Författarinnan Carinne Löfgren-Williams har vandrat vidare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 16 augusti 2017
- Torbjörn Sassersson

Carinne Löfgren-Williams (1928-2017) skulptör, poet, författare och kulturförmedlare somnade in den 2:a augusti. Carinne var en av NewsVoice skribenter. Hennes senaste artikel handlade om Agape, Jesus och Maria Magdalena. Hon skickade en artikel till NewsVoice i slutet av juni som kommer att publiceras postumt. Vi tackar för Carinnes bidrag till vår kultur och för hennes förmåga att själsligt inspirera.

Ingress: Torbjörn Sassersson

Carinne Lo?fgren
Carinne Lo?fgren-Williams – Foto: Faun Forlag

Konstnären Françoise Ribeyrolles-Marcus skriver:

“Carinne var medlem i Skulptörförbundet och under en tid var hon med i styrelsen. Vi minns hennes glödande engagemang. Carinne var generös och kärleksfull men stod för sina idéer och var inte rädd för att vara mot strömmen!

Hennes hem, Stocksundstorps gård i Bergshamra, blev en kulturell mötesplats för konstnärer, poeter, musiker, fysiker, författare, historiker samt för andliga möten. Carinne hade en fantastisk utstrålning. Jag gillade henne mycket. Vi hade samtal kring ”mystiken”. Hon trodde på Gud men jag påstod att den som tror stänger dörren till det stora mysteriet och jag ville lämna dörren öppen. Carinne, hur är det nu därborta?

Carinnes verk appellerar till något bortom bilden, de är poesi (gr. Poiesis).

2016 hade Carinne en utställning på galleri Cupido och i mars 2017 på Konstnärshuset då hon presenterade sin sensate bok AmoSophie.

Titlarna på hennes skulpturer vittnar om hennes tankesätt ”Tomhet ger Liv” eller ”Till sjunde himlen” likaså hennes böcker…”.

Begravningsceremonin äger rum den 1 september. Tid och plats meddelas senare.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq