Rysk valpåverkan i USA eller tvärtom?

publicerad 27 juli 2017
- Hans Myrebro
US election 2016
US election 2016
US election 2016

Olika politiska grupperingar i USA lägger ned energi på att söka bevisa att Trump-administrationen under förra årets valkampanj  hade kontakter med ryska politiker och affärsmän. Kontakter som man menar skulle ha påverkat Donald Trumps chanser att vinna valet. Trots ett febrilt letande har man inte kunnat påvisa något sådant samband som påverkat presidentvalet i USA.

Text: Hans Myrebro

Men hade man kunnat bevisa att Vladimir Putins eventuella manövrerande före valet hade berövat Hillary Clinton presidentposten, ja då hade Rysslands president utan tvekan varit en självklar kandidat till Nobels fredspris.

En viktig skillnad mellan Donald Trump och Hillary Clinton var och är nämligen fortfarande att Trump ville föra samtal med ryssarna för att uppnå avspänning. Medan det för Clinton var en självklarhet att: ”Putin must be toppling down”, d.v.s. störtas. Samtal med den man som hon jämställde med Hitler var uteslutet, han skulle störtas på samma sätt som hon medverkat till att störta Saddam Hussein, Muammar Gaddafi och arbetat för att al-Assad skulle tillmätas samma öde. Vi vet nu att de länder i vilka USA avsätter statsöverhuvudet smulas sönder och förintas.

Att Ryssland skulle gå samma öde tillmötes var en önskedröm för Hillary Clinton och den skara neokonservativa som omgav henne. Men också för NATO med dess svans, i vilken  även Sverige bitit sig fast, var kommunikation med Ryssland utesluten på hög nivå. Stefan Löven med flera hade lärt sig, att den som USA utpekar som fientlig, får man inte prata med.

Till skillnad från Donald Trump är Hillary Clinton en mycket stabil och målinriktad person, hon viker sig inte. Det betyder att om hon fått presidentposten skulle ett krig med Ryssland varit ändå närmare än det är nu – om man ens kan komma närmare – såvida det inte redan nu är på gång med Europa klämd mellan de båda giganterna. Så tack snälla Putin för att du, som jag tror, åtminstone försökte påverka cirkusen i USA till kommunikatören Trump,s fördel.

Rubriken löd: ”rysk valpåverkan i USA eller tvärtom”. Och när vi säger, tvärtom, så kommer vi sanningen snubblande nära för USA,s ogenerade påverkan inte bara på fria val, utan också på regimer runt om i världen under decennier, har varit oerhört stor. Ja, så stor att de regimer som Washington ogillat har man störtat under någon påhittad förevändning. Den amerikanske forskaren James A. Lucas räknar upp 37 ”Victin Nations” som drabbats av USA,s aggressioner sedan 1945, och då är inte 2000-talets förödande interventioner inräknade. Exemplen är många. Ryssland fick pröva på en variant av Vita Husets omstörtande verksamhet i gigantisk omfattning under 1990-talet.

Jeltsin och Clinton – En glad och munter marionett tillsammans med sin stolta master, medan sex miljoner ryssar svälter ihjäl.

Washington var inblandad i den ryska politiken redan 1991 då dess kandidat Boris Jeltsin kom till makten. Hans ”gode” vän Bill Clinton tog initiativet till att en chockmedicin blev ordinerad för att få fart på det ryska näringslivet. Den ”medicinen” visade sig vara ett rävgift som under Jeltsins första period höll på att helt slå ut det ryska samhället medan rysk-judiska oligarker kunde smörja kråset.

Boris Jeltsin var mycket impopulär inför en andra valperiod 1996, men lyckades ändå ragla sig fram och förbi valurnorna med hjälp av amerikanska insmugglade konsulter försedda med rejäla mutpengar. Den ryske forskaren Inessa Sinchougova har noga dokumenterat de här turerna.

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebro
NATO ett monster på katastrofkurs – Hans Myrebro

Jeltsin var en misslyckad figur och under hans tid pekade alla siffror utom de för antalet självmord nedåt. Man räknar med att 6 miljoner ryssar miste livet som en följd av hans politik. Ändå kunde han vinna en andra valperiod med stöd av massivt amerikanskt stöd. Han hade nämligen en mycket ”god vän” i Washington, Bill Clinton. De träffades under flera dagar vid 18 tillfällen och vid de tillfällena såg Bill som sin främsta uppgift att se till så att Boris inte behövde törsta. När valet i Ryssland började närma sig 1996 hände saker i Washington och:

”then the White House and president Bill Clinton personally conducted a massiv campaign in search whose regime was established to monitor the final collapse of the Sovjet Union and the impossition of capitalism.”

Sedan satsade man allt på Jeltsin, som utan fixade val resultat skulle haft 6% av rösterna, medan Gennady Zyuganov fick stryka på foten.

Men Vita Huset, (konstigt namn på ett sådant näste), misslyckades ändå  med att ödelägga Ryssland och Vladimir Putin klev rakryggad in på scenen. Fjorton år senare fick USA återigen möta sin överman. Denna gång gällde det Krim där USA misslyckades med att etablera en gigantisk militärbas därför att Putin återförde halvön till Ryssland på ett fredligt sätt till befolkningens förtjusning. En kraftfull flottenhet skulle nämligen enligt planerna anlända till Krim tre dagar efter det att USA genom Victoria Nuland administrerat en statskupp och tillsatt en nazistdominerad regim. Återigen stod Vladimir Putin i vägen för USA:s kolonialpolitik.

Då måste Washingtons besvikelse och vrede kanaliseras på något sätt och massmedia mobiliserade alla sina resurser inför detta.  Bill Clinton kunde inte genomföra en total rysk kollaps. Men tanken var tydligen att hans förtjusande hustru skulle slutföra det neokonservativa uppdraget och lägga ned ett helt krossat Ryssland för Bills fötter. Men också detta misslyckades uppenbarligen.

Boken ”NATO – ett monster på katastrofkurs” finns även på Bokus och Adlibris

Det där med att finna eventuell rysk påverkan på förra årets presidentval var bara ett desperat försök att avleda och att underblåsa västvärldens russofobi. Hade man verkligen sökt en nation som med kraft intervenerar och styr hela det amerikanska samhällets olika skikt – ja då finns Israel där på första plats.

Text: Hans Myrebo

Referenser

 • James Lucas: US has killed more than 20 miljon people in 37 ” Victim Nations” since World War II, Global Research June 24 2017-07-19
 • Inessa Sinchougova:  New research shows Communist Party won 1996 election – Yeltsin inplanted by Clinton.  Fort Russ June 18 2017

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Pentti Kinnunen

  Det blir lite lustigt att något som bryter det västliga narrativet blir betraktat som propaganda när det förmodligen är tvärtom, att narrativet är propagandan. Sluta läsa Dn, SvD och se på SVT. Börja läsa riktiga nyheter.

 • @Peter Kostin
  SVTs uppgift tar inte hänsyn till det sannolika och utbredda fusket. Av allt att döma vann Trump även här förutom den förkrossande segern om man ser till distrikt.

  @Pentti Kinnunen
  Du måste se den större bilden. Förutom den rättmätiga strävan sett till historien och befolkningens vilja hade Ryssland knappast något val. De agerade strategiskt och reagerade i självförsvar på en statskupp i Ukraina av krafter i väst vars slutmål var/är Ryssland.

 • Historisk sett har Krim tillhört Ryssland. Chrustshow som var Ukrainer skänkte Krim till Ukraine på den tid då ingen anade sönderfall av UDSSR. På Krim har alltid funnits hamn som gav Ryssland tillgång till medelhavet.
  Detta var just det heta ämnet för den usaledda kuppen i Ukraine. Putin övertog Krim fredlig genom att låta befolkningen rösta om de vill tillhöra Ryssland eller Ukraine. Då stora delar av Krim befolkas av ryssar var valresultatet given.

 • “…att Putin återförde halvön till Ryssland på ett fredligt sätt till befolkningens förtjusning….” skriver Hans Myrebo. Att kalla annektering av land inom ett annat lands erkända gränser med vapenmakt kan aldrig kallas fredligt. Att skiva att det skedde till befolkningen förtjusning gör att jag betraktar hela texten som propaganda.
  Den del av Krims befolkning som känner sig som ryssar var troligen nöjda, men knappast förtjusade. Ett krig är aldrig föfrrtjusande. En stor del av befolkningen vill leva i fred tillsammans, både ukrainare och ryssar. De är knappast förtjusta över den spricka som nu uppstått.
  Detta gör att jag inte kan betrakta artikeln som objektiv och därför bildar mig min uppfattning från andra källor.

  • Jämför Krim med Okinawa, skillnaden var väl att japarnerna inte var förtjusta i att USA våldtog deras land.

 • @Peter Kostin

  Att Clinton fick fler röster är tveksamt. Sannolikt tvärtom.

  http://www.washingtontimes.com/news/2017/jun/19/noncitizen-illegal-vote-number-higher-than-estimat
  https://truethevote.org/statement-regarding-trump%E2%80%99s-claim-illegal-voting

  Samtidigt ska man vara medveten om det Greg Palast rapporterat men i ljuset av trolig demokratisk manipulation kan det han kallar för fusk vara skäligt.

  http://www.gregpalast.com

  I det stora hela vann Trump en jordskredsseger.

  https://www.yahoo.com/news/donald-trump-won-2-600-190239430.html

  Att valsystemet skulle vara förlegat håller jag inte med om. Däremot är det med all tydlighet utsatt för manipulation och fusk.

 • Clinton fick 1,2 miljoner fler röster än Trump. Att Trump gick segrande ur den striden berodde inte på Ryssland utan på ett förlegat valsystem. För som jag ser det, hade Ryssland varit inblandat borde Trump vara den som fått flest röster, eller är jag ute och snedseglar? Och inte blir idiotin mindre av att USA nu hotar med nya bojkotter mot Ryssland för eventuell inblandning i det amerikanska valet. Man bojkottar ett land för att man tror att det gjort något som inte går att bevisa. Min tes står sig: De största nötterna finns i USA

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *