Nordkorea sköt missil över Japan – Sydkorea svarar med attackövning mot Pyongyang

publicerad 29 augusti 2017
- av NewsVoice
Nordkorea utförde missiltest över japan aug 2017
Nordkorea utförde missiltest över japan aug 2017
Nordkorea utförde missiltest över Japan 29 aug 2017 - Bild: Google Maps, NewsVoice

Nordkorea har utfört ett missiltest över Japan, rapporterar flera större medier. Sydkorea svarar med att simulera en attack mot Pyongyang. Spänningarna hålls på hög nivå mellan länderna. USA avvaktar ett angrepp.

Eftersom Nordkorea har en misstänkt förmåga att nå USA förvärras situationen. Kina som ligger betydligt närmare Nordkorea är den mest lugna parten i dramat. Den sydkoreanska ledningen uppger enligt CNN att Nordkorea snart kan utföra kärnvapentester igen.

Nordkorea har satsat stort på sitt försvar och landet utför regelbundet stora övningar. Landet har vid två tidigare tillfällen skjutit missiler över Japan, 1998 0ch 2009, skriver BBC, men missilen idag ska ha kapacitet att bära kärnvapen

Nordkoreanska styrkor
Nordkoreanska styrkor -
Foto:Rodong Simmun, Nordkoreas regering

Text: NewsVoice