Mike Adams: Media använder negativa hallucinationer för att styra dig

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 23 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews

Mike Adams förklarar hur massmedia – medvetet eller inte – använder negativa hallucinationer för att styra dig. Psykologin bygger på forskning av Daniel J. Simons och den handlar om att vi missar viktiga saker om vi stimuleras att fokusera på distraktioner.

Massmedia har en förmåga att inte bara dra bort uppmärksamheten från en sak till en annan, medier kan till och med få oss att radera minnet av vissa etablerade uppfattningar och byta ut dem mot nya uppfattningar som ska etableras, trots att de kan vara falska.

Daniel Simmons om bla negativa hallucinationer - Foto: Dansimons.com
Daniel Simmons – Foto: Dansimons.com

“When people focus on a task that demands their attention, they often fail to notice unexpected objects and events that occur in full view. This phenomenon is known as inattentional blindness” – Daniel J. Simons

Läs mer på NaturalNews

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • BJ Lindgren 20 Dec, 2017 at 15:32

  “Helt enkelt missar” – hur kan du veta det så säkert? Jag har svårt att tro att Mike Adams skulle ta fel på vattkoppor och mässlingen.

  Min poäng med kommentaren från augusti var, att Mike Adams eventuellt vill sätta människors uppmärksamhet och kritiska tänkande på prov på ett sätt som de inte alls har förväntat sig. Det förannonserade testet genomskådas ganska enkelt, men det test som ingen var beredd på, det vill säga “chickenpox-measles-testet”, gick sannolikt närmare 100 procent av tittarna bet på, var min poäng. Det var alltså inte menat som kritik mot Adams.

  Dock skall man, tycker jag, inte sluta att ifrågasätta ens sina favoritdebattörer. Mike Adams säger nästan bara bra saker, men ibland kan jag fråga mig om han ändå inte är “controlled opposition”. Hälsopåståendena från honom känns praktiskt taget alltid klockrena, men i vissa politiska frågor kan han i mina öron framstå som både uppviglande och inkonsekvent.

 • Per – Helt ointressant om Mike Adams helt enkelt missar och sager Chickenpox i stallet for Measels… Det ar ju inte det som ar det viktiga i hans budskap. Suck. Att ifraga satta Mike Adams i dessa tider, av alla… bland den sjukt ljugande total kourrumperade Svenska, Amerikanska, Franska, Tyska, Engelska…etc etc ja, hela varldens Politikers och “eliten” som styr dem!!!??? // Martin G. – Ja vi upptackte Gorillan direkt ocksa…jag, min far och min bror… men sa var det ju sakert bara en av oss som raknade passningarna mycket exakt! Inte sant Martin Gustavsson? Helt otroligt att massan haer (aeven i Sverige) aer sa blinda att man maste ens genomfora dessa tester for att vakna upp och se vad varldens sjuka giriga “makt elit” (las psykopaterna) inkl Soros, Clinton, Busch, JP Morgan, Wallenberg, Aschberg och deras kriminella puppets som Lofven, Trump, Merkel m fl har som plan (Agenda 21 med HAARP, Chemtrails, Gift Vacciner, GMO, Flouride Vatten, den/t totalt Korrumperade Varlds Ekonomin och Bank Systemet, den globalt ljugande falska “Main Stream Median” mm mm mm). Battre att borja raekna och maerka gorillorna som star for denna psykopatiska depopulations plan och massgenocide i stallet for att slosa bort tid med ointressanta tester och fragor. John Lennon, Frank Zappa, M Jackson, JFK, Teddy Pendergrass, George Carlin, Bechir Rabani och tyvarr sa manga andra har forsokt pa alla mojliga saett att varna omvarlden men tyvarr har de tystats for tidigt pa ett eller annat satt. Wake up everybody….it is soon too late!

 • NoMe: Jag håller med. I sammanhanget måste jag tillföra att allt fler media ej tillåter dig att surfa på deras sidor om du har aktiverat Adblock, vilket de givetvis ser. Även så “seriösa sidor som DN.se har denna funktion. Där får du meddelande om att du antingen måste prenumerera eller häva din Adblock för denna sida. Inget svårt val för mig iaf, jag bojkottar såklart DN.se.

 • På grund av denna “indoktrinering” som msm sysslar med inklusive statens radio och tv monopol så har jag sedan mer än 5år helt slutat att ta del av deras skräp. Läser mycket hellre på alternativ media som jag upplever rapporterar mycket mer sanningsenligt.

  Om vi alla konsekvent inför en bojkott mot systemmedia så kan de snart slå igen för gott.

 • Studerar man första videon och exemplet med bollarna, noterade nog inte många att dels bytta gardinena färg, ett flertals gånger samt att en av de svarta lagts deltagare även försvinnet bort fån blickfånget. I och med att vi var instruerade att enbart rikta vår uppmärksamhet mot det vita laget, såg vi inte det svarta laget = gorillan var svart, där av orsaken till att vi inte såg apa då denna var svart. Tricket med att växla färg på gardinerna i bakgrunden, hänger samman med att vi görs färgblinda.

  Detta handlar ytterst om vår uppmärksamhet. Uppmärksamhet är själens inre strålkastare som vi kan göra många olika saker med. Men när styrmekanismen till själens inre strålkastare blir kapad, kan vi inte rikta strålkastaren dit vi själva vill längre, utan andra riktar om den åt oss, utan att vi själva märket det ens. Men det finns motgift. Medvetenheten om att vi inte kan rikta uppmärksamheten åt två håll samtidigt, kan få oss att själva vinna tillbaka kontrollen över rodret. Då ser vi det som makten inte vill att vi ska se.

 • Både min far och jag upptäckte gorillan, men frågan är om man hade upptäckt den om den hade passerat lite mer i bakgrunden, ungefär såsom klimathotet, Putins ondskefullhet eller monopolkapitalismens förträfflighet bakas okritiskt in i bakgrunden på var och varannan fulmedia-sändning? Det är många olika massmediala gorillor vi matas med i en strid ström… så vida vi inte säger upp prenumerationerna och ställer TV:n i förrådet.

 • Otroligt intressant!
  Jag har alltid varit intresserad av psykologi och den inre världen. I restaurangskolan valde jag psykologi som tillvalsämne och stormtrivdes på lektionerna.

  Det visade sig vara väldigt nyttigt att ha fallenhet för psykologi då man var i ständig kontakt med gäster. Service är psykologi så det bara dånar om det!
  Att kunna vända på en surmulen gäst till att få honom leende och nöjd, får även en själv att må bra.

  Jag måste pinsamt nog medge att jag missade apan i testet, var helt fokuserad på att räkna bollarna(13 av 16 fick jag ihop…)

  I övrigt, när det gäller nyheter, politikerfloskler, vinklingar av händelseförlopp etc, har jag jobbat upp en bra ‘bullshit-radar’ genom åren.
  Jag lyssnar med hjärncellerna i hjärtat(ja, man har hittat hjärnceller där! info via Gregg Braden och Dr. Bruce Lipton).

  Det är begripligt att yngre generationer, mentalt otränade och med koncentrationssvårigheter, är “sitting ducks” när det kommer till urskiljningsförmåga.
  Det frustrerar mig ibland hur korkade människor är nuförtiden. Men, samtidigt begriper jag hur det hänger ihop på ett djupare plan.

  Den ‘dumhetsvåg’ som sköljer över oss är designad uppifrån via skrämselpropaganda och näringsfattig mat. Det är ju, som bekant, lättare att styra över en fårskock än tänkande, kännande Individer.

  Att ta rodret över sitt eget skepp/liv är ett måste och en förutsättning för att kunna navigera i okunskapens hav…

 • sten bjorsell 24 Aug, 2017 at 10:04

  Jag håller med dig.

  Men vad menar du med “Per, man vaccinerar idag även mot mässling. MMR står för measels, mumps and rubella”? Jag får inte ihop den meningen med min kommentar om, att Mike Adams pratar vattenkoppor men visar ett inslag om mässlingen.

 • Per, man vaccinerar idag även mot mässling. MMR står för measels, mumps and rubella.
  Förr lät man oss gå hem till barn som redan hade blivit sjuka. Bästa försvaret som ger livslång motstånskraft är att få det som barn. Vaccinering, speciellt mot 3 sjukdomar samtidigt, är inte effektivet livslångt och ett lotteri då svagare individer, de som sägs vara i “högriskgrupp” och därför “ska” vaccineras, är just de som kan skadas av för mycket gift på en gång! Vaccinering bygger på “hormesis”, vilket är vettigt så länge det används på ett genomtänkt sätt.
  Evolution sker i ringar. Tänk attack/katastrof: I centrum dör de flesta långt därifrån märks det inte. I en ring händelsen blir många medvetna om de nya farorna och bättre preparerade för framtiden. Så fungerar vårt immunsystem då T-cellerna kommer ihåg virus som bekämpats en gång. Att vaccinera för tre virus på en gång lutar t.o.m åt gorillan som smög förbi i videon. Många, inklusive mej, såg den aldrig då vi fokuserade på annat. Unga oerfarna immunsystem behöver tränas försiktigt. En sak i taget alltså. Förbättrad hygien inklusive att läkare måste tvätta händer och armar mellan patienter sägs ha minskat sjukhusdödlighetn enormt i lutet av 1800-talet då “hnadtvättnings motståndare inom läkarskrået dött ave en efter en”. Vaccinationsivrarna ser det istället på sitt eget sätt och har dessutom enorma resurser att spendera på sina kampanjer. Vi får än så länge tänka själva, under pressures!

 • Hjärnan är prgrammerbar, men hjärtat är svårare att ändra som trollet i sagan Frost säger. Människan föds med något som heter fri vilja och för varje grneration gör detta frnonen nya utspel. Detta kan inte ens genetiskt förändras. Det ör bara så det funkar.

 • I Sverige blir den som gör en kritisk analys av påståenden – ständigt bemött med “men så kan det väl ändå inte vara”!
  Detta tycks ständigt ingå i bilden att svensken i gemen inte vågar att självständigt ifrågasätta vad som presenteras i våra massmedier!

  En avvikares råd om lämplig replik i sådana sammanhang, borde exempelvis kunna vara:”Men, Du som tycks veta bättre, förklara då genast hur det då egentligen ligger till!

 • Gör Mike Adams månne själv avsiktligt en “negativ hallucination” när han säger att hela familjen i The Brady Bunch fick “chickenpox”, vattenkoppor, trots att det är mässlingen som de alla har välsignats med, och som barnen i teve-serien pratar positivt om?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *