Krigsövningen Aurora 17 – Två versioner av samma övning

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 31 juli 2017
- NewsVoice redaktion
ÖB Micael Bydén beskriver krigsövning Aurora 17 som genomförs september 2017

För att bygga ett starkare försvar och öka Sveriges förmåga att möta ett angrepp kommer Försvarsmakten under september 2017 att genomföra krigsövningen Aurora 17, meddelar Försvarsmakten. Fredsaktivister har en annan uppfattning.

“Aurora 17 är den första och största övningen i sitt slag på mer än 20 år. Samtliga stridskrafter och fler än 19 000 män och kvinnor, varav en fjärdedel från Hemvärnet, kommer att delta. Dessutom deltar ett flertal myndigheter och andra länder i Aurora 17.” – Försvarsmakten

Vad anser du? Vilken part har rätt? Kommentarsfältet är öppet och debatten är fri.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice