Möt överlevare från branden i Grenfell Tower – London

publicerad 18 augusti 2017
- av NewsVoice
Grenfell Tower - branden 14 juni 2017 - Foto: ABC News

Branden i Grenfell Tower startade på natten den 14 juni 2017 i höghuset Grenfell Tower i London. Upp till 81 människor miste livet i det 67 meter höga huset med 24 våningar. ABC News har intervjuat några av de som överlevde.

Grenfell Tower på Latimer Road hade 127 lägenheter och 400–600 personer uppges ha bott i huset. Branden startade på 4:e våningen, i ett kyl/frysskåp. Branden spred sig mycket snabbt. Inom loppet av en kvart hade branden redan nått de översta våningarna.

Grenfell Tower kollapsade inte trots brand i 24 timmar

Branden var inte släkt förrän 24 timmar senare uppger BBC. Trots den mycket omfattande branden kollapsade aldrig Grenfell Tower att jämföra med World Trade Center i New York (2001) vars bägge huvudtorn kollapsade ner i sina fotavtryck inom endast 2 timmar. World Trade Center byggnad 7 kollapsade också trots en mindre brand som pågick i sju timmar.


ABC Breaking News | Latest News Videos

Text: NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *