Martin Armstrong: Slutkampen mellan demokrati och ett företagsstyrt diktatursamhälle sker nu

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Martin Armstrong, own work

The Sixth Wave - Martin Armstrong

EKONOMI. Finansfamiljerna och den predatoriska kapitalismen håller på att sluka världen, anser en av världens mest kontroversiella ekonomer, Martin Armstrong. Han fängslades av den amerikanska regeringen för att han vägrade ge ifrån sig algoritmer som kan förutsäga ekonomiska kollapser och krig. Hans öde finns dokumenterat i filmen “The Forecaster” som sändes på SVT för ett par år sedan. Idag är Armstrong fri.

Under den sjätte vågen kulminerar vad som började som den första vågen år 1727 i Frankrike. Nu sker en extrem ökning av de privata makternas kontroll i världen, vad som populärt kallas för globaliseringen, en privatisering av allt i samhället. Utvecklingen kulminerar år 2033, anser Armstrong, som byggt upp sin ekonomiska “confidence model” baserad på historiska data.

Martin Armstrong säger att vi nu är inne i en avgörande våg. Vad som kommer ut av denna utveckling är antingen verklig demokrati eller ett helt företagsstyrt diktatursamhälle och han menar att Washington gör allt för att lyckas skapa denna diktatur.

Armstrong menar att socialismen stjäl från folk och att korruption går på högvarv inom den amerikanska regeringen. Det har sänkt levnadsstandarden, vården och utbildning.

“Socialism has been robbing the people to further the corruption in government. It has lowered the living standards and has subsidized education and medicine to the point where they no longer need to be competitive. These are two areas that will need serious reform. Tracking money and people will not prevent the demise of the political-economic system we find ourselves within. What comes after this crisis is the unanswered question.”

Ladda ner hela dokumentären eller se online

NewsVoice kommentar

Om historiska data upprepar sig efter tidigare trender kommer superkapitalismen att kollapsa runt år 2037, enligt Armstrongs modell, för att därefter gå över i en “public period” där människors intressen sätts före kapitalismens, men framtiden är inte avgjord. Kapitalisterna har aldrig haft större makt än idag och allmänhetens intressen kan säkert åsidosättas om allmänheten tiger still.

En sak är klar. En revolution mot finansfamiljernas makt kommer inte att starta i Sverige. Svenskarna har förlorat förmåga att se annalkande faror. Vi föredrar hemmets trygga vrå och TV-tittande på fåniga underhållningsprogram.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Mycket av de enorma belopp som nu planeras, utlovas, beslutas och sätts i omlopp är ju luft utan substantiell täckning. Ett gigantiskt, globalt pyramidspel.

  • Sant i nån mening, men falsk i en annan. Det var längesedan $ var uppbackad om något med substansiellt direkt inväxlingsbart värde lik Guld. Så länge alla tror fungerar det uppenbart som alla vet. Man skulle kunna ställa sig frågan om det finns någon som vill att systemet ska falla? Inte ens USAs fiender ser fram emot konsekvenserna.

   Tror mer att människan aldrig varit fri, vilket borde vara motsatsen till slav. Skulle hon å andra sidan bli helt fri skulle hon inte klara av ansvaret friheten innebär.

 • “Bidrag leder till apati” ja, till dels, men i första hand ansvarslöshet och kriminalitet. Rent tekniskt är det fråga om flöden i vårt fysiska universum. Ser man flödena som energier som flödar, ser man din synpunkt helt klart. Människans mentala flöden måste vara mer utåtriktade för att kunna överleva i längden och utåtriktade flöden ligger kring entusiasm. Blir flödena för mycket inåtriktade skapas ingen överlevnadsenergi och ett beroende blir absolut nödvändigt för överlevnad (läs bidrag etc.).
  Men så jämför bidrag med kriminalitet! De är sprungna ur samma inåtriktade flöden. Någon annan måste skapa min energi (pengar t.ex.). En despot är nog den mest bidragsberoende man kan föreställa sig likasom en mafioso.
  Vad munnen talar avslöjar flödet!
  Googla på bilder om emotionella frekvenser så finns där flera skalor som visar detta.

 • Det är endast spelplanen som byter plats, dock finns ett hål som kan utnyttjas i skiftet men det kräver engagemang av medvetet folk. Sverige är nog en avstamp för hela skiftet och jag tror det är möjligt att även förändringen börjar här. Är vi det sociala experimentet är det även här vi har den sanna makten. Vi ska inte underskatta bönderna och annat folk som inte är beroende av storstaden och ICA.

 • Det är så sant, någon revolution från svenskt håll kommer vi inte att få se. Så länge det finns chips och lådvin till fredagsmyset kommer inte svensken att kliva ur TV-soffan. Flykten från ansvarsfullt tänkande, kritiskt tänkande,
  förmågan att kunna läsa mellan raderna, till ett(i vuxen ålder) barnsligt och Peter Pan-liknande syndrom.
  Det är alltid ‘någon-annan’ som förväntas ta hand om, i detta fallet, ekonomiska frågor.
  Kan det vara så att välfärd under en lång tid leder till apati? Välfärdsapati, eller ‘Sosse-koma’, som jag också hört att det kallas, där ‘vuxna’ människor går i mysbyxor och storhandlar för att sedan gå hem och mysa.
  Det är mycket mysande i Sverige.
  -“den groda som aldrig sett havet, tycker att vattenpölen är ett mäkta stort vatten”(fritt översatt från en citatbok). Perspektivlära, är ett ämne som skulle finnas på skolschemat. De ekonomiska frågor som berörs i ett större sammanhang intresserar inte ‘Svensson’ eftersom han inte kan relatera till dem i sin vardagslunk.
  Du kan leda en groda till vattnet, men inte tvinga honom att dricka, du kan leda en groda till visdom, men inte tvinga honom att tänka…

 • Det nuvarande ekonomiska systemet såg sin topp redan för 11 år sedan strax före den dåvarande finanskraschen så vem behöver någon prognos nu för att konstatera faktum? Folk hänger desperat krav på trappan till korthuset i hopp om att detta ska gå över. Det kommer det att göra också, ett nytt system är redan fungerande i kryptovalutor och investeringar österifrån. Vad som hållit kvar finanser i väst på en bedräglig nivå har varit ett gäng finansiella bankirskojare utan någon ny produktion och egentliga nyinvesteringar i infrastruktur. Det som pågått har varit ett hasardspel med centralbankers uppköp som bas för att hålla uppe fiktiva kurser. I USA består regeringen i Washington DC av just bankirer från Goldman Sachs som under åren köpt upp massiva flöden av aktier, och de är i praktiken ägare av FED. Den korporativa kommunismen är alltså redan här. Där kan man ju passa på att påpeka att KINGDOM, SWEDEN OF som bolag på NYSE kommer att hamna i en rejäl härva när bubblan spricker. Banker placerar nu själva kapital i blockkedjeteknik för att rädda delar av sitt system. Förmodar att Armstrong menar den del av ekonomin som fortsätter att vara centralstyrd då det verkar som om blockkedjetekniken kommer att ha en exponentiell ökning. BRICS lär bli en intressant mellanakt under något decennium.
  http://www.activistpost.com/2017/06/central-banks-rigged-stock-market-ready-crash-schedule.html

 • @Huppe Smith
  Jag anser att kapningen består av:
  1. Novemberrevolutionen av Dan Josefsson.
  2. Ljusskygg organisation varit inblandad i att “plocka bort” den demokratiska socialismen ur Socialdemokraterna och föra in Sverige in i monopolkapitalismens konfliktskapande klor.
  3. Monopolkapitalets övertagande av alla medier och den vilseledning som det medför så att monopolkapitalet kan söndra och härska över medborgarnas psyken. (även om hela folket snart kan vara fullt vakna och inse det)

 • Det är för lätt för att säga socialismen sänkte standarden, allafall i sverige. Lort sverige hade förblivit lort sverige om inte folkrevolutionen börjat. Någonstans på vägen blev socialismen kapat. Kommunismen och kapitalismen är två olika “brands” av elitstyr som konkurrerat med varandra.

  Det blev aldrig folksstyr och representativ demokrati lever knappast upp till demokrati.

  Det är så finurligt gjort att “kapningens” mekanismer är dolda även för de skarpaste. Hur gick det till? När? vilka lagförändringar gjorde det?

  men som Armstrong säger … det är inte avgjort än.

 • Hej Monica. Ja, det som behövs är bra innehåll. Tex sammanfattningar av viktiga artiklar som publiceras i bra utländsk press och av insatta personer/ämnesexperter som bloggar. Det vore ett fantastiskt tillskott till NewsVoice, omvärldsbevakare som sina sammanfattar fynd på svenska.

 • Tack för att du förmedlar livsviktig info till oss!!
  Hur kan jag stödja förutom pengar?

  Vänligen
  Monica Eriksson

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *