Badkar och beväpnade “bebisar” dödar fler än terrorister i Väst

publicerad 21 augusti 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Badkar - Foto: Crestock.com

Badkar - Foto: Crestock.com

Torbjörn Sassersson,  juli 2017,  selfieDEBATT. Trots att antalet dödsfall på grund av terroristattacker ökat dör alltjämt långt fler i badrummet eller på grund av beväpnade småbarn. Antalet civila som dör på grund av västledd krigföring och statsterrorism i Mellanöstern är en annan sak. “War on terror” borde egentligen inriktas mot Väst och det är ju precis vad terroristerna gör.

Text: Torbjörn Sassersson

Jag vill inte på något sätt förneka riskerna med terrorism, men antalet dödsoffer på grund av terroristattacker måste sättas i proportion till andra risker i vår vardag som skördar långt fler liv. Fokus måste också riktas mot Västs ansvar för att över en miljon civila dött på grund av Västs krigsföring och statsterrorism i Mellanöstern sedan 2001.


Paradoxalt är att den enda grupp som försöker bekämpa Västs terrorism i Mellanöstern är terrorister från Mellanöstern, men denna terrorism lyfts upp som själva orsaken till att Väst måste bekämpa terrorism.


Terrorister har för vana att skrika ut att Västs krigföring i deras hemländer är orsaken till deras vedergällningsattacker mot Väst, vilket utländska medier och vittnen vid attacker redovisat. Hur man än ser på dessa omständigheter kan inte sambandet mellan terrorism här och där förnekas, “what goes around comes around”.

Enligt flera vittnen till massakern i nattklubben Bataclan i Paris skrek terroristerna [se artikel] att terrorattacken var den franska presidentens fel och att Hollande inte ska sätta sin fot i Syrien och lägga sig i Syriens angelägenheter, skriver den franska journalisten Guillaume Borel i sin artikel: ”Attentats de Paris: la responsabilité écrasante de l’exécutif français”.

Enligt 

Statistik

I februari 2017 skrev Gary Young i debattartikeln “Trump fears terrorists, but more Americans are shot dead by toddlers” för The Guardian att Trump borde ändra fokus i kampen mot terrorism eftersom risken är större att bli skjuten av en “beväpnad bebis” än en terrorist i USA.

“The reality is that an American is at least twice as likely to be shot dead by a toddler than killed by a terrorist. In 2014 88 Americans were shot dead, on average, every day: 58 killed themselves while 30 were murdered. In that same year 18 Americans were killed by terrorist attacks in the US.” 

Gary Young hänvisar till en artikel i Washington Post “People are getting shot by toddlers on a weekly basis this year” som uppger att 15 småbarn (toddlers) år 2015 dödade sig själva eller andra med skjutvapen i USA. Han skriver att år 2014 mördades 30 personer per dag i USA att jämföra med att totalt 18 amerikaner under hela samma år mördades av terrorister.

Enligt Wall Street Journal har antalet dödsfall på grund av drunkning i badkar ökat med 70% i tex Japan de senaste 10 åren och dödsfallen är jämförbara med antalet dödsfall i trafiken. 2014 drunknade 4,866 japaner i sina badkar att jämföra med 4,177 japanska dödsfall i trafiken 2015.

Det skulle vara vulgärt att skämta om denna statistik, men den måste ändå lyftas fram för att ge proportioner på den terrorism som är riktad mot Väst. Den bör även jämföras med Västs terrorism som av oss flaggas som befrielsekrig i andra länder.

Läs mer om Västs statsterrorism i världen

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: badkar
 • Snowden är inne på samma linje…

  Der Spiegel (12 Sep, 2017, sid 2): ‘There Is Still Hope – Even for Me’

  “DER SPIEGEL: But isn’t there reason to fear terrorism?

  Snowden: Sure there is. Terrorism is a real problem. But when we look at how many lives it has claimed in basically any country that is outside of war zones like Iraq or Afghanistan, it is so much less than, say, car accidents or heart attacks. Even if Sept. 11 were to happen every single year in the U.S., terrorism would be a much lower threat than so many other things.”

  http://www.spiegel.de/international/europe/edward-snowden-interview-there-is-still-hope-a-1166752-2.html

 • Eftersom listan som angetts kommer från USA är jag mest förvånad över att fattigdom inte finns med som dödsorsak. I övrigt är jag inte förvånad det minsta. Extremismen kommer stiga/minska i takt med fler/färre element som skapar motsättningar och naturligtvis kommer även dödstalen påverkas av graden av jämlikhet och graden av upplysning i ett samhället.

  Skulle USA hamna i Syriens situation i framtiden, där alltså jihadisterna revolterar och vill avskaffa USA-oligarkin och införa kalifat, så kommer givetvis listan plötsligt se helt annorlunda ut. Småbarn och USA:s slappa vapenförvaringslagar kommer då förmodligen inte vara det största problemet.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Syrian_Civil_War

 • NA(T)TO är de största terroristerna och leds av USRAEL! Trump är ju invecklad i försök att dölja denna sanning.

 • Tack , Torbjörn för denna artikel som riktar uppmärksamheten mot de som verkligen skapar fler terrorister hela tiden genom sina erövringskrig i mellanöstern. De verkliga terroristerna är västallliansen!

 • Hllviken. Därav “bebisar” inom situationstecken.

  Inga-Britt. Det är naturligtvis en risk att artikeln kan uppfattas som en normalisering, trots min invändning: “Jag vill inte på något sätt förneka riskerna med terrorism”. Min poäng med debattartikeln är mer att ifrågasätta den enorma globala offensiven mot Mellanöstern och Afrika. Man har blåst upp terrorismen både faktiskt och skenbart för att ge sig själva friheten att erövra dessa länder och stjäla deras naturtillgångar och potentialer som tex Libyens. Att en miljon+ civila dör/mördas anser erövrarna är “collateral damage”. Så tänker dessa psykopater.

 • Mycket märklig jämförelse!
  Och varför måste det ges proportioner på den terrorism som är riktad mot väst….för sextio år sedan blev väl knappast någon i väst dödad av terrorister. Det blir en slags normalisering av terrorism när man gör sådana här jämförelser….inte bra alls!

 • statistik hmm, Det är väl en enorm skillnad på att dö av en egen skapad ansvarslöshet, mot att bli dödad med avsikt av någon annan för ren vinnings skull eller utan anledning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *