Handgranatsattacker har ökat 7 gånger i Sverige – Unikt i Europa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Yugoslavian M75 fragmentation grenade
M75 används vid många handgranatsattacker i Sverige
Yugoslavian M75 fragmentation grenade

SVT rapporterar att attacker med handgranater ökat 7 gånger i Sverige på bara tre år. En anonym person på Polisens Nationella Operativa Avdelning (NOA) säger att situationen är helt oacceptabel och att den skiljer sig från övriga Europa. “Vi särskiljer oss extremt.”

Text: NewsVoice

I början var attackerna gängrelaterade. Kriminella använde dem mot varandra, men 2015 började individer kasta granater mot socialkontor, polisstationer och poliser, enligt källan på NOA. När handgranatsattackerna ökat har även fler oskyldiga drabbats.

“Man kan ha tagit fel på en adress så att den hamnat hos oskyldiga familjer där det finns barn och man har gömt handgranater vid lekplatser. Vi har exempel på där barn har hittat granater. Det är snarare förvånande att inte fler har dött”, säger experten på NOA till SVT.

Statistik visar att 2014 rapporterades åtta ärenden som gällde handgranatsattacker. Ingen av dem hade detonerat. 2016 skedde 52 attacker varav 27 detonerade.

Enligt Polisen kommer alla handgranater (som beslagtagits eller detonerat) från det forna Jugoslavien. De vanligaste modellerna är M75 och M52. Problemet är att många av dessa granater är instabila. Att förvara dessa granater kan vara förenat med livsfara.

Paul Joseph Watson som rapporterar för amerikanska InfoWars skriver i sina kommentarer till artikeln om handgranatsattacker i Sverige (baserad på SVT) att det ökade våldet i Sverige är migrantrelaterat. Watson nämner bla ett uttalande från den svenska polisen Peter Springare:

“The figures back up veteran Swedish police officer Peter Springare’s assertion that crimes he processed, which include rape, assault, violence against police, drug trafficking and murder, were almost exclusively committed by someone named “Mohammed” or a variation of that name and the culprits were invariably from Iraq, Turkey, Afghanistan, Somalia, or Syria.” – Cultural enrichment: Grenade attacks in Sweden increase sevenfold

NewsVoice kommentar

Problemet är att alla påpekanden om migrantrelaterat våld i Sverige av etablissemanget betraktas som hat och främlingsfientlighet mot alla typer av flyktingar. Istället måste debatten och analysen nyanseras. Om det inte sker kommer de faktiska problemen växa och bli ohanterbara. Måste oskyldiga migranter och svenskar drabbas innan problemen adresseras korrekt?

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En annan lika subversiv och allmänfarligt ökande trend är de för västerlandet tidigare främmande syraattackerna – en direkt följd av samhällets destruktiva flexibilitet inför islamisternas framfart, där nya typer av grov och extremt inhuman kriminalitet kontinuerligt uppdagas.
  Andreas Kristian.

 • En aspekt som inte kommer fram här är att handgranater inte lydde under samma vapenlagar som vanliga handeldvapen gjorde, oklart ormlagstiftningen har skärpts nu eller ej? Tidigare var det inte brott att gå genom tullen med en handgranat i fickan.

 • Hur kommer det sig att man måste tillverka vapen? Hur kan det vara så lätt att få tag på handgranater?

  De rätta bovarna är dem som tillverkar och säljer dem.
  Gangsters och kriminella har det alltid funnits som använder våld eftersom det är den enda makt de har . Att företagare tillåts tillverka vapen gör dessa kriminella blir än farligare.
  Sluta tillverka vapen.
  Vem vet vad dem som köper vapen har för planer när de ingår avtal om vapenaffärer för flera miljarder?
  Att sälja vapen till andra länder borde vara straffbart.
  Vapen skapar aldrig fred. De skapar livsfarliga krig. Människor får psykiska skador för livet och de kan aldrig läkas. Vad händer då med barnen?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *