Nu vänds fokus allt mer på vänsterextremister

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juli 2017
- NewsVoice redaktion
2017 Trump inauguration - Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)

I medierna får högern skulden för extremism och hat, men det beror på att media styrs av vänstern enligt sakkunniga. När Europol – den europeiska polismyndigheten – undersöker våld och terrorism konstaterar de att vänsterns våldsbenägna extremister står för betydligt större andel våld i jämförelse med högern och jihadism tillsammans under 2016.

Nu senast stacks Hamburg i brand av extremister i samband med G20-mötet. Bilar brändes, skyltfönster krossades, affärer plundrades och kaos mötte den tyska polisen. Medier rapporterar att 200 poliser skadats under de våldsamma upploppen. Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fördömt våldet.

“Trots den totala minskningen av antalet attacker, ökade antalet attacker utförda av anarkistiska och vänsterextrema grupper med över 100 procent jämfört med året innan. Vänsterextrema grupper utförde även 27 gånger fler attacker än högerextrema som endast stod för en attack som inrapporterades av Nederländerna.” – Nyheter Idag

En del högertidningar ger skulden till vänstern för våldet under G20-mötet. Vänstertidningarna ger högern skulden i de flesta fall. Den oberoende parten kan konstatera att vänstern står för överlägset störst andel våld under 2016, utifrån Europols rapport.

Europol rapporterar:

“The largest number of attacks in which the terrorist affiliation could be identified were carried out by ethno-nationalist and separatist extremists (99). Attacks carried out by left-wing violent extremists have been on the rise since 2014; they reached a total of 27 in 2016, of which most (16) were reported by Italy. The number of jihadist terrorist attacks decreased from 17 in 2015 to 13 in 2016, of which 6 were linked to the so-called Islamic State (IS).” – “EU-terrorism situation and trend report (TE-SAT) 2017”

I början på juli deklarerade Homeland Security i New Jersey i USA att den vänsterextremistiska rörelsen Antifa ska listas som en terroristorganisation. Det skriver InfoWars. I maj skrev NewsVoice att en tidigare professor i etik Eric Clanton [extremvänsterman] greps av polis misstänkt för tre överfall på Trump-supporters.

Text: NewsVoice

Relaterat

2017 Trump inauguration, vänsterextremister - Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)
2017 Trump inauguration – Foto: 17 NBC News (nbcnews.com)

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq