Är du nöjd med Levaxin vid för låg metabolism?

3

Många som medicineras mot för låg metabolism är nöjda med effekten av syntetisk Levaxin, medan andra föredrar Erfa eller kombinationsmedicinering med Levaxin och T3 (trijodtyronin). Vad vet man idag om orsaken till skillnaderna? 

Lars Omdal expert på Levaxin - Foto: TV-Helse.no
Video: Lars Omdal – Foto: TV-Helse.no

TV-Helse i Norge talade med en specialist i Oslo

“Vi vet mer idag än bara för ett par år sedan”, säger Lars Omdal till TV-Helse. Han är läkare vid Balderklinikken i Oslo och har 15 års erfarenhet av att behandla patienter som behandlas för dysfunktionell metabolism (ämnesomsättning).

Lars Omdal säger att standardbehandlingen för metabolism idag endast består av T4 i Norge. T4 är ett ämne som kroppen omvandlar till T3. Man använder sällan behandling med dyra körtelpreparat som innehåller både T4 och T3.

Se video på TV-Helse.se

Omdal berättar för TV-Helse att många är nöjda med Levaxin som bara innehåller T4, men det finns patienter för vilka enbart T4 inte är tillräckligt. För dessa patienter ger en kombinationsbehandling med både T3 och T4 bättre resultat.

Originaltext: Arnt-Olav Enger: Tilfreds med standardbehandling for stoffskifte? | Översättning: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stella
Gäst
4 juli 2017 kl 00:40

Eller så får man en diagnos för sköldkörteln som visar sig vara binjureproblem. Dr Lam (uttalas “lamm”…) drlam.com, en kinesisk läkare i USA har också en hel del intressanta kunskaper i ämnet. Särskilt komplexet sköldkörtel – binjurar – äggstockar är viktigt för kvinnor eftersom de här tre organen samsvänger.

Trots att jag har en diagnos på struma så fick jag ingen hjälp av vården. Överläkaren på endokrinologen hävdade att de opererar bort sköldkörteln efter 20 år och då får man levaxin. Att jag mådde pyton hade inte med saken att göra sa han. Så jag struntade i dem och anlitade alternativ vård istället. Det hjälper. I mitt fall har det visat sig att det var binjurarna och PCOS/endometrios i äggstockarna som sänker sköldkörtelfunktionen. Själva sköldkörteln är det dock inget fel på. Den får bara inte rätt grejer att jobba med från de andra organen.

Förutom John Bergman, som är en pärla, så har också Dr Eric Berg (Youtube-kanal “Eric Berg”) intressanta vinklingar.

PS som pendang till systembolagsdebatten: var finns kraven från MUF och andra på att det ska finnas valfrihet i vården? Men de är väl nöjda med den “valfrihet” som finns redan, när man kan välja på allopatisk kemibehandling genom allmän försorg, eller allopatisk kemibehandling genom privata vårdgivares försorg. Att man skulle vilja välja något som inte bara dämpar symptomen, utan faktiskt botar, ligger väl bortom de stackarnas horisont.

Johan Svensson
Johan Svensson
Gäst
17 juni 2017 kl 18:56

Vad trött jag blir på denna okunskap om sköldkörteln. Den är i 95% av fallen feldiagnostiserad av ren okunskap från läkare. Problemet med att ge T4 är att det lurar hypotalamus att tro att sköldkörteln producerar T4 som den ska. Nu kommer inte hypotalamus be hypofysen tillverka TSH. Nu har du startat hela karusellen av idioti. I det långa loppet gömmer detta symptom om stress och inflammation i kroppen som idag är en av dom vanligaste orsakerna till cancer och andra sjukdomar t.ex autoimmuna osv osv.
Dessa läkare har absolut ingen koll på hur det påverkar kroppen när man ger levaxin eller T3 för den delen. Dom kan sina specifika ämnen men problemet är att ett ämne kan ha flera funktioner. Vet man inte hur corticotrophin, kortisol och TBG samverkar i detta så ska man inte medicinera med t3/t4.

Vill man lära sig av någon som faktiskt vet vad det handlar om är Ray Pete auktoriteten på hela ämnet.

http://raypeat.com/

Dr John Bergman på youtube har utmärkta videos angående sköldkörteln.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
17 juni 2017 kl 10:55

Den bästa “naturmetoden” verkar bastubad vara. Fler 20-30 minuters perioder med återhämtning emellan har iaf på mig en direkt effekt att kalla händer och fötter istället blir så varma att man måste sparka av sig både filt och lakan. För att ersätta utsvettat salt använder jag en tjock vattenlösning av Magnesium- och Kaliumklorid som jag smörjer in mig kontinuerligt under bastubadandet. Resultatet blir nog ett nettoupptag av dessa viktiga mineraler som skyddar både mot högt blodtryck och ofta även fibrillation.
Givetvis bör den ökade metabolismen även hjälpa till att hålla vikten lägre, m.m.
Inga mediciner här, så långt det går!