Krigsövningen Aurora 17 – Två versioner av samma övning

13

För att bygga ett starkare försvar och öka Sveriges förmåga att möta ett angrepp kommer Försvarsmakten under september 2017 att genomföra krigsövningen Aurora 17, meddelar Försvarsmakten. Fredsaktivister har en annan uppfattning.

“Aurora 17 är den första och största övningen i sitt slag på mer än 20 år. Samtliga stridskrafter och fler än 19 000 män och kvinnor, varav en fjärdedel från Hemvärnet, kommer att delta. Dessutom deltar ett flertal myndigheter och andra länder i Aurora 17.” – Försvarsmakten

Vad anser du? Vilken part har rätt? Kommentarsfältet är öppet och debatten är fri.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
L-O
L-O
Gäst
31 augusti 2017 kl 14:38

Självklart behöver vårt försvar öva, men är det nödvändigt att öva veckorna 38-39, då älgkorna i mellansverige har sin första brunstperiod och älgarna därmed är extremt känsliga för störningar från folk och fordon i skog och mark? Ur viltvårdssynpunkt kan man knappast välja en sämre tid för en militärövning. Finns det inte några jägare (i ordets egentliga betydelse) i försvarsmakten, som kan bibringa organisationen denna elementära kunskap?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
31 augusti 2017 kl 10:05

Två försvarsministrar debatterar i Aftonbladet (30 aug 2017): Ryska ‘fake news’ – en fara för våra länder

“Ryssland har vid en rad tillfällen agerat på ett sätt som är oroande. Den militära upprustningen och agerandet är det mest självklara, men även den så kallade hybridkrigföringen, som inkluderar olika former av cyberattacker, desinformation och falska nyheter som kan skapa osäkerhet i samhället.”

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/wWv45/ryska-fake-news-en-fara-for-vara-lander

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 augusti 2017 kl 10:43

Föreningen Stoppa Aurora ska störa Sveriges största militärövning på 20 år

https://newsvoice.se/2017/08/04/stoppa-aurora-2017/

Hllviken
Gäst
3 augusti 2017 kl 16:30

Oj då! Människorna i många länder är inte rädda för Ryssland, Iran eller Nordkorea, utan…

http://www.youtube.com/watch?v=35pIiY2AkvI

Lars Andersson
Lars Andersson
Gäst
3 augusti 2017 kl 14:48

Eftersom Finland kommer att bli en knutpunkt när kriget kommer om en tid (lång eller kort)vill jag ge dig en syn som är min syn på vad som kommer att ske. Rent militärt är det som pågår att man pressar Ryssen allt mer in i ett hörn, och tillslut finns inget mer att backa in i och då måste man göra det enda strategiskt rätta det vill säga göra en preventiv attack. Detta är det tydligen få som begriper men här i vårt område Norden är det följande som gäller, och detta är min syn ingen annans syn men jag står för den och jag har torrt på fötterna. 1. Gotland är ointressant för Ryssen – däremot högintressant för Nato som basområde för sina trupper till Baltikum. 2. Däremot Bornholm är något Ryssen måste ha, därifrån kan de kontrollera Litauens, Polen, Tyskland, Danmark, Sveriges luftrum helt eller delvis med S-400 och S-500 luftvärnssystem, dessutom har Bornholm en mycket lång landningsbana för flyg. Bornholm är också den plats som kontrollerar Kaliningrads luft och sjöyta. Bornholm tas under inledningen direkt. 3. Minering av Bälten och Öresund är också något som sker vid tidpunkt noll + en minut när kriget inleds. Med luftminering och dito från U – båtar. 4. De militära hamnar som finns runt Östersjön och Bottenhavet mineras också genom flyg och fartyg och U – båtar tidpunkt noll + en minut. 5. Amerikanska marinkårens divisions förråd vid Verdal norr om Trondheim samt den stora internationella flygplatsen strax norr om Trondheim blir också anfallna med robotar typ medeldistans med eller utan kärnladdningar. 6. Av de 16 amerikanska baser som finns i Norge kommer troligen de flesta att vara förstörda tidpunkt noll + 30 minuter. 7. Likaså kommer en anfallsvåg av marinförband från Murmansk att inledda ett anfall mellan Kirkenes till Bodö efter Norska kusten. Dessa trupper bör ha genomfört och tagit sina mål inom 10 dagar. 8. Den stora kilen kommer att använda sig av den plan som Stalin utarbetade redan på 1930 – talets senare del vilken ger en anfallskil från Ryssland via Kajana i Finland och ner till Uleåborg och sedan upp efter Finska kusten till Torneå. Därefter in i Sverige ner till Luleå och där har alla broar och förbindelser över Luleå älv förstörts så den Ryska anfalls kilen kommer att följa norra sidan på älven och sedan in i Norge till Bodö. För de av er som… Read more »

Clas Kling
Clas Kling
Gäst
3 augusti 2017 kl 12:14

Jag kan bara konstatera att det ständigt krigshetsande, maktfullkomliga USA än en gång lyckats lura hela Europa och de naiva svenska ledarna in i ännu ett vansinnigt projekt. Vem är det som krigat mest i världen? Jo, det är England! Vem är det som krigat mest under sin tid som nation? Jo, det är USA! Vem är det som tror att man kan lösa alla konflikter med vapen? Jo, USA!

Pia Lind
Pia Lind
Gäst
1 augusti 2017 kl 11:13

Som en helt vanlig medgborgare och utan några som helst egentliga kunskaper på området får jag säga att NATO-s närvaro både som tidigare i närområdet och nu de facto I Sverige oroar betydligt mer än den ständiga geografiska närheten till Ryssland. Bägge ägnar sig åt vapenskrammel som mycket väl kan vara upptakten till ett nytt kallt krig och den städse närvarande terror detta innebär, eller/och öppen väpnad konflikt. I och med Aurora 17 har Sverige helt lämnat såväl alliansfrihet som neutralitet i bakvattnet.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
1 augusti 2017 kl 04:47

När NATOs Aurora-krig väl har brakat loss, finns därefter knappast alls någon värld det går att leva i – inte ens borta i USA!

Dan Landewall
Dan Landewall
Gäst
1 augusti 2017 kl 02:29

Redan när Olof Palme mördades så styrdes Säpo av CIA. Sedan dess har deras makt i Sverige och över svenska institutioner ökat exponentiellt. Svenska militären är nu helt styrd av CIA. Deras expansion har möjliggjorts genom landsförräderi av många av våra kända och mindre kända politiker samt av människor i nyckelpositioner i vårt svenska samhälle, inom statsapparaten, massmedia mm. De arbetar för att de internationella spänningarna ska trissas upp så långt det bara går, med syftet att starta det världskrig som USA ser som ett måste för att kunna bibehålla och utöka sin makt till att omfatta samtliga länder på jorden. Amerikaner är ju “exceptional” – the new master race.

Björn wiklund
Gäst
1 augusti 2017 kl 01:12

Varför låta NATO använda kärnvapen i Sverige då vi inte fick utveckla egna kärnvapen et. al.

Kanske uppenbart?

Alf Susaeg
Gäst
31 juli 2017 kl 23:26

Conny Lundberg
har redan sagt allt som behövs

Det låga engagemanget
är väl det som mest oroar

Ett strå iaf
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1350231905046276&id=100001784384670

Conny LundbergD
31 juli 2017 kl 22:44

Genom att marknadsföra Ryssland som en fiende till västvärlden så har NATO som föresats att hetsa oss mot ett krig som ingen kan vinna utom det militärindustriella komplexet.
Allt detta går rakt emot allt vad som är förnuftigt och försöker få oss att backa upp mobilisering mot Ryssland och skapa rädsla hos alla omedvetna invånare i norra Europa.
Krigsövningen Aurora är ingenting annat än ett geostrategiskt maktspel, ett futtigt sådant dessutom eftersom Deep State inte har någonting positivt kvar att erbjuda världens människor utan vill styra oss alla in i en Envärldsregering där alla “fåren” med lätthet kan kontrolleras.

Mikael
Mikael
Gäst
31 juli 2017 kl 21:59

Självklart skall vi öva med vår militär, men vi skall inte göra det tillsammans med Nato trupp.
Det blir ganska uppenbart att övningen är en övning mot ett ryskt angrepp någonting som ryssen naturligtvis redan listat ut.
Att vi sedan kallar övningen för Aurora 17 är en direkt provokation mot vårt östra grannland då den Ryska (kommunistiska) revolutionen startade med skotten från pansarkryssaren Aurora 1917.

Försvarspolitik bygger på att dels ha ett eget starkt försvar men lika viktigt är att förhålla sig väl med ens potentiella fiender, vi gör här alla fel vi kan.

Vi borde satsa främst på luftvärn och antiballistiskt skydd samtidigt som vi normaliserar relationen med Ryssland, allt annat är helt befängt.