Politisk elit hejar på islamifiering i Norge – Det är kjempegreit

publicerad 2 augusti 2017
- av NewsVoice
Erna Solberg - Foto: Christian Fredrik Wesenberg, Wikimedia Commons

DEBATT. Tankesmedjan Gatestone-institutet i New York publicerar en skrämmande artikel om islamifiering i Norge. I vissa delar av Oslo är inhemska norrmän – som kallas “hedniska horor” – numera en minoritet. En rapport visar att det Muslimska brödraskapet i hemlighet bygger ett parallellt samhälle i grannlandet Sverige genom subversiv infiltration. Det norska etablissemanget tycker allt är kjempegreit.

Text: Fjordman,  norsk historiker och expert på Europa, islam och multikulturalism | Källa: Gatestone-institutet | Video ovan: 25:e juni 2017 firade c:a 8000 muslimer slutet på ramadan i en sportarena i Oslo, källa: Islamic.no

Ramadan ska vara en islamisk helig månad då man fastar. I verkligheten är det, eftersom man tros bli dubbelt belönad i paradiset för gärningar som “bekämpar sedefördärv” under ramadan, en månad av “jihad och triumfer”. Därför leder högtiden nästan alltid till en ökning av jihadistiskt våld i olika delar av världen.

Breitbart News kunde räkna till minst 1,620 personer som mördades av militanta muslimer under ramadan år 2017. De flesta av dessa mördades i länder med en muslimsk majoritet, men dödliga islamistiska terrorattacker inträffade också i västerländska städer som London.

När man har att göra med muslimsk terror kan det vara praktiskt att dela upp den i två olika kategorier: Storskalig terror och Småskalig terror. Storskalig terror innefattar attacker med många skadade såsom självmordsbombningar. Småskalig terror är andra former av våld och trakasserier, till exempel att man tänder eld på bilar, som har en negativ inverkan på vardagen. Båda sorters våld har som avsikt att sprida rädsla.

Frankrike blir utsatt för tiotusentals bilantändningar varje år. Sverige, som har högst antal muslimska invandrare i Skandinavien, har också det högsta antalet bilbränder. I den muslimdominerade staden Malmö tänds det eld på bilar nästan dagligen.


I juni 2017 under ramadan rapporterades ett dussintal fall av hjulmanipulering på bilar i olika distrikt i Danmark. I samtliga fall hade muttrarna som håller fast bilens hjul lossats.


En bilförare var ute och körde när han hörde ett konstigt ljud. Kort därefter hamnade hans vänstra framhjul framför bilen och rullade ut på ett fält. Bilen hamnade i diket och mannen på sjukhus. Polisen har än så länge inte kunnat hitta förövarna. Man har uppmanat alla bilförare att kontrollera muttrarna noggrant innan de startar sina bilar.

I juni 2017 blev Oslo utsatt för ett stort antal bilbränder under några veckor. Officiellt sett hävdade polisen att de inte kunde se någon koppling mellan dessa bränder, som nådde sin kulmen under ramadan och framför allt ägde rum i muslimdominerade områden. Anonyma källor hävdade att en grupp invandrarmän – som tydligen hade varit delaktiga i bränderna – hade skrikit “Vi ska göra Malmö!“.

Om nulägets invandringsnivå fortsätter kommer inhemska norrmän bli en minoritet i sitt eget land inom några årtionden. I vissa delar av Oslos innerstad är de redan en minoritet.


Författaren Halvor Fosli publicerade år 2015 en bok i vilken han intervjuade etniska norrmän som bodde i dessa områden. De kallas för “hedniska horor”. Många känner sig som främlingar i det som en gång var deras eget land.


Ändå är politikerna och massmedierna inte intresserade. Den styrande eliten är mycket mer intresserad av påstådda fall av “islamofobi” eller “vit rasism”.

Statsminister Erna Solberg hyllar ramadan på arena

Erna Solberg - Foto: Christian Fredrik Wesenberg, Wikimedia Commons
Erna Solberg – Foto: Christian Fredrik Wesenberg, Wikimedia Commons

Erna Solberg, Norges påstått konservativa statsminister, har länge varit känd för sin positiva syn på islam och massinvandring. Som statsminister har hon upprepade gånger varnat för islamofobi och kristen “rasism” mot muslimer. År 2011, när hon var partiledare för det största oppositionspartiet, fastställde Solberg att muslimer i Europa nu blir trakasserade precis som judar blev på 1930-talet under nazismens uppgång.

Den 25:e juni 2017 firade ett uppskattat antal på 8,000 muslimer Eid al-Fitr, slutet på ramadan, i en stor sport- och konsertarena i Oslo. Statsminister Erna Solberg var närvarande. Hon gjorde några uttalanden om en känsla av samhörighet och varnade för att anti-muslimska krafter och annat försökte dela upp folk. Enligt landets media behandlade många av muslimerna statsministern som en “världsstjärna.”

Cemal Knudsen Yucel, från organisationen Ex-Muslims of Norway, sade att han blev ledsen av att se politiker och media främja islam och islamiska värderingar på TV återigen.


Som före detta muslim har han aldrig upplevt ett sådant högtidsfirande i sitt muslimska hemland. Där firas Eid al-Fitr normalt sett med familjen, inte på en arena med tusentals människor.


Enligt hans åsikt visar detta hur effektivt islam bygger upp sin makt i samhället. När ett lands högt uppsatta ledare deltar i en sammankomst med tusentals muslimer i landets huvudstad höjs bara islams status och prominens i samhället.

Muslimska brödraskapet

Den islamvänliga nyhetstidningen Aftenposten skriver att Rabitamoskén var med och anordnade denna stora islamiska fest där inte bara statsministern utan också nationell media närvarade. Rabitamoskén i Oslo har i flera år varit inblandad i mycket kontroversiella aktiviteter, som författaren Hege Storhaug har påpekat. Moskén har besökts av välkända jihadister och dess ledare har misstänkta kopplingar till Muslimska brödraskapet, en internationell islamistisk organisation med följande motto:

“Allah är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Allahs ära är vår högsta strävan.”

Islamifiering genom byggandet av ett parallellt samhälle

En rapport som utfördes på uppdrag av svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) föreslog i början av 2017 att det Muslimska brödraskapet i hemlighet leder islamistiska grupper som bygger ett parallellt samhälle i Sverige genom att infiltrera organisationer och politiska partier i landet.

Läs mer: MSB om förstudien Muslimska brödraskapet i Sverige

Muslimska brödraskapet hade på 1930- och 1940-talet vänskapliga band med Adolf Hitler och nazisterna. Shejk Yusuf al-Qaradawi, en av de mest framstående talesmännen idag, har uppgett att Allah skickade Hitler för att straffa judarna, och indikerade att nästa folkmord av judar kommer begås av muslimer. Qaradawi, en ledande förespråkare för självmordsbombningar, har också skrutit om att muslimer kommer att erövra Europa.

Sedan grundandet i Egypten år 1928 av Hassan Al Banna har Muslimska brödraskapet i flera generationer varit involverade i stöd av de som förespråkar dess expansionistiska mål. Jihadister och islamistiska terrorister som har varit medlemmar inkluderar Sayyid Qutb, Abdullah Azzam, Ayman al-Zawahiri (ledare av terroristnätverket Al-Qaida efter Osama bin Laden) och Abu Bakr al-Baghdadi, den självutnämnda kalifen av Islamiska Staten (ISIS eller IS).

Det faktum att en moské med misstänkta kopplingar till en sådan organisation anordnade ett stort evenemang i Oslo – och fick beröm av landets statsöverhuvud – är skrämmande.


Medan en totalitär järnburka av sharia, jihad, terror och våld sänker sig över Europa välkomnar många av de västerländska ledarna och mediepersonligheterna det i en omfamning där de hävdar att det berikar vårt samhälle.


Jonas Gahr Støre stödjer islamifiering - Foto: Johannes Jansson, Norden.org, Wikimedia
Jonas Gahr Støre – Foto: Johannes Jansson, Norden.org, Wikimedia

Statsminister Solbergs största politiska rival, Socialdemokraternas partiledare Jonas Gahr Støre är kanske ännu mer förälskad än vad hon är. År 2008 sponsrade den norska regeringen en samtalsdialog i Oslo med medlemmar från Muslimska brödraskapet i Mellanöstern. Støre, från Arbetarpartiet, var då utrikesminister. Statsministern vid denna tid, Jens Stoltenberg, är nu generalsekreterare i den västerländska försvarsalliansen NATO.

Muslimska brödraskapet, som också har kopplingar till bland annat den extremt brutala palestinska terrororganisationen Hamas, gjorde år 2007 Norge till det första västerländska landet att “normalisera” sin relation till Hamas under Stoltenbergs vänsterregering. AUF, det norska Arbetarpartiets ungdomsorganisation, LO och dess koalitionspartner, det socialistiska Vänsterpartiet, förespråkade också denna koppling.

Normaliserandet av kopplingar till Hamas fick också beröm av många norska massmedier och vänsteraktivister år 2007. Den stora Oslobaserade nyhetstidningen Aftenposten bedömde det som ett “klokt” drag. När författaren av denna artikel protesterade bestämt mot att samarbeta med terrorister anklagade norsk media och vänsteraktivister mig några år senare för att uppmuntra till terrorism.

Allah elsker Raymond Hemmelige møter med Hamas-regjeringen
Allah elsker Raymond Hemmelige møter med Hamas-regjeringen

Raymond Johansen höll år 2007 vänskapliga offentliga möten å den norska regeringens vägnar med Hamasledaren Ismail Haniyeh. År 2011 berömde Haniyeh den globala terroristledaren Osama bin Laden för att vara en “helig arabisk krigare”. År 2017 valdes Ismail Haniyeh till Hamas nya generella ledare. Storbritanniens TV-kanal BBC kallade honom då för “pragmatiker“. Mellan 2009 och 2015 var Johansen partisekreterare i Arbetarpartiet, Norges största parti i nästan ett århundrade.

År 2014 varnade han i den statliga nyhetskanalen NRK för den “fascistiska” rörelsen som då hotade Europa. Menade han Muslimska brödraskapet eller andra islamistiska organisationer som hotar konstnärer och författare? Nej, komiskt nog nämnde Johansen bara mig personligen vid namn som en farlig “extremist” som måste konfronteras. Ingen annan, bara mig.

Raymond Johansen, som för närvarande är borgmästare i Oslo, har uppgett att en attack mot muslimer är en attack mot honom. Den stora majoriteten av muslimska invandrare röstar på Arbetarpartiet eller andra vänstervridna partier.

Mullah Krekar gripen - Sydsvenskan
Mullah Krekar gripen – Sydsvenskan
Mullah Krekar, en radikal muslim och “flykting” som är ökänd för sitt beröm av islamistiska terrorister och jihadistiska massaker, har rekommenderat muslimer i Norge att rösta på Arbetarpartiet eller andra socialistiska partier.

Vice partiledare för det norska Arbetarpartiet är en muslimsk kvinna från en familj som består av pakistanska invandrare. Partiledaren Jonas Gahr Støre hade som utrikesminister en rad samtal via telefon med den islamistiska terroristledaren Khaled Mashaal från Hamas. I en bok som publicerades år 2014 kritiserade Støre “islamofober” igen, inklusive författaren av denna artikel.

Den 11:e September 2017 kommer parlamentsvalet i Norge att äga rum. Väljarna kommer realistiskt sett välja mellan två statsministrar: Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre. Båda två är islamvänliga, anti-nationalistiska globalister och multikulturalister som främjar massinvandring.

Andra europeiska länder såsom Tyskland befinner sig i en liknande situation: i stort sett alla politiska partier i etablissemanget främjar ökad invandring och mer islam.

Text: Fjordman, norsk historiker och expert på Europa, islam och multikulturalism | Källa: Gatestone-institutet


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det mest intressanta med den här “artikeln” är de skygglappar som sätts upp för att läsaren ska styras i riktning mot att se flyktingar som de som förstör vårt samhälle. Flyktingar är satta till att bli syndabockar när ekonomin går åt helvete. Att denne sk “historiker” medvetet missar så mycket av historien samt totalt missar var skulden ska läggas säger en del både om hans och Newsvoice riktiga agenda. Ni följer Chomskys recept:

  “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum….”

  Vill ni vidga vyerna lite och inte begränsas kan ni läsa det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2017/08/10/vad-ska-vi-gora-med-alla-rika-finansparasiter-och-deras-medlopare/

 • Det här är lite som en snårskog, men jag ska ge ett försök att ta mig fram i den…

  Vad som förbryllar mig aningen är; de enorma reaktioner som väcktes vid Breivik’s dåd i relation till den terrorism som nu är vardagsmat i Europa.
  Det är ett tids-gap mellan Breivik’s dåd och den massinvasion vi senare erfarit.

  Om inte massinvasionen skett så hade Breivik’s dåd fortfarande ansetts som något oförståeligt, grymt och hänsynslöst.
  Men med tanke på vad Europa fått utstå i form av våldtäkter, bilbränder, granatattacker etc, så framstår ju hans attack som en bagatell i jämförelse.

  Hmm, så när Breivik gör det är det en djävuls handlande, men när s k flyktingar gör det så ropas det: islamofobia!
  Var ligger vett och sans i detta?

  Man väljer skygglappar och huvudet i sanden när det gäller våldsdåd från terrorister(förklädda till flyktingar), men förbannar en nordbo som endast utfört en promille av en promille av samma missgärningar.

  En annan sak som skiljer sig är: våld, slakt, mord, våldtäkter, granatattacker mm, är något som uppmuntras och belönas i denna ‘religion of peace’, medans Breivik’s intention var att skydda ‘sina egna’ mot en lägre stående ‘kultur’.

  Ta en titt ut i Europa nu, det är en härdsmälta av våld i alla dess former.
  Om Breivik ska hållas inlåst för sitt dåd och sin mentala hälsa/ohälsa så borde, i rättvisans namn, ALLA dessa tokstollar hållas inlåsta också!

  Vi som gjort militärtjänst vet att dödande pågår av båda sidor, skillnaden är Varför!
  Att ta liv i nödvärn för att rädda sin familj och sitt folk, eller ursinnigt döda och vålda för att fienden har “fel” tro, är hedningar, mindre värda eller fel hudfärg.

  Vi har alla rätten att försvara oss, låt inte någon självinbillad överhet inbilla dig något annat!

 • Hårda tider i Tyskland. Det som genomförs där är redan klart i Husby, Rinkeby, Rosengård mfl orter i Sverige, eller?

  Gatestone-institutet: Tyskland: Tjejtjensk Shariapolis Terroriserar Berlin

  “Hundra islamister genomdriver nu öppet sharialag på Berlins gator, enligt en lokal polis som utreder en nyligen inträffad våg av våldsövergrepp i den tyska huvudstaden.”

  https://sv.gatestoneinstitute.org/10766/tyskland-shariapolis-berlin

 • Skummande som hastigast av Breiviks manifest (https://sites.google.com/site/svenskabreivikarkiv/2083/sammandrag#Book1) eller rättade sagt sammanfattningen av den samt lusläste delar som intresserade mig för denna blogpost. Halva manifest är bara våldsrelaxerade råd eller anvisningar som intresserade mig föga; däremot Bok 1 samt 2 var intressanta att sätta tänderna i. Slutassen är att direkt efter terrorattackerna i Oslo, så var den allmän uppfattning av media att manifest var förvirrat trams av en förvirrad person, vilket det absolut inte är. Det är min uppfattning efter att nu gjort egna efterforskning kring det hela. En annan slutsats är att det fattas avsevärda delar som behandlar den “sida” som han betraktar som rätt eller sin. Framför allt relationen mellan USA och Europa. Breivik står liksom ensamt för hela sanningen och har alla svar – ingen står liksom på hans sida. Skönjar ett betydande drag av narcissism – ett sjuklig och farlig narcissism dessutom.

  Personligen berörde mig terrorattackerna i Oslo djupt. Jag fan Breivik som person synnerligen otäck. Kanske inte så märkvärdigt i sig, men vad som var skrämmande var hans moral. Inte brist på den. Att han litade på sin moral hela vägen ut. Det skrämde. Vill i sammanhanget nämna Hjalmar Söderberg bok: “Doktor Glas” och det planerade och genomförda mordet på pastor Gregorius. Poängen i roman är i vart fall (enligt mig) den fara det ligger i att totalt alltid villkorslöst lita på sin egen moral, så till den grad att man kan rättfärdiga ett mord. Eller i Breivik fall massmord. Vad jag erfarit har inte heller Breivik någonsin ångrat sina handlingar. Litar du på din moral? Till 100 %? I så fall finns de ju inget som hindar att du går hela vägen ut, eller hur? En avgörande skillnad mellan Doktor Glas och Breivik är Breiviks narcissism – då Breivik angav sig själv, emedan Doktor Glas hemlighåll sitt illdåd. Ytterligare en faktor där en farlig och sjuklig narcissism parat med absolut tro på sin moral kan ledan hur fel som helst. Problemet är att de dumma är så säker på sin sak, och de intelligent så osäkra.

 • Om man nu ska tro artikelförfattaren, hur spelade då inte den manipulerade och vilsna massmördaren Anders Behring Breivik denna utveckling så väl i händerna? Jag vet inte, har inte varit i Oslo på många år. Intressant är i vart fall att signaturen Fjordman ofta förekom i efterdebatten kring terrordådet av ABB. Via medierna fick opinionen uppfattningen att Fjordman inspirerat ABB, och därför bör vi inte lyssna på vad denna har att säga. Jag följde, som många andra, debatten efter terrorattentatet i Oslo och fick uppfattningen att Fjordman var en ekvivalent till ABB – en missanpassad psykiskt störd individ, ty han beskrev av medierna som en: högerextrem bloggare. Fjordman = Peder are Nøstvold Jensen och har bland annat en teknisk utbildning vid Oslo universitet. I sin masterexamen arbetade han med censur och bloggar i Iran. Peder Jensen har även studerat arabiska vid Universitetet i Bergen samt vid det Amerikanska Universitetet i Kairo och har skrivit boken: “Defeating Eurabia” och är då ingalunda en kvasiintellektuell bloggare.

  Med andra ord: Mångbottnad efterdebatt.

 • Jens Ganman (kommer från SVT, SR) skrev på Facebook igår följande:


  En polis skriver till mig:
  ”Det är mycket, mycket värre än folk fattar. Vi är en hårsmån från att tappa kontrollen.”
  En handläggare på ett statligt verk skriver:
  ”Det är kaos hos oss. Ständiga konflikter mellan chefer som vill prata ’värdegrund’ och ’mångfald’ och visselblåsare som varnar för att vi numera struntar i vårt huvuduppdrag.”

  En mamma skriver:
  ”Mina två döttrar vågar inte längre gå ensamma till affären. Inte ens mitt på dagen. De sitter hemma och är rädda. Vi bor i en liten stad i mellansverige.”
  En ordningsvakt skriver:
  ”Stockholm svämmar över av heroin just nu. Aldrig sett nåt liknande.”

  En journalist skriver:
  ”För ett år sen trodde jag att du överdrev i det du skrev. Nu börjar jag tycka att du kanske höll tillbaka.”

  En annan journalist skriver:
  ”Jag blir mörkrädd när jag intervjuar vissa politiker på riksplanet. De har verkligen N-O-L-L koll på vad som händer ute i landet…!”

  Ögonblicksbilder från ett Sverige där befolkningen just nu tycks bestå av två grupper:

  1) De som hajat och som vidtar sina mått och steg i det tysta. Prepping, reträtt utomlands, medborgargarde, jägarexamen, stuga i fjällen…

  2) De som konsekvent valt bort all ”jobbig” information de senaste 5-6 åren. Människor som – av ideologiska skäl – vägrar att acceptera att det fungerande folkhem vi med gemensamma krafter byggde upp snart är borta och att det kommer att efterträdas av våld och anarki.
  Grupp 2 ville väl men de lyssnade på fel människor; de lyssnade på journalister och krönikörer som byggde sina (lukrativa) karriärer på att hävda att all form av oro för samhällets utveckling bottnar i folks taskiga människosyn och latenta rasism. Dessa skribenter pantsatte sin trovärdighet. Nu kan de inte backa.
  …och det där kan man skratta åt – absurditeten i deras taktik.

  Problemet är att media skapat ett monster. Ett (snart) helt okontrollerbart monster som kommer att manifestera sig i att folk tänker så här:

  ”Fuck it. Jag skiter i vad media påstår. Jag ser med egna ögon vad som händer i min stad, i min förort, i mitt kvarter… jag är inte dum… nu tänker jag göra nåt åt det. Var är mitt gevär?”

  Jag hoppas – innerligt – att jag har fel. Jag hoppas – innerligt – att jag misstolkat alla hundratals varningssignaler de senaste åren. Ur intellektuell synvinkel vore det klart möjligt.

  Källa: https://www.facebook.com/jens.ganman

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *