Ekonomisk censur – YouTube drog tillbaka annonsintäkter för Ron Paul

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Ron Paul - Foto: David Carlyon, Wikimedia Commons
Ron Paul utsatt för ekonomisk censur - Foto:David Carlyon,   Wikimedia Commons
Ron Paul – Foto:David Carlyon, Wikimedia Commons

Det kallas ekonomisk censur när YouTube och Goolge drar in sin annonseringsyta för oberoende och systemkritiska mediekanaler, skriver Julian Assange. Nu senast i raden drabbades den tidigare presidentkandidaten och republikanen Ron Paul. 

Det som tycks ha föranlett att YouTube stängde av intäkterna för Ron Paul kan vara att den tidigare kongressledamoten kritiserat Trump för att vilja sända fler trupper till Afghanistan och för att han i förra veckan kritiserat den amerikanska senatens utpekning av Wikileaks som en utländsk och fientlig underrättelsetjänst, skriver RT som hänvisar till Julia Assange.

“YouTube economically censors former presidential candidate for criticizing U.S. foreign policy on Afghanistan and WikiLeaks.” – Julian Assange, Twitter

Den konservativa journalisten Lauren Southern kommenterade i The Daily Caller att det är tydligt att dessa företag som YouTube och Google aktivt censurerar konservativa och oberoende kommentatorer och hon säger att inriktningen är formulerad långt ut på vänsterkanten.

Daniel McAdams som är producent för Pauls kanal Ron Paul Liberty Report som drivs av “Ron Paul Institute for Peace and Prosperity” säger att det inte finns något att slå ned på som skulle kunna föranleda att kanalen stryps ekonomiskt.

We have no violence, no foul language, no political extremism, no hate or intolerance” … “Our program is simply a news analysis discussion from a libertarian and antiwar perspective.”

Annonsintäkterna är viktiga för att kunna finansiera oberoende röster i det industriella och massmediala mediebruset. Ekonomisk censur är ett nytt begrepp att lägga på minnet.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • En del påstår att Ron Paul är kontrollerat opposition, men jag tror inte det.

    Genom att digitalisera alla pengar kommer man att kväva ekonomiskt all form av uppror, samt tysta ner informationspfidning genom kontroll av alla digitala källor. Folk delar inte flygblad numera, och lyssnar inte på torg-profeter heller… så zombifieringen är komplett.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *