Stefan Löfven – Hovnarr eller kejsare?

15
Stefan Löfven - Foto: Bengt Nyman, Wikimedia
Stefan Löfven – Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Lasse WikmanDEBATT. För några dagar sedan, besökte jag ett par vänner. Det är alltid trevligt att, under okonstlade former, prata och lyssna på tankar och idéer. Orden flödade och jag trivdes. Det var inte bara samhällsfrågor som avhandlades, men oavsiktligt, kom vi alltid åter till ett tema – Sverige nu, Regeringen och oppositionen.

Text: Lasse Wikman

Vårt land är i kris. Vi befinner oss på ett mycket sluttande plan. Många av samhällets funktioner befinner sig i fritt fall. Sjukvården, äldrevården, omsorgen, skolan, polisen och hela rättsväsendet. Myndigheter som: Läkemedelsverket, Livsmedelsverket, Socialstyrelsen, Jordbruksverket Strålskyddsmyndigheten, Kemikalieinspektionen, är alla snart nära ett sammanbrott och nu allra senast Transportstyrelsen.

Som i ett mantra upprepar finansminister Magdalena Andersson att Sveriges ekonomi är mycket bra, trots att vi är det mest skuldsatta landet i världen.

Försvarsminister Peter Hultqvist vill ingjuta ett aggressivt tänkande gentemot Ryssland hos alla Sveriges medborgare, trots att Ryssland inget negativt gjort, men man omhuldar USA, som begår mord, våldtäkter, lemlästningar, startar krig på krig och bevisligen har varit huvudman för terrorgrupperna al-Qaida, ISIS/IS etc.

Hur kan det komma sig att Sverige, som varit ett självtänkande (?) land, ett erkänt humanistiskt land, ett land där människor ser ärlighet, hjälpsamhet, medmänsklighet, vidsynthet, godhet och tillmötesgående, som något naturligt och oglamoröst, men ändå stabilt och tillitsfullt, rasar så fullständigt och snabbt ner i avgrunden och får vettskrämda kommentarer, högst förvånade uttalanden från världens alla hörn?

Svaret finner vi i politikernas lekstuga.

För några decennier sedan, var idogt arbete en dygd. Man jobbade för en bättre framtid, för att ge kommande generationer en god start i livet och de äldre en utmärkt vård, omsorg och en trygghet som alla kunde falla tillbaka på.

Nu är alla dessa livs-vis-erfarenheter kastade på sophögen. Hjulen snurrar snabbare och snabbare och girigheten vill ha än mer. Att sko sig, är inte längre ett skällsord. Alla förser sig och anser sig värda allt de kan komma över. Inte minst gäller det inom all politiska områden. Tyvärr får man säga, för här har vederbörande att göra med skattemedel, allas våra insamlade pengar, som ska fördelas rättvist och göra så mycket nytta som möjligt.

Man tar för sig av kakan och eftersom tjänstemannaansvaret är borttaget, försvarar man sig med krumbukter på alla sätt, när man blir ifrågasatt. Ingen av dessa tjänstemän blir egentligen drabbad.

Senast i dagarna tillsatte Gävle en helt ny tjänst, en vice kommundirektör. Den som fick denna upphöjda tjänst, var redan anställd av kommunen. Personen i fråga fick en nätt lönehöjning på 40,000 kr/månad. Herregud, säger jag! Facket klagade lamt och kommunstyrelsens ordförande behövde knappt förklara sig.

När vi sedan ser på Sverige i stort, så är det ett ryggdunkande och medhårs strykande på alla fronter. Allt för att ”jag” och alla andra ska kunna grabba åt sig så mycket som möjligt. Svenska folket har man lagt åt sidan. Våra politiker är oseriösa, osnutna och ej torr bakom öronen. De behandlar sina respektive fackområden, som något ovidkommande. Viktigast av allt, är tydligen att få framträda i radio/tv och lägga ut den text om de prioriteringar som måste göras, men som de aldrig kommer att genomföra.

Hur kan det komma sig, att vi hamnat i detta prekära läge som vi nu befinner oss?

Ja, man kan säga, att vi får skylla oss själva. Alliansregeringen blev regering när svenska folket röstade för att få personliga favörer. Några hundralappar ytterligare i lönekuvertet per månad avgjorde. Sedan var allt frid och fröjd tyckte man. Att Alliansen spelade under täcket genom bl a att genomföra Sveriges i särklass sämsta affär genom tiderna, Nuon, blev inte den förnedring man tänkt sig. Sedan var det så fiffigt, att tjänstemannaansvaret var borttaget, så Maud Olofsson vägrade att ställa upp på KU-förhör.

Alliansen såg till att införliva EU i vår grundlag samt gjorde första omröstningen till Värdlandsavtalet i smyg. Sedan kom ytterligare en katastrof. Stefan Löfven, som fortsatte att nedmontera hela vårt land och påstod att han och hans regering skulle genomföra reformer som skulle gagna pensionärer, sjuka, skola etc.

Under presskonferensen (27/7) återkom Stefan Löfven till samma ihåliga löften. Lögner som inte betyder något annat, än att pensionärerna ska maka åt sig i sina bostäder, ska sluta att kräva högre pensioner, för Stefan Löfven går globalisternas väg och då ska vi bereda väg för invandrare en masse.

Stefan Löfven hade ett gyllene tillfälle att göra helt om.

Han hade kunnat säga:

 • Nu ska Sverige bli svenskt igen.
 • Vi förstatligar vår Riksbank och
 • begär av familjen Rothschilds att de lämnar Sverige per omgående.
 • Vi meddelar USA att vi inte längre är deras stödtrupper.
 • Vi vill vara helt neutrala och därför ställer vi in den omdiskuterade militära övningen Aurora 17. Alla amerikanska och utländska vapen etc ska ut ur Sverige inom en månad. [Läs mer om Aurora 17 på Försvarsmaktens hemsida]
 • AWAC-spionplan, som går dygnet runt mellan Nordnorge och Polen får ingen rättighet att fortsätta flyga över vårt luftrum.
 • Sverige kommer aldrig att införa 5G. Det är för farligt för människor, djur och natur.
 • Sjukvården ska erbjuda alternativ vård som vilken receptbelagd vårdform som helst.
 • Alla religiösa skolor ska stängas.
 • Sverige ska bli oerhört restriktiva när det gäller export av vapen.
 • Sverige kommer att söka samarbete med Ryssland snarast möjligt och President Putin kommer att bjudas in för överläggningar.

Swisha Lasse WikmanAllt detta hade Stefan Löfven kunnat säga och då hade han blivit kejsare av Sverige. Nu väljer han att gå USA:s och globalisternas väg i allt. Därmed fortsätter han att spela hovnarrens roll.

Text: Lasse Wikman

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
I Min Enfald
I Min Enfald
Gäst
12 augusti 2017 kl 09:00

Jag instämmer i att SVT troligtvis är den största enskilda boven i dramat, men jag anser att det finns en annan myndighet som också bär ett enormt ansvar. Nämligen Polismyndigheten.

Ingen som har jobbat som Polis under de senaste 10 åren har kunnat missa vad som händer, de kan inte skylla på SVT som vi andra.

Men ist för att visselblåsare träder fram, ist för att poliser organiserar sig och meddelar offentligt, inte ens anonymt har nån polis sagt ifrån eller upplyst nån, vad jag vet iaf, innan Peter Springare och det var först i år!!

Och jag köper inte för fem öre att man inte vågat för att man kunde få sämre karriärmöjligheter, nu har det ju slutat 1000 poliser de senaste 3 åren, så hur mycket brydde de sig egentligen om det jobbet?

Även om det var deras drömjobb som de älskade, så begriper jag inte hur man skulle kunna älska ett jobb mer än sitt land? Det är ju bara ett jobb!!

F.ö anser jag att det är lite…eh…ska vi säga, “stanniol-keps”, på att köpa alla konspirationsteorier så fullständigt. Bara för att nån dåre har lyckats få nån text tryckt och utgiven behöver man ju inte tro på det.

Så lite mer Ockham´s Razor, eller ännu hellre Hanlon´s dito: “Tillskriv aldrig något ont uppsåt när det är tillräckligt att förklara det med dumhet”

IMHO

RMG49
RMG49
Gäst
8 augusti 2017 kl 00:11

Den största skulden har media som förvränger vad som sker och görs. Ett mediakomplex som driver lögner och uppfattningar. Ständiga upprepningar i valda ämnen vilseleder tidspressade medborgare. Denna komplexa megafon som ägs av makten, sprider fake news och mörkar syften och framtid, å det grövsta känns igen med sådana som CNN och DN.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
1 augusti 2017 kl 08:19

Vi får skylla oss själva för den situation vi sitter i nu! Delvis rätt, men betänk att de generationer som byggde Sverige mestadels hade kroppsarbeten och var genomtrötta vid dagens slut. Man kommer hem och är i stort sätt mogen för kojen. Slötittar på propagandamaskinen och deviatorn TV och somnar. De data man fick sig till livs att tänka med var falska och hur skall man upptäcka det utan jämförelser?
Så när globalistligan verkligen tog tag i saken och stal Sverige så hade folket inte ens en guard att höja. Vem kunde tänka sig att rivningen av alla småstadscentra var en genomtänkt plan att förstöra traditioner och historia. Forts. följer med Nobelcenter. Attacken på vår civilisation lär ske på bortåt två tusen punkter.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
1 augusti 2017 kl 07:37

Ett som är säkert i rapporteringen är, att genom de stora medierna får man inte veta någonting. Tidigare fram till ca år 2000 gällde att läsa böcker om bankväsendet, BigPharma, Holocaust, Psykiatri , WWl & ll, petrodollarn, mm. Sedan kom internet igång på allvar och det är en liten tröst i allt rackarspel. En sak framkom också med tiden med frågan, hur kan mänskligheten vara så in i bäng sinister? Min ögonöppnare var boken “Männen bakom Hitler”, förenklat männen inom T4 och IG Farben.

Peter
Peter
Gäst
31 juli 2017 kl 12:51

@Kalle. Du ska inte tro på allting du blir serverad. Det är i BIS i Basel som alla länders centralbanker får sina marschorder så de kan agera på precis samma orkestrerade vis. Bankväsendet är precis lika fejkat som det politiska systemet, den “fria” marknaden och så vidare. Men de flesta har svårt att se detta p.g.a. att de är hjärntvättade från vaggan till graven och i många fall även handikappade av en högre utbildning.

Kalle
Kalle
Gäst
30 juli 2017 kl 16:43

@Kaj Åkesson: +1
@Peter Pettersson: Nej, BIS (som Riksbanken har en ca 3% ägande i) är framförallt ett samarbetsorgan för centralbankerna gällande finansiella standarder. BIS är, till skillnad från Riksbanken, ett aktiebolag.

Peter
Peter
Gäst
30 juli 2017 kl 13:49

@Kaj Åkesson. Ägarförhållandena kanske inte är det viktigaste. Frågan är väl vem som styr vår Riksbank. Varannan månad är riksbankchefen nere på BIS (Bank of International Settlements) kontor i Basel Schweiz. BIS framställs som något som gemensamt ägs av diverse olika centralbanker men är i själva verket dessa centralbankers styrorgan. På dessa möten, där inga anteckningar får tas och där ingenting som sägs senare får yppas, sätts räntekurser och all annan ekonomisk politik som är det som lyfter eller fäller ett land.

Lars Tholst
Lars Tholst
Gäst
30 juli 2017 kl 13:31

För ett år sedan tyckte jag att jag fått nog, både av svensken i gemen och politikernas “ansvarstagande”. När jag säger svensken i gemen tänker jag på “tystnaden” dvs att inte våga säga vad man tycker, av rädsla för att andra skall tyckas att det är fel. Samhället har fastnat i en “Monolog-situation”, där de som har mediernas öra kan göra sig hörda. Ett budskap som är gravt felaktigt kan genom återkommande upprepning göras till något som är rätt. För mig har den svenska politiska tolkningen av ordet Demokrati tagit formen av ett “intellektuellt” Basebollsträ, som man kan svinga mot oliktyckande, fel eller rätt har mindre betydelse.
De svenska politikerna (alla) har ingen aning om framtiden den är inte heller så viktig det är viktigare att få styra. Somliga av dessa politiker tror på en digital “lycklig” värld andra tror på att backa 20 eller 50 år i tiden men det är inte en vision. En gång i tiden talade man om att man hade en Vision, dvs ett samhälle där alla var inbegripna. Det kallades demokrati, alla skulle kunna komma till tals.
Landets politiker är sedan 50-70 år tillbaka besjälade av stordrift, denna samhällsform ger ett övergripande styrmedel. Vilket med tiden skapar stort gap mellan topp och botten speciellt som de tärande krafterna nu tagit över från de närande och teknik tar över från humaniora.
Jag bor numera i fd DDR ett mycket intressant samhälle, där “alla” vågar säga vad de tycker och tänker och dessutom får förklara varför. För mig framstår det svenska samhället som en kombination av det gamla DDR och ett extremt kapitalistiskt USA. Med utgångspunkt från detta förstår man att mycket blir och kommer att bli fel.
Inget parti är i min mening förankrat i viljan att skapa en ansvarstagande samhälle för alla medborgare.

Lars

Hllviken
Hllviken
Gäst
30 juli 2017 kl 07:06
Hllviken
Hllviken
Gäst
30 juli 2017 kl 07:04
Kaj Åkesson
Kaj Åkesson
Gäst
30 juli 2017 kl 03:42

Vem äger Riksbanken om inte staten gör det? Sist jag kollade var det en myndighet under Riksdagen.

Conny LundbergD
29 juli 2017 kl 23:04

Tack, Lasse, för en utmärkt artikel! Hade gärna valt dig till statsminister om det ginge!

Adrian
Adrian
Gäst
29 juli 2017 kl 22:40

Sverige har med hjälp av Bildt, Reinfeldt och Löfven lämnats över till USA. Det miserabla med historien är att dessa jönsar inte förstår att Svensk mark är utländsk mark och inte ligger inom räckhåll från kontinenten USA. Om krigsskådeplatsen framöver blir Europa så kommer Sverige att verka som fästning för USA då den geografiska positionen är genial, för att nå Sverige måste man först igenom Ö-Finland V-Norge S-Danmark.

Sverige har efter valet att bli värdland för NATO nu blivit en enda stor militärstab för USA.

Stefan Löfven är inget annat än en desillusionerad sosse som mera påminner om sagan “Kejsarens nya kläder” där han anser sig som världsledare och problemlösare för alla världens problem, men detta är väl enligt instruktionsboken för att få sitta kvar 4 år till…

Mariana
Mariana
Gäst
29 juli 2017 kl 22:07

“Stefan Löfven hade ett gyllene tillfälle att göra helt om.” Stefan Löfven vänder man inte. Om han anser att älgen är röd så är det så. Även om ingen någonsin har sett en röd älg.
“Allt detta hade Stefan Löfven kunnat säga” – nej det hade han inte kunnat. Du utgår ifrån att hen ( vägrar att kalla en könslös person för han) har samma fattnings förmåga som de flesta av oss har. Men vi måste inse att Sverige har en statsminister som helt saknar förmåga att analysera och inse vidden av vad hans arrogans och hybris får för konsekvenser för Sverige.
Jag har nu tappat tron på Stefan Löfven och försöker istället att se det positiva med den “landsfader” vi har. När jag känner mig deppig över sakernas tillstånd här i landet går jag in på Youtube och klickar mig fram till någon av alla de fadäser som han har begåvat oss med.

Hans Eriksson
29 juli 2017 kl 21:43

Hovnarrens forna uppgift var riskfylld. Nu kör vår egen fjuttputte sin variant som kanske får effekt på så sätt att alla – utom han själv – inser det fullständigt absurda i det han säger och står för …