Mike Adams: Media använder negativa hallucinationer för att styra dig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 augusti 2017
- NewsVoice redaktion
Mike Adams, 2017 Foto: NaturalNews

Mike Adams förklarar hur massmedia – medvetet eller inte – använder negativa hallucinationer för att styra dig. Psykologin bygger på forskning av Daniel J. Simons och den handlar om att vi missar viktiga saker om vi stimuleras att fokusera på distraktioner.

Massmedia har en förmåga att inte bara dra bort uppmärksamheten från en sak till en annan, medier kan till och med få oss att radera minnet av vissa etablerade uppfattningar och byta ut dem mot nya uppfattningar som ska etableras, trots att de kan vara falska.

Daniel Simmons om bla negativa hallucinationer - Foto: Dansimons.com
Daniel Simmons – Foto: Dansimons.com

”When people focus on a task that demands their attention, they often fail to notice unexpected objects and events that occur in full view. This phenomenon is known as inattentional blindness” – Daniel J. Simons

Läs mer på NaturalNews

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq