Nu vänds fokus allt mer på vänsterextremister

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juli 2017
- NewsVoice redaktion
2017 Trump inauguration - Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)

I medierna får högern skulden för extremism och hat, men det beror på att media styrs av vänstern enligt sakkunniga. När Europol – den europeiska polismyndigheten – undersöker våld och terrorism konstaterar de att vänsterns våldsbenägna extremister står för betydligt större andel våld i jämförelse med högern och jihadism tillsammans under 2016.

Nu senast stacks Hamburg i brand av extremister i samband med G20-mötet. Bilar brändes, skyltfönster krossades, affärer plundrades och kaos mötte den tyska polisen. Medier rapporterar att 200 poliser skadats under de våldsamma upploppen. Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fördömt våldet.

“Trots den totala minskningen av antalet attacker, ökade antalet attacker utförda av anarkistiska och vänsterextrema grupper med över 100 procent jämfört med året innan. Vänsterextrema grupper utförde även 27 gånger fler attacker än högerextrema som endast stod för en attack som inrapporterades av Nederländerna.” – Nyheter Idag

En del högertidningar ger skulden till vänstern för våldet under G20-mötet. Vänstertidningarna ger högern skulden i de flesta fall. Den oberoende parten kan konstatera att vänstern står för överlägset störst andel våld under 2016, utifrån Europols rapport.

Europol rapporterar:

“The largest number of attacks in which the terrorist affiliation could be identified were carried out by ethno-nationalist and separatist extremists (99). Attacks carried out by left-wing violent extremists have been on the rise since 2014; they reached a total of 27 in 2016, of which most (16) were reported by Italy. The number of jihadist terrorist attacks decreased from 17 in 2015 to 13 in 2016, of which 6 were linked to the so-called Islamic State (IS).” – “EU-terrorism situation and trend report (TE-SAT) 2017”

I början på juli deklarerade Homeland Security i New Jersey i USA att den vänsterextremistiska rörelsen Antifa ska listas som en terroristorganisation. Det skriver InfoWars. I maj skrev NewsVoice att en tidigare professor i etik Eric Clanton [extremvänsterman] greps av polis misstänkt för tre överfall på Trump-supporters.

Text: NewsVoice

Relaterat

2017 Trump inauguration, vänsterextremister - Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)
2017 Trump inauguration – Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Dagens Media (Obs från 2014-05-08): Vrede mot Uppdrag Granskning

  “I gårdagens program synade “Uppdrag Granskning” vänsterextremismen. Programmet har rört upp känslor, och nu ifrågasätts SVT på flera plan.

  Gårdagens “Uppdrag Granskning” var en uppföljning från föregående veckas program om det nazistiska våldet. Programmet granskar det vänsterextrema våldet under parollen “Det goda våldet”.”

 • Hmm. Mats Sederholm. Media är både höger och vänster. I Sverige ägs media av Bonnier och Schibstedt. Båda familjer har utan tvivel band till mycket mäktiga skurkfamiljer. De finansierar både mainstream och alternativ media. Alltså det vi läser när vi öppnar en tidning eller slår på den där tv:n är skräp för våra hjärnor. Det är illusioner och påhittade historier. Vi läser om presidenter och höga statsmän. Trump, Merkel, Clinton, Putin Macron, Kim Yong Un och Obama. Marionetter. De är skådespelare. Det är vi som ger dem makt i våra huvuden.

  De som härskar på detta jordklot har inte bara pengar som maktmedel utan även kunskap. Vi längst ner i pyramiden har ej och kommer aldrig få den. Kunskap är makt så den strukturen kommer återbli. Vi kommer inte få reda på nått av värde varken i tidningar eller i historieböcker.

  Som flera visa filosofer menat. Vi hittar inte det vi söker utanför oss. Det finns bara inuti.

 • Torbjörn
  “det verkar vara känt bland dem att Soros finansierar bråkmakare”
  Kanske, kanske inte. Att en polis uttalar sig så är inget starkt belägg för detta, han kanske är republikan och ogillar Soros. Att Soros försöker påverka politiken är ju känt efter sitt arbete med exempelvis Democracy Alliance. Hela det amerikanska politiska systemet bygger på att människor med pengar “köper” inflytande. Men att påstå att miljoner demonstranter agerar som nickedockor styrda av Soros är inte nyktert helt enkelt, det är att gå för långt, det saknas täckning för sådana påståenden.
  Det vore också att frånta alla dessa människor deras egna uppfattningar och tro att några procent alternativare som läst på om Soros är de smartaste på toppen ev den intellektuella eliten liksom. Hallå!

  Mats
  På Klar Sikt

 • Det finns olika uppfattningar om vad som är vänster och hur vänster bör arbeta politiskt. Vandalism och våldsprotester i Hamburg gagnar bara högern. Omogen anarkism? Det skymmer de betydligt större, fredligare demonstrationerna. Har någon sett en rapport om dem? Tar udden av bra kritik mot G20, som får ännu svårare att nå fram. De stora våldsverkarna finns för övrigt bland viss statsledare i G7, främst president Trump. Läs gärna “Nej till vandalismen i Hamburg! Men ”Styrs Väst av psykopater?”” http://jinge.se/allmant/nej-till-vandalismen-i-hamburg-men-styrs-vast-av-psykopater.htm och “Bra att protestera vid G20 i Hamburg?!” http://jinge.se/allmant/bra-att-protestera-vid-g20-i-hamburg.htm

 • SR (11 juli 2017): Förslag – hårdare tag mot vänsterextremister

  “Efter upploppen vid G20-mötet Hamburg i helgen vill nu den tyska regeringen att ett europeiskt register upprättas över vänsterextrema personer. Samtidigt säger många att man nu måste göra mer för att stoppa hotet från vänsterextrema grupper:

  – De kriminella förstår bara ett språk, en stark stat, det är språket vi nu måste tala, sa kristdemokraten Horst Seehofer i ett uttalande.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6736035

 • Mats

  Som Celia beskriver i en av sina artiklar uppger en av poliserna som hon talade med i New York att det verkar vara känt bland dem att Soros finansierar bråkmakare. Från ett skyddat perspektiv i lilla Sverige kan det kanske te sig orealistiskt. Å andra sidan har Sverige på senare dragits in i den realitet som är vanlig i andra länder.

  Research visar att NGO:s är ett vanligt redskap för att bedriva politisk och ekonomisk krigföring. Se exemplet John Perkins (Confessions of an economic hitman).

 • @Danne
  Jag är för ett Swexit precis som du och visserligen ska man kritisera våldet som orkestreras av SÄPO-förbundna våldsverkare med uppgift att utgöra huvudfokus i medierna, samt för att dra uppmärksamheten bort från fredliga demonstrationer som kan locka massorna till verkliga demokratiska protester och upplysning, men att länka till Uvell som kallar Expressen för en “seriös tidning” tycker jag är att gå väl långt.

  @Linda
  Folket måste upplysas. Upplysningen kan endast ske likt hur man fyller en bägare, droppe för droppe. Den kriminella ordningen ändras inte genom kriminellt agerande, men genom fredligt demokratiskt agerande. Detta kan locka folket att rösta på nya valsamverkande politiska initiativ.

  @Hllviken
  Just så är det. Politikeradeln och huliganerna följs av medierna, inte de som demonstrerar fredligt och har alternativ som skulle kunna hota ordningen på allvar. Illusionisterna blandar bort korten för folket.

  @ Mats Sederholm

  Media är extremt borgerliga och lögnaktiga. Det har med monopolkapitalism att göra. Socialism på riktigt är monopolkapitalismens motsats. Socialdemokratin är idag monopolkapitalets lydiga lakejer även om det inte alltid varit så.

  Fredlig demokratisk aktivism är helt nödvändig. Den är tilltalande och trevlig. Skränande och stenkastning på gatorna är kontraproduktivt för folket. Det är makten vi ska ha, inte folkets förakt. Vänster-höger skalan socialpolitiskt är inte förlegad, men en del av en balanserad demokrati.

  Fredlig aktivism som har potential att dra människor till sig är maktens sista önskan. I folks medvetanden börjar det alltid med tanken. Tankar leder till intentioner, intentioner leder till handling. Den välgrundade tanken är naturligtvis essentiell om man vill utföra rätt handlingar.

  Att följa en ideologi eller religion i blindo är inte tankeverksamhet. För att tänka måste man söka lugnet ex. genom meditation. I lugnet finns medkänslan. Med rätt medkänsla kan man oftast använda förnuftet korrekt, särskilt om man ofta har tur när man spelar schack.

 • Torbjörn

  Jo jag ägnade en del research åt detta med organiserade aktivister och Soros. Problemet med sådana spekulationer är att det finns en viss koppling, men sen, när det ska knytas ihop definitivt, då återstår det mest gissningar.

  I fallet med att flera organisationer hade fått bidrag från Soros, så betyder det ju inte samtidigt att de organisationerna går hans ideologiska vägar. De får hans pengar utifrån någon slags allmän agenda. Vem vill inte ha bidrag och söker det? Det är sådana här lösa tampar som gör att det inte håller ihop. “Smarta kopplingar” som i slutänden saknar en absolut realitet.

  Mats
  På Klar Sikt

 • Detta med höger och vänsteraktivister är egentligen näst intill samma sak. Destruktivt i båda fallen.
  Höger är öppet destruktivt och vänster lömskt destruktivt, slutresultat är det samma. Och allt styrs av en fixerad emotionell nivå och är lättmanipulerad av en tredje part. 3D chess!
  Konservatism är bevarande och inte destruktiv. Därför bör man tala om minst tre nivåer i politiken.
  Om en konservativ som får sin egendom fördärvad kan denne bli spontant destruktiv men är det inte kroniskt.
  Ser man det på det viset blir hela G20 debaclet en “false flag” teater. De enda som inget vet om det är de enskilda polismännen.

 • Lästips: Celia Farber: Efter Trumps valseger Del 1 – Uppror, George Soros och en osynlig ekonomi

  “Den svensk-amerikanska journalisten Celia Farber berättar i detta reportage för NewsVoice om hennes intryck i New York dagarna efter att Donald Trump vunnit det amerikanska valet. Hon finner en aggressiv proteströrelse med ”professionella” demonstranter, som enligt polismän i tjänst, är finansierade av miljardären George Soros, som vill ersätta den ordinarie polisstyrkan i USA med en ”One World Police Force”.”

  https://newsvoice.se/2016/11/17/trump-valseger-2016-uppror-soros-del1/

 • Hej

  Några reflektioner
  – Media är inte vänstervridet, de flesta stora tidningar är borgerliga, de styrs av stålar och makten av att få bestämma över aktuell kultur och samhällsordning. Det har inget med kapitalism eller socialism att göra. Free you mind!
  – Aktivism är helt nödvändigt. Fler människor borde gå ut på gatorna eller sluta rösta på gamla sunkiga blå-röda partier eller sluta vara kvar i en förlegad vänster-höger skala.
  – Icke-aktivism är maktens högsta önskan. Så länge folk bara tänker så händer garanterat ingenting hur smarta tankar man än tänker. De flesta protesterna i Hamburg var positiva, det är media som vill få det att framstå som enbart våld, vem tjänar på detta?
  – Extremism är lika bortkastat som business-as-ususal-samhället
  – Nytänkande är nödvändigt, men före nytänkande måste identiteter förloras. “Jag tillhör de alternativa”, “jag tillhör svenskarna”, “jag tillhör socialisterna”, “jag vill ha en fri liberal marknad” med mera. Dags att rensa bort sånt här gammalt klegg!

  Mats
  På Klar Sikt

 • Motståndarna är en minoritet. Jag har sett detta i stor skala och i liten skala. I den lilla skalan hade det varit en baggis att vända, men psykopaten och 3 möjliggörare, i en grupp av 40, förstör för 36 stycken, bara för att majoriteten är rädd för den självutnämnda makten, som iofs KAN ha makt för tillfället, men som är totalt illegitim.
  Jag har försökt upplysa folk sedan 2009. De flesta reagerar så här.
  “Oj, kan det vara så illa som Linda säger? Nej, det tror jag inte.” (Ingen egen efterforskning görs).
  I sällynta fall då de gör lite research, eller tror på mig.
  “Oj, det verkar som om Linda har/kan ha rätt. Hur kan jag göra för att skydda MIG och MIN familj så långt som det går, utan att behöva utsätta mig för något obehag, som att bli skrattad åt, eller behöva agera på så sätt så att den rådande, orättvisa, kriminella ordningen ändras? Jag tar Lindas råd och ser till att rädda mitt eget skinn.”

  När det inte ens fungerar i den lilla skalan, utan folk blir SÅ rädda för dem, som låter som mobbarna på skolgården, vilket jag har sett så många gånger, konflikttädda människor som inte har, eller vågar ha, en endaste ynka liten egen åsikt, utan att först förvissa sig om den är accepterad av ledaren, må den vara fiktiv eller faktisk, eller majoriteten, eller stå för någon slags rätt, moral eller har någonsin reflekterat över varför de tänker och känner som de gör, då ger i alla fall jag upp. Det enda som verkar hända är att en blir anmäld, baktalad eller i bästa fall tagen som byns clown.

  Jag är så jävla trött på alla mesproppar just nu. Och allt verkar gå käpprätt åt helvete och jag orkar inte våga tro mera på någon slags vändning. Det rullas ju ut nu, det värsta tänkbara scenariot ÄR HÄR, och folk samlar godhetspoäng i regnbågskläder på PRIDE-festivaler som största insats för mänskligheten. USCH och FY vad vi ligger illa till.

 • Vaccinmotståndet växer i samhället idag! Idag är vi 2% motståndare mot vaccinering. När jag började med antivacc – Var det jag och några till som försökte komma till tals, det var inte lätt. Idag angrips antivaccare från många håll och det är lika omöjligt idag att komma till tals men motståndet växer tack vare internet!! När ska vi ha vår riktigt stora antivacc demonstration likt Italienare och Fransmän.

 • Motsatt åsikt som Linda:

  G20-makteliten och huliganerna är det största problemet.
  Jag är själv en i den maktlösa massan – jag försöker upplysa andra om sammanhangen men motståndaren är som en tsunami som sköljer över en.

 • Solklart. Betalda extremister och/eller hjärntvättade extremister som indirekt leder till ökad kontroll på alla de övriga i samhället som inte gjort eller gör något.
  Och det är det som är det egentliga problemet. De korrumperade G20-ledarna och extremisterna är egentligen det minsta problemet. Det är de ryggradslösa, opplysta slöddret som inte agerar som är det egentliga problemet, och den korrumperade massan som verkar i de underliggande leden under världens ledare.
  Så, alla “oskyldiga” ryggradslösa, menlösa, fjantar, se fram emot ökad kontroll och manipulaton av era tankar och milirärmakt på din gata.

 • Det som är synd är att problemet som NMR och Antifa står inför skapats av politikeradeln. Egentligen har ungdomarna i båda organisationerna otroligt mycket gemensamt. De ser i princip enbart olika på vart i världen olika folk hör hemma. Antifa är på den punkten eniga med dagens politikerfascister som skapat de krig som folk flyttat från, medan NMR är emot inflyttningen likt många vettiga socialdemokrater före dem.

 • Mathias Wåg som etablerade det våldsamma nätverket ‘Anti-Fa’ i Sverige och som också är en del av tidningen Expressens samarbetspartner ‘research-gruppen’ (Expo), hade en central roll under dom våldsamma upploppen i Hamburg under G20 mötet. Han fanns bl.a. tätt närvarande medan två journalister blev misshandlade under “demonstrationen” dvs. upploppen. Finns att läsa om här.

  http://www.uvell.se/2017/07/10/afa-i-finrummen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *