Chris Hedges beskriver maktetablissemanget som organiserad kriminalitet

publicerad 7 augusti 2017
- av NewsVoice
Chris Hedges - Fotograf okänd

Den Pulitzer Prize-vinnande, författaren, journalisten och professorn Chris Hedges (Princeton University) har varit krigskorrespondent i snart 20 år. I detta tal klär han av maktetablissemanget in på skinnet och förkastar det sedan som organiserad kriminalitet.

Chris Hedges har rapporterat från några av de värsta krigszonerna i över ett femtiotal länder. Han har skrivit 13 böcker. När Hedges ville skriva om Washingtons bluff inför Irakkriget fick han sparken av New York Times.

Översättning och videoredigering: Digitala Världen
Chris Hedges finns på RT On Contact
Källa: KB00 Radio
Hela talet är på 60 minuter


Så här kan du stötta Newsvoice

 • DAGS ATT VAKNA MEDAN VI FORTFARANDE KAN AGERA!

  Nu är det lätt att göra “uppror” och enkelt att ge inkompetenta och korrupta politiker sparken och ersätta dem oberoende och kompetenta politiker som verkar i folkets tjänst – till 100 %.

  Det är bara att rösta på OmstartSverige september 2018.

  Ett av de viktigaste uppgifterna för OmstartSverige blir då att säkra och stärka demokratin (folkets inflytande) och ett färdigt förslag att utgå ifrån är redan utarbetat.

  – Omstart Sverige : ett nytt ramverk för den svenska samhällsutvecklingen … http://clk.tradedoubler.com/click?p=362&a=2253634&g=17415644&url=http://www.bokus.com/bok/9789198154894/omstart-sverige-ett-nytt-ramverk-for-den-svenska-samhallsutvecklingen/

  Land måste med lag byggas – annars blir folket ett lätt byte.

  – – –

  ONDSKA (kamouflerad som “godhet”)

  ”The only thing necessary for the triumph
  of evil – is for good men to do nothing.”

  Det enda som krävs för att ondskan ska segra
  är att rättfärdiga medborgare gör ingenting.

  Edmund Burke (1729 – 1797)

 • Magnus 9 Aug, 2017 at 06:38

  Nej, Obama var kass, och Hillary hade varit en katastrof, jag bara efterfrågar en konsekvent rapportering, oberoende av vilken president eller presidentkandidat det är som begår fel eller säger dumheter. Man hoppas ju på NewsVoice, vill att den skall vara förmer än det sned-rapporterande mainstreammedia.

 • Ja, man kan ofta se maktetablissemanget som organiserad kriminalitet, i bemärkelsen att etablissemanget skapar regler och lagar som garanterar, eller åtminstone gör risken liten att de skall dras inför skranket pga deras återkommande inkompetens samt många gånger huvudsyfte, att klamra sig fast vid makten. Dessa regler, ordningar och lagar vill man såklart inte ändra. Ett av de sista allvarliga besluten var att ta bort tjänstemannaansvaret. Sett utifrån medborgarnas perspektiv är det rimligt att kalla det för kriminalitet.

  Det är därför viktigt att det fria ordet kan komma till tals i media, vilket som oftast inte är fallet, med vissa undantag som exempelvis Newsvoice.

  Den stora utmaningen är att väcka befolkningen (massan) att se vad som pågår och hur det hänger ihop.

 • Sammanfattning av den Globala Idiotin – tack för svensk text – hjälp till att sprida detta på det sätt du kan!
  En medveten befolkning är det enda sättet att bygga ett sunt samhälle.

 • Per ? Hade alternativ nr 2 i USA varit bättre ? Var Obama med över 30.000 oskyldiga döda barn på sitt samvete bättre ? Än så länge har Trump inte lyckats genomföra ett skit i stort sätt men hatas av hela media världen.. Är inget fan av något av dom 2 alternativen som fanns att tillgå, hade hoppats på att amerikanarna skulle ha vaknat och röstat på Rand Paul ..

 • Per

  Nu handlar inte denna artikel/video ovan om Trump eller kritik mot NewsVoice. Om du vill kritisera NewsVoice (NV) inkom med debattartikel. Artikeln ovan handlar om Chris Hedges kritik mot hela maktetablissemanget.

  Men för att att svara på din kommentar, NV lät Trump få på sig ca 4-6 månader i sin presidentperiod för att se om han skulle hålla sina löften. Vi ville inte, som MSM, kasta honom i soptunnan innan han ens hunnit agera president under en rimlig period. Det är fritt fram att förkasta Trump eftersom nu finns underlaget.

  Du skriver om begreppet “red herring” (…ett engelskt uttryck för något som förleder eller avleder från ett relevant eller viktigt ämne. Det kan vara antingen ett argumentationsfel eller ett litterärt grepp som leder publiken till en felaktig slutsats. – Wikipedia)

  NV har inte svalt några kameler överhuvudtaget inte heller postat “red herrings”. Att vi inte publicerat kritik mot Trumps krigshetsande handlar enbart om tid och resurser. Vi har inte hunnit beta av det. Jag har inte hunnit beta av det. Om det är någon som vill få in en artikel om Trumps våld är det bara att skicka in. NV skrivs av läsarna.

  Nu vill jag att denna debatt går tillbaka till innehållet i Chris Hedges tal. / red

 • Torbjörn S. red. NewsVoice 7 Aug, 2017 at 14:39

  Peratt-artiklarna kan inte anses vara NewsVoice-kritik mot Trump, men det är bra att man även låter meningsmotståndare säga sin mening.

  De “avvaktande kritiken”-artiklarna innehåller i själva verket ingen som helst kritik mot Trump, men skulle kunna uppfattas som sådan av den som inte reflekterar ordentligt.

  The Young Turks-artikeln, med tillhörande videoinslag, tar visserligen upp Trumps avsteg från vallöftet att Mexiko skall tvingas bekosta murbygget på gränsen till USA, men om man ser till helheten så liknar detta mest silande av mygg.

  Samtidigt sväljer NewsVoice-redaktionen kameler i form av Trumps krigshetsande mot Iran och beklagande att USA inte lade vantarna på Iraks oljetillgångar på 00-talet, hans positiva hållning till tortyr och “oerhörda respekt för” krigsförbrytaren Kissinger, utökande av miljöförstörande fracking, den hycklade kasta-sten-i-glashus-upprördheten över Nordkoreas kärnvapenprogram och så vidare.

  NewsVoice påstådda egna kritik mot Trump verkar vara “red herrings”, distraktioner som avleder läsarnas uppmärksamhet bort från Trumps verkliga tillkortakommanden.

 • Chris Hedges anser att avskummet som det här talet handlar om motarbetar åtgärder mot den globala uppvärmningen.

  Han är också av åsikten att Donald Trump är en del av detta patrask.

  I båda dessa frågor intar tidningen NewsVoice en motsatt hållning. Den har till exempel, mig veterligen, aldrig riktat någon kritik mot USA:s president. Märkligt.

 • Fräscht. Chris Hedges säger precis som det är, något som är ovanligt idag. De flesta insatta vågar inte vara så här uttalade i sin kritik av de som kör världen och mänskligheten i botten.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *