Nya Dagbladet: Regeringen vill skrota reklamskatten för att hjälpa MSM bekämpa “fake news”

9
Magdalena Andersson om fake news
Magdalena Andersson (S), TV-debatt 30 juni 2014 Visby, Almedalsveckan. Foto: News Øresund – Johan Wessman, News Øresund (CC BY 3.0)

Regeringen och finansminister Magdalena Andersson (S) vill att reklamskatten för dagstidningar och tidskrifter ska avskaffas. Med en slopad reklamskatt vill man hjälpa etablissemangsmedia att bekämpa falska nyheter, enligt finansministern.

Många tidningar som utgör det som kallas för massmedia går med ekonomisk förlust och tvingas till återkommande nedskärningar. Regeringen har därför presenterat ett förslag om att skrota reklamskatten för att “upprätthålla en livskraftig dagspress i hela landet”.

“I de tider vi lever nu, med alla rykten på nätet och “fake news”, tycker vi det är otroligt viktigt med den dagspress vi har i Sverige. Ett sätt att stödja den är att avskaffa den här skatten”, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Den rödgröna regeringen har under de senaste åren sänkt punktskatten på reklam för pappersmedia. Totalt skulle ett 30-tal tidningar omfattas av att punktskatten på reklamintäkterna slopas.

Regeringen hoppas att reklamskatten ska avskaffas redan vid årsskiftet.

Text: Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hllviken
Gäst
1 september 2017 kl 16:27
I Like Neil Young
I Like Neil Young
Gäst
31 augusti 2017 kl 15:18

Den stat som stulits från folket och följdaktligen kidnappats av Globalisterna och den del Etablissemanget/Kapitalet som med alla medel försöker skapa monopol (BigBank , BigPharma , BigFood , Big Agro , BigPoison(bayer-monsanto et.al) Facebook , Google) – Ja dem sitter i samma båt – men det är inte dem som ror – ror så att svetten lackar…;)

Att se till att BIG får det som dem vill är politikernas uppgift – folket är bara intressant som valboskap om ens det eftersom val är lätta att rigga – ska vi slå vad om vem som Bilderbergs sätter på tronen nästa gång i lydstaten Sverige – kan väl inte vara en viss Annie Lööf va?
De vill ha åsiktsmonopol såväl som ekonomiskt monopol. D.v.s diktatur och om du till äventyrs inte är nöjd med detta så kommer moderatslynglarna Sofia Arkelsten och Jesper Skalberg Karlsson att tvångsvaccinera dig – så kanske du lär dig veta hut.

Torbjörn C
Gäst
31 augusti 2017 kl 13:54

Bra kommentarer ovan!

Etablissemanget går på knäna…
Ha, ha! det var väl ändå på tiden!

Pösmätta och pretentiösa, har de varit under en alldeles för lång tid. De har mage(pösmage) att kalla alt-media för Fake! Vilken arrogans!

Ingenting ger dem rätten att döma ut andra media-källor som ‘fake’, det säger dock allt om deras egen självinbillade ‘sanningsförmedlande’ position.
Att ta för givet att det bara är deras åsiktspaket som är det rätta.

Självblindhet!

Kanske är dags att äta en rejäl portion ‘humble pie’? eller hur MSM?
Att klippa strängarna på andras instrument gör inte att du spelar bättre, det säger däremot en hel del om dig själv…

Mognad&Respekt

Hllviken
Gäst
31 augusti 2017 kl 13:48
Faithbringer
Gäst
30 augusti 2017 kl 22:16

Tack Öystein!

Svensk litteratur är inte min starka sida men det finns alltid någon påläst som kommer fram med träffsäkra citat.

För att förtydliga angående länken jag lade högre upp, så är Kina jätte tuff mot all yttrandefrihet, all form av frihets tänk. De globala oligarkernas drömsamhälle med en miljard slavar utan fri vilja. Det är en pling- plobg väckarklocka till alla som tror att Kina skall “rädda” världen från onda anglo-amerikanska imperiet. Dessa glömmer dock att det är just europeiska och amerikanska investeringar som gav liv till den kinesiska draken.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
30 augusti 2017 kl 21:34

Undrar just vilka medier det är som presenterat majoriteten av FAKE NEWS till oss medborgare?

Öystein
Öystein
Gäst
30 augusti 2017 kl 11:04

Precis Faithbringer, Martin Gustavsson citerade nyligen Vilhelm Moberg i en annan slinga:
”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”
/ Vilhelm Moberg

Denna definition är så sann, ständigt aktuell och träffsäker.

Jag gillar dessutom dina inlägg. De är synnerligen skarpa!

Faithbringer
Gäst
30 augusti 2017 kl 10:28

Maktgalna människor precis som i en diktatur vill kväva all form av yttrandefrihet och oposition ekonomiskt. Wilhem Moberg tror jag det var skrev om demokratur. Läs ovanstående artikel och titta på inslaget om Kina nedanför. Något att säga?

https://m.youtube.com/watch?v=ovd_75lH7Dc

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
30 augusti 2017 kl 08:08

PANIKEN breder ut sig hos Fake-News-media parallellt med att det blir allt tydligare vem/vilka (((etablissemangets))) representanter är!
Sedan kan man ju undra på vilket sätt slopad reklamskatt skulle göra Fake-Newas-media mer trovärdig….

Men förslaget är ju inte helt fel — för det innebär ju samtigt att även den betydligt mer trovärdiga och verklighetsförankrade Alternativ-median kan åtnjuta skattebefriade reklamintäkter.