Unik solförmörkelse ger kaos tvärs över USA den 21 augusti 2017

6
Solförmörkelse över New York - Bilden är ett montage
Solförmörkelse över New York – Bilden är ett montage av NewsVoice

Myndigheterna i USA befarar att den sällsynta och totala solförmörkelse som sker i USA den 21 augusti kan orsaka kaos. Miljontals besökare från hela världen förväntas att samlas längs ett förmörkat bälte tvärs över hela USA.

Text: NewsVoice | Artikeln publicerades första gången 9 aug 2017

Hotellrum säljs redan till ockerpriser för femdubbla priser. Trafikstockningar förväntas.

Solförmörkelse i USA,   2017 - Bild: Michael Zeiler, GreatAmericanEclipse.com
Solförmörkelse i USA, 2017 – Bild: Michael Zeiler, GreatAmericanEclipse.com

Några städer i USA där du kan se förmörkelsen:

  • Charleston, South Carolina
  • Nashville, Tennessee
  • St Louise, Illinois
  • Kansas City, Missouri
  • Lincoln, Nebraska
  • Idaho Falls, Idaho
  • Salem och Corvalls, Oregon

Se alla städer och delstater

Amerikanska myndigheter varnar för evakueringsliknande situationer som annars bara uppstår vid naturkatastrofer. I bältet där solljuset släcks ut av månen bor 12 miljoner människor, men ytterligare 25 miljoner bor inom en timmes bilfärd och upp till 200 miljoner amerikaner kan nå dit med bil inom en dag, enligt Space.com. Därutöver kommer turister flyga in från hela världen.

Solförmörkelsen är den första totala solförmörkelsen i USA sedan 1918. Bredden på bältet där förmörkelsen är total är i medeltal ett 16 mil och fortlöper under maximalt 2 minuter av mörker mitt på dagen, enligt Eclipse2017.org.

Text: NewsVoice

Källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kalabrien
Kalabrien
Gäst
21 augusti 2017 kl 18:23

Videon är med NASA:s posterboy nummer ett, Neil De Grasse – detta är på så sätt en del i elitens/medias mörkläggning och smoke screen för vad det verkligen handlar om. Här visar de skuggan som koner… umbra och preumbra och allt vad de kan kalla det för. Varför en total liten skugga på 10 mil, varför inte en skugga med samma bredd de säger Månen har? Här tar en person upp om “skuggan”: https://www.youtube.com/watch?v=hOge5jzV3wQ Skuggan går över USA från väster till öster – detta är ju inte som det “borde”. Skuggan ska komma från öster. Det blir då uppenbart att det är inte Månen som ligger bakom Solförmörkelsen. Astronomer, astronomisällskap, såsom det brittiska, och andra, har under århundraden rapporterat om att Solen och Månen varit synliga på himlen samtidigt – under tiden det också är en Solförmörkelse. Man har också frekvent rapporterat att man ser stjärnor och planeter IGENOM Månens mörka del. Denna information kan alla lätt ta fram – den omkullkastar NASA och dess befängda agenda, och vad deras ankare för media säger. Folk har i nalla kulturer i alla tider vetat annorlunda, vetat vad det handlar om, och man har gett olika namn till det som ligger bakom eclipses. Månen har noder, det har planeterna också. Namnen Rahu och Ketu har vi i Indien, och många statyer och annat som gestaltar dom. Hos oss hade detta “objekt” som våra ögon normalt inte kan registrera också namn, med “varg” i sig. Man sa här SKOLL och HATI, och det hänger ihop med Fenrisulven i mytologin, under Ragnarök i Völuspa sväljer detta himmelsmonster Solen. Rahu går runt zodiaken på 58 år, och den har olika delar i sig. kanske sju, säger man. Det är också det är planeter kan vara i “retrograd” (baklänges) – men Månen är aldrig retrograd – varför skuggan nu skulle svepa över från väster till öster kan inte förklaras genom att det är Månen. Månen kan inte ses då den är närmare än 15 grader från Solen. Nu vid Solförmörkelsen går Månen bakom Solen – vilket kan vara svårt att svälja om man varit inom elitens hjärntvätt av mänskligheten, som nu pågått i snart 600 år – samtidigt är Rahu nära, och en del av Rahu kommer in framför Solens vänstra del och ger skugga från Väst till Öst. Om Månen går framför Solen skulle vi ha Solförmörkelse en gång per månad!!! Alla planeter och Solen… Read more »

Hllviken
Gäst
21 augusti 2017 kl 17:12

NASA är roligare att titta på i det här fallet!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 augusti 2017 kl 15:12

National Geographic: Solar Eclipse 101

“A total solar eclipse happens somewhere on Earth once every year or two. What is an eclipse? Learn more about how solar eclipses happen, the four types of eclipses, and how to view the sun safely if you’re within the path of totality.”

http://video.nationalgeographic.com/video/101-videos/solar-eclipse-101

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
19 augusti 2017 kl 09:54

Slår man samman denna artikel med vad James Corbett upplyser oss om psykopategenskaper hos det politiska styret https://newsvoice.se/2017/08/18/james-corbett-psykopater/ så framträder en mera komplex bild för oss. Psykopaterna är styrda av både ockultism och naturliga fenomen för att genomdriva agendor skapade av det krigsindustriella komplexet. https://www.youtube.com/watch?v=_xv5aa-3r5Y

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 augusti 2017 kl 21:57

National Geographic:

“There hasn’t been a total eclipse visible from the US since 1979, so Americans are a bit out of practice at experiencing totality, when the moon blocks out the sun in its entirety.

But on August 21, a total eclipse will progress in a band about 70 miles wide from the Pacific Ocean’s shore in Oregon at 10:15am local time to the shores of South Carolina at 2:39pm, and America’s gone a bit eclipse-mad.

The next US-based total eclipse will cross from Maine to Texas on April 8, 2024, or you can catch the next totality in Argentina and Chile in 2019.”

Läs mer på NASA.gov: https://eclipse2017.nasa.gov/

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
10 augusti 2017 kl 11:19

Neurotisk sensationsjournalistik! Hur många personer kommer att rycka på axlarna i vetskap om att månen skymmer solstrålarna? Många äldre kommer kanske titta upp från pilsnern några minuter och märka att fåglarna blir lite tystare. Det var det!