Medborgarinitiativ som vill stoppa TTIP godkänns av EU

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juli 2017
- NewsVoice redaktion
European Parliament Strasbourg - Pressfoto

Under tisdagen beslutade EU-kommissionen att godkänna ett medborgarinitiativ som vill stoppa frihandelsavtalet TTIP med USA. 

“Klartecknet följer på ett utlåtande från EU-domstolen som avslog kommissionens tidigare vägran att registrera det. Initiativtagarna har ett år på sig att samla in minst en miljon namnunderskrifter från minst sju medlemsländer för att kommissionen ska ta ställning till deras invändningar mot TTIP.”

Bilden till höger visar graden av hemligstämpling när tobaksindustrin får bestämma. Industrin vill inte att allmänheten, och knappt ens EU-parlamentarikerna, ska veta vad som det beslutas om.

Läs mer: Sekretessbelagt TTIP-avtal kan tvinga Sverige att acceptera rökning på offentliga platser

Källa: TTIP-uppror får EU-klartecken, Europaportalen


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: TTIP
Stöd NewsVoice 2024
  • Svenskt Växtskydd har nu vunnit mot Coop i en dom angående de filmer Coop släppte för ett par år sedan. Filmerna visar hur mycket gifter vi får i oss i en jämförelse mellan konventionell mat och ekomat. Om man synar Svenskt Växtskydd konstaterar man snabbt att den består av 9 företag , bland den MONSANTO , SYNGENTA, BASF , DU PONT. Med tanke på att Det finns forskning som visar att Monsantos produkt Roudup är cancerframkallande så förstår man att TTIP nu sakta implementeras bakvägen i Europa och Skandinavien.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *