USA stryper CIA:s vapenutdelning till syriska rebeller

5

NYA DAGBLADET. De rebeller i Syrien som strider mot landets president Bashar al-Assad kan inte räkna med att bli beväpnade av CIA. Detta efter att Trumpadministrationen avslutat det CIA-program som förser rebellerna med vapen.

Sedan 2013 har den amerikanska underrättelsetjänsten CIA försett de påstått moderata rebellerna i Syrien med vapen. Detta är dock någonting som inte kommer att pågå längre.

Enligt Washington Post har CIA-chefen Mike Pompeo, säkerhetsrådgivaren H.R. McMaster och president Donald Trump fattat beslutet att avbryta CIA:s vapenutdelning till rebellerna.

Källor inom Trumpadministrationen säger att beslutet fattades kort efter att Trump samtalade med Rysslands president Vladimir Putin under G20-mötet i Hamburg tidigare i månaden. Ryssland är involverade militärt i inbördeskriget och stödjer Syriens president Bashar al-Assad med riktade flygangrepp. USA och Ryssland har även, efter G20-mötet, kommit överens om att upprätta en vapenvila i ett område i sydvästra Syrien, nära gränsen till Jordanien.

Texten är tidigare publicerad i Nya Dagbladet

Referens


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
JohnnyD
Johnny
22 juli 2017 kl 17:01

Utmärkt om det är sant och verkställs. Det verkar som om krigen i Syrien och Irak går mot sitt slut och länderna är kraftigt försvagade till Israels glädje. Risken är nu stor att krig mot Iran bryter ut, vapen till Saudiarabien skall väl användas. Yemen slaktas för tillfället. Allt kick startat av 9/11 False Flag en Mossad/CIA operation.

Hllviken
Gäst
21 juli 2017 kl 22:22

Ytterligare bevis för att alternativmedia är nödvändiga:

http://www.youtube.com/watch?v=iQLM5A9QOUc

Conny Lundberg
Gäst
21 juli 2017 kl 13:37

Tack för denna uppmuntrande information vilket är ett steg i rätt riktning!

Martin Gustavsson . Vetenskapliga partiet
Gäst
21 juli 2017 kl 11:06

Det finns mer vapenförsäljning som pågår, bl.a. Sverige som säljer vapen till Saudiarabien. Därför är nog den viktigaste frågan hur man stryper både pengaflödet och vapenflödet till salafisterna/wahhabismen.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
21 juli 2017 kl 09:04

Goda Nyheter! Tydlige lyckades Trump övertyga de krigshetsande senatorerna Graham och McCain att dom får nöja sig med de enorma Saudikontrakten. Bägge är senatorer för stater med mycket stora krigsindustrier, Arizona och South Carolina och hetsar till krig så ofta dom kan. Tänk Bofors x1000. Hur vi ska få fred på denna jord, utan att bli attackerade utifrån rymden, så att USAs och även Englands, krigsindustrier slutar hetsa till krig, är en gåta som måste lösas snart. General Eisenhower var den första som officiellt varnade för “the military industrial Complex”, gissningsvis de som såg till at Vietnamkriget startades och definitivet de enda som vann på det kriget, till enorma mänskliga kostnader.