Reparera en buckla i bilplåten med hårtork – Gör så här

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 juni 2017
- NewsVoice redaktion
Reparera en buckla på bilen med hårtork
Reparera en buckla i bilplåten med hårtork
Reparera en buckla på bilen med hårtork

Du kan själva reparera en buckla i bilplåten relativt enkelt med en hårtork som verktyg. Genom att värma upp och kyla ned en buckla i plåten eller plaststötfångaren kan den planas ut. Det är enklare och säkrare än att använda gummiklubba, tipsar Mestmotor.se.

Text: Bilverkstad Bromma | Källa: Mestmotor.se

Knepet handlar om att varsamt värma upp både plastplåt eller metallplåt och lack för att få plåten att återta sin ursprungliga form. Försöker du att med en gummiklubba slå ut en buckla utan uppvärmning från baksidan kan lacken spricka och helt släppa från plåten.

Problemet är att när en buckla väl uppstått har plåtens yta växt och blivit tunnare. Det gör att om du försöker banka ut plåten från insidan kommer du få en ojämn yta. Därför bör du försöka krympa plåten med kylspray, kylande tryckluft eller våtkalla handdukar. Ju kallar desto mer krymper det. Om du har en värmepistol är det att rekommendera framför en hårtork.

Läs mer och se instruktionsvideo

Text i samarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *