tanke på betalning för andra och i välgörenhetsarbete. Röda Korset fick en stor del av hennes händers flit och skrala pension. Mor blev dock mycket ledsen, när en hög potentat snodde 7 miljoner ur Rödas Korsets kassa och hans stjärnadvokat förklarade att ”han hade så stora levnadsomkostnader”…

I dag påverkas bostadsbidraget eller uteblir helt om en pensionär har en slant på banken, men om en annan pensionär med samma levnadsvillkor slösat och blankt struntat i morgondagen under livet, så kan han eller hon erhålla bidrag.

Jesus har ersattas av staten, som därmed fått trogna lärjungar.

Hälften kvar?

Nästa fundering är varför ska en duktig och energisk person endast få behålla hälften av en löneökning?

Dagens ”Judas” i Rosenbad framställer denna konfiskering som ett rättvisekrav!
Nu hävdar en av deras lärjungar, vänstertidningen Dagens ETC i en viral video som setts av nästan 200 000 personer att det bara är en halv procent av Sveriges befolkning – de som har en månadslön på 200 000 kronor eller mer – som betalar mer än hälften av sin inkomst i skatt.

Men detta påstående sågas av chefsekonom Jacob Lundberg, som i klartext bevisar att nästan ingen medborgare betalar under 50 procent i skatt.

Denna trogna lärjunge, Dagens ETC, ”glömmer” alla andra skatter, moms, energiskatter, arbetsgivaravgifter etc.

Jacob Lundberg påminner om Gunnar Myrdal, som i en berömd artikel artikel hävdade att det gamla skattesystemet med alla avdragsmöjligheter förvandlade svenskarna till ett folk av fifflare!

Sedan följde skatteomläggningen som skulle ge ett robust, mer rättvist och transparant system, men som söndertrasats av alla undantag och i stället förvandlat staten till fifflare.
Dagens förödande flyktingpolitik har gjort att staten med dess medlöpare inte skyr några medel i ljugandets teknik mot medborgarna. De får dessutom betala för konsulter som är experter på att manipulera, när känsloorden inte längre fungerar.

Världens högsta skatter räcker inte till

Trots världens högsta skatter, om samtliga räknas in, så räcker inte pengarna för att behålla Sveriges humanitet mot andra, som främst önskar få ett gott liv av alla bidrag, som mor och andra gamla lagt grunden till.

Det är den främsta orsaken till den farliga färden över medelhavet, inte krig och förföljelse, utan deras eget val. Mobilen är kompassen mot bästa bidragsland, passet är en black om foten och slängs därför over bord.

När majoriteten av de unga, friska männen som tagit sig till Europa inte uppfyller asylskälen, då måste väl den mest flyktingvänlige inse att något är fel? När obemedlade kvinnor, barn och förföljda återfinns i lägren.


Tyvärr känner jag upprördhet nästan varje dag över dessa egoistiska politiker, som glömt sitt grunduppdrag att främst gynna sin egen befolkning. De stjäl våra surt förvärvade slantar och öser dem på annat, som gynnar självbilden med karriär.


Anledningen är deras obegränsade behov att få glassa bland världens elit och få beundran för sin människokärlek, som deras landsmän inte längre känner av, utan endast deras betalningskrav. Drivmedelet för detta förräderi är också förmåner med allt tjockare lönekuvert, allt under sken av det postindustrilla samhällets globaliseringslära som åt alla lycka bär.

Jag kan bara konstatera, att påståendet om lågskattesamhälle är dagens skämt, som regeringen och deras medlöpare försöker ge sken av. Det vore ärligare att säga hur mycket pengar har Ni, när och var kan vi hämta dem?

Text: Harriet Larsson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är en omänsklig syn Harriet Larsson har på flyktingar, migranter och andra som just nu lever i ovisshet, vilset och utan framtid. Dessa människor förvisas även i vårt samhälle till miljonprogrammens nerslitna och socialt utsatta områden. De skall inte behöva utstå menande blickar av illa dold misstänksamhet och fördomar. Sluta att sprida grundlösa rykten och obskyra påståenden.
  Det är inte sant att människor har ställt in kompassen efter bästa bidragen, kompassen är inställt på släktingar och bekanta som migranten har anknytning till i Europa. Det är arrogant och främlingsfientligt att påstå att alla flyktingar är arbetsovilliga och bara vill leva på bidrag.
  Jag har förståelse för kritiken av dagens invandring, att svenska staten tar på sig sådana jätteprojekt, på skattebetalarnas bekostnad och utan den nödvändiga kompetensen hos de berörda myndigheterna är en katastrof i sig. Men det är inte migranternas fel.
  År 1980 flydde 125 000 kubaner från den kommunistiska diktaturen på Kuba till USA. Av dessa visade sig att en del var kriminella och andra var psykiskt sjuka, hittar inte siffrorna just nu men kanske rörde det sig om så mycket som en fjärdedel av gruppen. Insikten här är att alla flyktingar inte har stöpts i samma form, i samhällsplaneringen måste man ta hänsyn till detta. I USA finns idag 1,7 miljoner exilkubaner och det finns en kvot för 20 000 fler kubaner att komma till USA varje år.
  Att reglera antalet flyktingar i kvoter så att det finns en realistisk möjlighet till omsorg och integration för de som kommer Sverige är önskvärd.

 • “Påståenden om invandringen tar jag bestämt avstånd ifrån, generaliseringarna är helt onödiga och delvis främlingsfientliga”, skriver Per Larsen. Förmodligen är det dessa meningar som anses “främlingsfientliga”:
  – “Det är den främsta orsaken till den farliga färden över medelhavet, inte krig och förföljelse, utan deras eget val. Mobilen är kompassen mot bästa bidragsland, passet är en black om foten och slängs därför over bord.
  – När majoriteten av de unga, friska männen som tagit sig till Europa inte uppfyller asylskälen, då måste väl den mest flyktingvänlige inse att något är fel? När obemedlade kvinnor, barn och förföljda återfinns i lägren.”
  Det finns många rapporter och artiklar om att majoriteten av “flyktingar” inte har riktiga asylskäl utan skälet till flykten är ett bättre liv i Europa. SVT:s utrikeskorrespondent Erika Bjerström framförde nyligen den ståndpunkten i Aktuellt, beträffande flyktingströmmarna från Afrika.
  Läs gärna Håkan Boströms ledare i GP den 27 juni.
  http://www.gp.se/ledare/boström-europa-behöver-en-ny-flyktingpolitik-1.4386875
  T.o.m. Frans Timmerman EU:s förste vice orförande börjar nu använda ordet migranter i stället för flyktingar.
  Men svensk media har en förkärlek till det mer känslosamma ordet “flykting”. För att Europa skall klara av migrantströmmarna behövs mer fakta än känslor.

 • Åke i Sörmlnad,vad bablar du för något.Det finns inte ett ord om Habsburgernas vaknande i artikeln som du satte in.Nej Åke,det är du som ska vakna ur din djupa sömn och läs lite historia. År 1686 juni började en gemensam attack mot Buda i Ungern mot den dåvarande Osmanska Imperiet som höll Ungern i 150 år under besegring för att driva ut de och sätta stopp för osmanernas dröm att belägra hela Europa och islamisering av hela Europa.I denna krig bl.a. deltog också svenska soldater och de flesta nationer i Europa just för att sätta stopp för Osmanska imperiet och islamisering av hela Europa.OCH DE VAN OCH DREV UT OSMANERNA FRÅN EUROPA.Åke när du vaknar då får du kritisera men inte innan !!!!

 • Religion och politik har två helt väsenskilda agendor och borde inte förekomma i en och samma jämförelse.
  Religionens krav på förlåtelse och respekt för människans utsatthet kommer ur det faktum att vi alla är underkastade omständigheternas tyranni och i vår litenhet kan drabbas av naturens nycker närhelst, ett faktum som de religiösa acceptera.
  Politiken skapar lagar och bestämmer skatterna för att uppnå olika fördelningspolitiska mål, samhällsbygge och omsorg. Till skillnad från religionen så tror vi att politik kan bedrivas rationellt och leverera önskat resultat.
  Påståenden om invandringen tar jag bestämt avstånd ifrån, generaliseringarna är helt onödiga och delvis främlingsfientliga. Vi har själva röstat fram våra politiker och långt de flesta är duktiga människor som vill gott.
  Jag delar artikelförfattarens skepsis till de höga skatterna, det fungerar allt sämre i många sektorer hur mycket staten än tar in i nya skatter. Skatterna är det verktyg som skall lösa de politiska problemen och verktygen skall hanteras av administratörer.
  En känd profil i dagens samhälle är polismyndighetens generaldirektör Dan Eliasson, han skall exekvera riksdagens beslut och implementera dessa i polisens dagliga verksamhet. Det går lite knackigt, milt utryckt, det går nog lite dåligt på de flesta samhällsinstitutioner.
  Trots dryga fyrtio miljarder kronor till rättsväsendet är vi inte trygga, äldreomsorgen, skolan och pensionerna levererar inte. Om problemet ligger hos politikerna eller administratörerna är inte särskilt viktigt att diskutera, det är förändringen på mängden av de tillförda skattemedlen som är viktigt att studera.
  Vad leverera myndigheten för pengarna de får för att bedriva sin verksamhet? Att ändra anslagen och mäta förändringen i verksamheten är en väg. Om det visar sig i en jämförelse att mindre myndigheter, med mindre budget, levererar mer per krona än stora myndigheter så skall en uppdelning göras av just de stora myndigheterna till mindre enheter. Även internationella jämförelse är en metod, det är ungefär samma myndigheter i de flesta länder.
  Sedan bör alla bidrag märkas med sin kostnad, det kommer att förvåna många att de administrativa kostnaderna inte sällan uppgår till både tre och fyra gånger det utbetalda bidraget. Den statliga verksamheten skor sig på den behövande kan man påstå.

 • Och de etniskas ord med i laget trängs undan med islamofobi, rasism och antisemitism. Öppna näbben som gammelsvensk och DO drämmer till med skadestånd.

 • Den Svenske medborgaren har inte längre något land för landet styrs genom överstatliga dekret från EU som har sin agenda inlåst i ett kassaskåp bevakat av EU:s grundare som inte bör eller kan nämnas för vår allas säkerhets skull.

 • Jag ärvde två hus, sålde dem och byggde ett nytt. Nu får jag hög årlig fastighetsavgift. Det anses rättvist för hus kan inte flyttas ur landet.
  Om jag istället hyrt en lägenhet och rest upp mina pengar utomlands hade jag sluppit årlig fastighetsavgift.
  De flesta skraplottsvinnare i TV vill resa för vinsten. I förra århundradet hade köpt eller byggt ut sitt fritidshus och konsumerat sin semester i Sverige. Nu skall vi resa utomlands, mångkultur skall främjas på alla sätt.

 • Jag skulle kunna leva med mycket hög skatt om pengarna fördelades i samhället på ett sätt som faktiskt uppfyllde den slitna floskeln “alla människors lika värde”, men så är det inte när man tittar på realiteterna i samhället.

  De rikare har blivit rikare och dragit ifrån medelklassen med både alliansens och de s.k. socialdemokraternas och de s.k. miljöpartisternas högerpolitik. Det är medel- och underklassen som beskattas för hårt, inte överklassen.

  Det som behövs är en progressiv skattepolitik, men jag anser att vi måste ut ur EU INNAN vi genomför den politiken.

 • En svikare av stora mått var den socialist, som borta i Australien (på andra sidan av jorden) erkände sitt svåra brott mot framtida ATP-pensionärer – genom att flytta betydande delar av deras ålderdomstrygghet till statens budget – förmodligen till följd av överbud för att få tillräckligt många väljare att välja Socialdemokraterna i ett kommande val!
  Vem var denne: Göran Persson, som dels varit både finansminister, men även statsminister!
  Hur stor var aktuell summa gällande den stölden??? – Uppgiften har angivits vara hundratals miljarder kronor, men trots det blev det aldrig någon politisk debatt aktuell! – Hade den borgerliga oppositionen ingen kunskap alls om hur Sveriges ekonomi egentligen såg ut???

  – Hur mycket kan Svensson lita på landets politiker när debatter inför kommande riksdagsval framförs i våra medier?
  – Läs statsvetaren Anne-Marie Pålssons bok “Knapptryckarkompaniet” – så begriper Du klart mycket mer, om hur vi väljare blir TOTALT LURADE av “VÅRA POLITIKER” oavsett PARTI !!!

 • Harriet bekräftar med sitt inlägg vad en majoritet av den svenska ursprungsbefolkningen känner, det bedrägeri som våra politiker ägnat sig åt under många år har nu gått så långt att tiden snart är inne för ett inbördeskrig.

  Tyvärr har många årtionden av effektiv socialistisk hjärntvätt satt sådana spår att förfallet måste gå avsevärt längre innan en majoritet av de röstberättigade inser att en ändring nu måste ske snabbt.

  Den socialistiska eliten som, alltsedan Palmes inträde på den politiska arenan, lyckats sätta dagordningen har skapat ett samhälle som främst ibland de unga närmast är att jämföra med Hitlerjugend, och vi vet ju alla hur det gick med Tyskland under detta styre.

  Är det först under “Stunde Null” som befolkningen inser vad detta leder till även nu i vår tid??

  Det som personligen besvärar mig mest är det fruktansvärda svek mot våra äldre som dagens samhällsutveckling leder till, våra föräldragenerationer vilka med sin möda och sitt svett offrat sig för att efterkommande skall få en bättre tillvaro.

  En tillvaro som rimligen skall tillkomma de efterkommande och vilka i sin tur gör samma uppoffringar för att nästa generation skall kunna njuta frukterna av sina föräldrars slit.

  Dock måste sägas att jag själv mer än en gång ägnat mig åt viss självkritik då jag försökt analysera varför dagens aktiva ser det som självklart att agera humanitär stormakt med de tillgångar som tidigare generationer i sitt anletes svett arbetat ihop och lämnat över till dem att förvalta.

  Något måste jag ha gjort fel då tex min egen dotter ser det som fullständigt självklart att vi skall ta emot 163.000 flyktingar under ett år (2015).

  Känslan av total vanmakt är jag sannolikt inte ensam om att känna, eller …??

 • Nej Hariet,dettta är bara början på den som ska komma.

  Detta är bara ett förprov på hur europas folk reagerar på invadering av europa av alla dessa invaderare(jag skrev inte fel) som är hitt sickade av bakgruns makter som styrs av Georg Soros och company genom http://www.w2eu.info Det som ska komma är 100 miljoner invanderare från Afrika och mellan öster som ska invadera och tränga bort ursprung befolkningen och kristendommen i Europa.När europas ursprungbefolking land efter land blir minoritet då blir för sent att vakna.Då kommer sharia lagar införas i demokratins och majoritetens namn.

  Ni tror inte att detta är möjligt men redan finns flera goda exempel på detta i europa s.t.ex. Transylvanien där på XIV talet rumänska befolkningen var inte mer en 1 % av befolkningen.Idag är nästan tvärt om.Detta väntar alla europas länder fast det behövs inte 600 år för det eftersom dessa invanderare är hittskickade för att föröka sig och sprida islam.

  Jag vet, många tycker att jag är rasist bla.bla.bla. men alla som ni tycker det läs europas historia och ni kan själv se verkligheten som har hänt hittils i Europa.DET ÄR VAD VÄNTAR PÅ OSS ALLA OM VI INTE STOPPAR DENNA GRYMMA LANDSFÖREDERI MOT VÅRA LÄNDER I EUROPA. !!!!!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *