NewsVoice har reklam vid E6:an sommaren 2017

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 juli 2017
- Torbjörn Sassersson
NewsVoice gjorde reklam på storbildsskärm vid E6:an perioden juli-augusti 2017
Torbjörn Sassersson,   juli 2017,   selfie
Torbjörn Sassersson, juli 2017

Genom ett initiativ av två privatpersoner som väljer att sponsra NewsVoice har tidningen fått ett reklamplats på en mycket stor digital skylt vid E6:an nära Ängelholm. Det animerade budskapet: “Litar du inte på media? Inte vi heller” och sedan NewsVoice logga och en länk hit.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, NewsVoice

Jag vill personligen tacka de två privatpersonerna för deras lojala stöd till NewsVoice och hoppas nu att besökstrafiken får sig en skjuts framåt och att fler börjar inse värdet av nya medier, precis som Sveriges mest kände undersökande journalist sa i Almedalen 2017:

”Men nu har vi fått konkurrens. Det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst. Och det är ju inte bara så att det är fake news på den sidan, herregud det finns väl fake news i gammelmedia var och varannan dag.” Janne Josefsson, Uppdrag Granskning, SVT

De nya nätmediernas kanske viktigaste uppgift – granska gammelmedierna

Om vi får respekt från gammelmedierna och ledande journalistprofiler ger vi även det tillbaka, men som Janne Josefsson påpekar, de nya nätmediernas uppgift är att bevaka vad gammelmediernas journalister (och politiska opinionsbildare) egentligen påstår.


En gemensamma uppgift hos både nya nätmedier och gammelmedier är i övrigt att granska makten.


På den punkten har gammelmedier tappat förmågan, genom att selektera vem de granskar och hur de väljer att formulera frågor, vilka ofta är alltför lätta att slingra sig runt.

Text: Torbjörn Sassersson

NewsVoice fick reklamstöd vid E6:an perioden juli-augusti 2017
NewsVoice får reklamstöd vid E6:an perioden juli-augusti 2017


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: NewsVoice
  • Tack! Blev nyfiken på vem dessa sponsorer är. Vill skicka blommor. Ett mycket klokt budskap når ut till allmänheten nu.

    Väntar spänt på reaktioner från alla håll nu.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *