Trump brottar ned reporter – CNN:s och DN:s överreaktioner på satirvideo

publicerad 3 juli 2017
- av Torbjörn Sassersson red.

DEBATT. ”Det är en sorglig dag när USA:s president uppmanar till våld”, svarar ett kränkt CNN efter att Trump länkat till en skämtfilm där man ser hur en Trump-liknande person angriper en fingerad CNN-reporter. CNN är annars känd som kanalen som används för att starta krig i Mellanöstern. Denna text är en kritik mot CNN, inte ett försvar av Trump.

Text: Torbjörn Sassersson

Reaktionerna inne på CNN är mycket känslomässiga och indignerade, men Kayleigh McEnany som är en av de få journalister som arbetar för CNN och som försvarat Trump som president påpekar i klippet nedan att Trumps twittrande om brottningsvideon måste ses som en respons på att Trump under en längre tid angripits under bältet av amerikanska medier långt innan han började reagera på det. När han sedan reagerar på angreppen svarar mainstream media med att angripa Trump för att han försvarar sig.

Sally Kohn som har svårt att kontrollera sig själv i CNN-klippet nedan är liberal politisk kommentator som regelbundet gästar bla CNN.

I brottningsvideon som delats från presidentens officiella Twitterkonto går en person som liknar Trump till attack mot en person som har en CNN-logga över ansiktet. Klippet avslutas med en skylt där det står ”FNN: Fraud News Network”. Videons ursprung från 2007 är från wrestling-galan ”Wrestlemania 23” som gästades av Trump, enligt Aftonbladet. Klippet tycks först ha uppstått på nätforumet Reddit.

Även DN överreagerar

En annan person, som precis som Sally Kohn har reagerat starkt, är den redaktionella nyhetschefen och alltid allvarliga Martin Jönsson på DN som på Twitter skriver:

”Budskapet kan inte missförstås: USAs president uppmuntrar till misshandel av journalister.”

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Martin G brukar normalt ha rätt så sansade och väl analyserade synpunkter men här skymtar jag en illa dold vänsteragenda.

  Att MSM ständigt attackerar Trump måste rimligen bero på att de vill kunna fortsätta med att ha sitt oinskränkta tolkningsföreträde intakt.

  Att Trump är naiv, mediekåt, oberäknelig och inte så lite fåfäng måste man sätta i en kontext med vad han gick till val på, dvs han är ovanlig på så sätt att han verkligen gör allt för att uppfylla sina vallöften och det är man inte van med från andra politiker vilka säger en sak innan val och gör något helt annat när de kommit till makten.

  Trump är en helt oerfaren politiker vilken omger sig med en del dåliga medarbetare vars rådgivning leder honom att agera lite för snabbt, han borde vara lite mer eftertänksam innan han drar iväg sina tweets.

  Det drag av narcissism som präglar Trumps agerande ligger honom i fatet och han måste nog återinsätta Steve Bannon som sin ideologiska högerhand för att kunna återta initiativet, nu har Trump hamnat på efterkälken och blir därmed en smula reaktiv på MSM:s provokationer.

  Man kan däremot inte annat än le åt MSM:s handfallenhet när han ständigt utmanar dem på det direkta och närmast primitiva sätt som präglar hans reaktioner.

  MG har tyvärr helt fel betr det han kallar monopolkapitalet då dessa nu är helt störda över att Trump inte går att styra som de tidigare marionett dockorna vilka varit presidenter i USA.

  Gör han sig av med Ivanka, Jared Kushner, mfl så tror jag att han får lite mer balans i sitt agerande.

  Att Trump utnyttjar Twitter och andra sociala medier på ett helt nytt sätt är något som stör MSM så till den grad att deras reaktioner mest liknar en batalj i sandlådan där deras tidigare ointagliga position nu verkligen är i gungning.

  Slutligen är det dock väljarnas reaktioner som räknas och där tror jag att han ev kan vinna deras sympatier då väldigt många gillar sk underdogs vilka terroriseras av MSM, att han agerar spontant och verkligen inte viker ned sig tror jag väcker sympatier hos den tysta amerikanska majoriteten.

  Vi skall ha helt klart för oss att genomsnittsamerikanen tänker på ett helt annat sätt än vi här i Sverige, är det något som man verkligen ogillar i de breda folklagren i USA så är det kvasiintellektuella liberaler från de stora kustmetropolerna på såväl öst som västkusten.

  Det är där Trump har sin breda väljarbas och de gillar inte Bernie Sanders som just representerar den liberala vänsterflygeln, man måste förstå det amerikanska kynnet för att förstå amerikansk politik, den liknar inte alls svensk politik.

  Även om jag personligen inte helt förstår hur Trump tänker alla gånger så känns det fräscht att han rör om i grytan och man måste nog ändå ge honom mandatperioden ut innan man kan värdera hans tid som president.

 • Bilden av att monopolkapitalet och Donald Trump är antagonister måste upprätthållas. I själva verket har Donald Trump gynnat den rikaste delen av USA:s oligarki och deras investeringar på Wall street.

  Trump försöker enbart hålla den amerikanska drömmen vi liv. Trump försöker, precis som de nyliberala “demokraterna” som sålt sig till samma monopolkapitalister, göra allt för att framstå som en folkets rebell. Det är han inte på riktigt.

  Samtidigt går hans dotter över till den judiska tron officiellt. Förmodligen ett enormt hyckleri från, vad jag bedömer som, en normalintelligent kvinna år 2017 med en vetenskaplig grundläggande utbildning. Det är sannolikt ett spel för gallerierna och ett försök att blidka den fruktade Israel-lobbyn som undergräver USA:s demokrati.

  CNN:s uppgift är att spotta på Trump, precis som media i Sverige spottar på SD. Syftet är uppenbart. Man vill att ytterligare ett högerparti som gynnar Israel-lobbyn och monopolkapitalet ska dra stöd från det sovande folket. Konflikten är konstgjord, precis som vanligt. Det finns ingen verklig konflikt.

  Lösningen, d.v.s. Bernie Sanders och hans demokratiska socialistiska revolution mörkas så mycket som möjligt av illusionisterna, d.v.s. de monopolkapitalistiska medierna.

  Det som är märkligast av allt är att den riktiga vänstern (Bernie Sanders, Vänsterpartiet och Kommunistiska partiet) går i fällan på massmedias självmotsägelser, floskler och andra frånstötande påhitt som repellerar folk att rösta på dem.

  När ex. Amineh Kakabaveh ger vänstern ett utmärkt tillfälle att fördöma extremism och kvinnoförtryck, ev. t.o.m. stoppa jihadismen i Sverige och locka tillbaka röster till vänstern från SD så förtrycker de henne istället. Det är märkligt och förvånande. Jag börjar tro att även Vänsterpartiet arbetar för monopolkapitalets agenda.

  Att jag startat Vetenskapliga partiet förefaller alltmer riktigt och jag har GLÄDJANDE NYHETER, nämligen att Naturens parti har anslutit sig till vår regnbågsallians som heter Valsamverkanspartiet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *