Facebook gör att din hjärna och sociala förmåga krymper

9
Facebook thumb - Crestock.com
Facebook thumb – Crestock.com

MENTAL HÄLSA. Forskning på över 11, 000 tonåringar i Europa visar att missbruk av Facebook och andra appar på din Smartphone får din hjärna att krympa. Tvångbeteendet bryter ned din hjärnas kapacitet och Facebook utnyttjar de som behöver bekräftelse.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör, TV-helse.se

Forskarna i en studie installerade en app på försökspersonernas smartphones vilken loggade hur de använde Facebook under en period på fem veckor. Studien visade att de som kollade Facebook oftare hade fått en något förkrymp hjärna i ett område som kallas accumbenskärnan. Dessa personer verkade vara fästa vid att uppleva gillande och få läsa positiva kommentarer.

I maj 2017 avslöjade läckta dokument från Facebook Australia att företaget utvecklat algoritmer som kan finna tonåringar som har behov av att få bekräftelse för att öka på sitt självförtroende. Det avslöjar tidningen The Astralian, enligt brittiska Guardian som fångade upp nyheten.

Läs mer på TV Helse

OBS. Detta är inte reklam eller en “advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
6 september 2017 kl 06:39

Numera med utvidgade kunskaper i fysiken, kan man definiera emotioner som enbart kvantitativ laddning. Laddning av vad behövs ej definieras för att nå en lösning. Förenklat kan detta beskrivas som gladlynthet – ingen laddning, kroppsligt död – full laddning. I brist på kunskap tidigare om laddningar har alla mellanliggande laddningar benämnts med olika emotionella tillstånd såsom sorg, ilska hat etc. Alltsammans är enbart laddning (kvantfysik) och alla emotionella lägre tillstånd har samma lösning rakt igenom. Kortslut laddningen och potentialen skingras. En livslång sorg blåser på några sekunder. Tekniken för skingringen ligger i att betrakta två olika laddningar samtidigt.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 augusti 2017 kl 07:57

#Faithfinder;
i mitt fal gäller för vidare diskussion att motparten har kunskap om:
https://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor
https://en.wikipedia.org/wiki/Gravity
i annat fall låter jag det förbli.

Faithbringer
Faithbringer
Gäst
26 augusti 2017 kl 08:03

Åke, är det så att du på något sätt nedvärderar känslor (emotioner) gentemot hjärnans logiska tänk (IQ)?
Människan är skapt så att hon är i balans när både hjärta och hjärna är med. Så både tankar och känslor behövs för en normal, fri och utvecklande människa skall må bra och fungera socialt. Balansen är sällan konstant och det är individen som genom medvetande och kunskap söka den.

Å andra sidan, allt i denna värld har energi. Denna energi genereras till en stor del av tankar och känslor som kan med en så stark intention även materialisera både kreativitet och destruktivitet. The Puppetmaster of Media vet detta och därför släpper de visuell och annan propaganda som manipulerar fram det mest primitiva av människan – rädsla eller en kult av det materiella.

Thorbjörn C, din kommentär är mycket välskriven.

Hasse
Hasse
Gäst
25 augusti 2017 kl 17:27

Har inte varit inne på FB på minst 5 år. Det var i samband med Snowden och NSA avslöjandena som jag lämnade det skeppet åt sitt eget öde. Sedan gick jag med på Instagram eftersom folk blev sur på mig för att jag plötsligt var svår att få tag på, och sedan blir insta uppköpt av FB. :/
Ska lämna insta med inom en inte alltför avlägsen framtid, folk får väl klaga på mig en gång till då.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
25 augusti 2017 kl 10:39

#Ale,
din observation är helt riktig med den lilla avvikelsen att ord fattas för fenomenen. Eftersom sinnet är en blandning av gravitation och magnetism från en rent empirisk synvinkel kan man känna av kraftfälten kring en person om den avkännande personen inte är “tom”. Glöm allt det där om hjärna för det för inte utvecklingen framåt. Hjärna är struktur, och, inte bryr man sig om strukturen i kraftnätens uppbyggnad när man vrider på en strömbrytare.
Minnesbilder har en liten massa och minnesbilder med något liknande karaktärsdrag i sig graviterar mot andra minnesbilder i samma format och kloggar ihop sig till ett tjockare filter – fördumning. Denna sammankloggning kan du beskåda med att komma ihåg ett föremål. Håll föremålet och sedan innanför ögonlocket rör bilden höger/vänster flera gånger.
En annan observation är mental pingpong hos folk som snackar sjukdomar, det ena triggar det andra.
Detta är inget nytt men är undertryckt, för det ger inget klirr i kassan.
Den enklaste tekniken för urladdning enl. förra inlägget är EFT.

Ale
Ale
25 augusti 2017 kl 09:56

He he Åke i Sörmland, det var något nytt. Men intuition (blixtsnabba överföringar av stora mängder information) är inte det en blandning av tanke och känsla eller som du uttrycket det: IQ och emotion?
I bland händer det att jag läser av människor ofrivilligt. Med ljusets hastighet rullas det viktigaste temana upp för mig. Svårast är med de tomma människorna; inte dem som är urgröpta utan just tomma, typ människor med antisocial personlighetsstörningar.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
25 augusti 2017 kl 09:36

Man kan förändra sina sinnestillstånd med lite kunskap om hur sinnet fungerar. Emotioner fungerar som ett filter och orsakar en sänkning av IQ vid emotionella tillstånd under uttråkning. Emotioner kan liknas vid elektrisk laddning och skall man ladda ur något måste laddningen ta vägen någonstans. Lika med emotioner. För att ladda ur en t.ex. sorg måste sorgeladdningen ta vägen någonstans och den “äts” upp av beundran eller starkt intresse.
testa: Med intresse, kom ihåg en gång då du var nedstämd! Ta fram en minnesbild i situationen. Håll minnesbilden! Uppskatta din intelligens mitt i sorgen. Håll dessa två dikotomier (sorg kontra IQ) tills det inte förändras något mer.
Detta kan närmast liknas vid en likströmskondensator som laddas ur.

Torbjörn C
Gäst
24 augusti 2017 kl 22:36

Jag gick med glädje ur FB för över två år sedan, har inte ångrat mig en sekund.
Det är skönt att slippa se selfies från hippa platser, bilder på Ceasar-sallader i motljus, artificiella glädjescener och lyckade människor…
Clownen gråter bakom masken…

Savalle
Savalle
Gäst
24 augusti 2017 kl 17:25

Finansmakten som styr i det fördolda och tär:

https://www.youtube.com/watch?v=vB5LK-jihgk