Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Badkar och beväpnade “bebisar” dödar fler än terrorister i Väst

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 augusti 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Badkar - Foto: Crestock.com

Badkar - Foto: Crestock.com

Torbjörn Sassersson,   juli 2017,   selfieDEBATT. Trots att antalet dödsfall på grund av terroristattacker ökat dör alltjämt långt fler i badrummet eller på grund av beväpnade småbarn. Antalet civila som dör på grund av västledd krigföring och statsterrorism i Mellanöstern är en annan sak. “War on terror” borde egentligen inriktas mot Väst och det är ju precis vad terroristerna gör.

Text: Torbjörn Sassersson

Jag vill inte på något sätt förneka riskerna med terrorism, men antalet dödsoffer på grund av terroristattacker måste sättas i proportion till andra risker i vår vardag som skördar långt fler liv. Fokus måste också riktas mot Västs ansvar för att över en miljon civila dött på grund av Västs krigsföring och statsterrorism i Mellanöstern sedan 2001.


Paradoxalt är att den enda grupp som försöker bekämpa Västs terrorism i Mellanöstern är terrorister från Mellanöstern, men denna terrorism lyfts upp som själva orsaken till att Väst måste bekämpa terrorism.


Terrorister har för vana att skrika ut att Västs krigföring i deras hemländer är orsaken till deras vedergällningsattacker mot Väst, vilket utländska medier och vittnen vid attacker redovisat. Hur man än ser på dessa omständigheter kan inte sambandet mellan terrorism här och där förnekas, “what goes around comes around”.

Enligt flera vittnen till massakern i nattklubben Bataclan i Paris skrek terroristerna [se artikel] att terrorattacken var den franska presidentens fel och att Hollande inte ska sätta sin fot i Syrien och lägga sig i Syriens angelägenheter, skriver den franska journalisten Guillaume Borel i sin artikel: ”Attentats de Paris: la responsabilité écrasante de l’exécutif français”.

Enligt 

Statistik

I februari 2017 skrev Gary Young i debattartikeln “Trump fears terrorists, but more Americans are shot dead by toddlers” för The Guardian att Trump borde ändra fokus i kampen mot terrorism eftersom risken är större att bli skjuten av en “beväpnad bebis” än en terrorist i USA.

“The reality is that an American is at least twice as likely to be shot dead by a toddler than killed by a terrorist. In 2014 88 Americans were shot dead, on average, every day: 58 killed themselves while 30 were murdered. In that same year 18 Americans were killed by terrorist attacks in the US.” 

Gary Young hänvisar till en artikel i Washington Post “People are getting shot by toddlers on a weekly basis this year” som uppger att 15 småbarn (toddlers) år 2015 dödade sig själva eller andra med skjutvapen i USA. Han skriver att år 2014 mördades 30 personer per dag i USA att jämföra med att totalt 18 amerikaner under hela samma år mördades av terrorister.

Enligt Wall Street Journal har antalet dödsfall på grund av drunkning i badkar ökat med 70% i tex Japan de senaste 10 åren och dödsfallen är jämförbara med antalet dödsfall i trafiken. 2014 drunknade 4,866 japaner i sina badkar att jämföra med 4,177 japanska dödsfall i trafiken 2015.

Det skulle vara vulgärt att skämta om denna statistik, men den måste ändå lyftas fram för att ge proportioner på den terrorism som är riktad mot Väst. Den bör även jämföras med Västs terrorism som av oss flaggas som befrielsekrig i andra länder.

Läs mer om Västs statsterrorism i världen

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: badkar