Globalisten Soros finansierar skitsnacksdetektor

15
George Soros finansierar skitsnacksdetektor - Foto: Georgesoros.com
George Soros finansierar skitsnacksdetektor – Foto: Georgesoros.com

NOTERAT. The Guardian rapporterar att brittiska journalister ska börja använda en “faktakorrigerande” mjukvara som heter Full Fact Software en skitsnacksdetektor som i realtid kontrollerar påståenden i media och parlament. 

Finansiärerna bakom projektet är den ungerska miljardären George Soros och eBay-grundaren Pierre Omidyar. Full Fact Software hade i en tidigare betaversion arbetsnamnet “the bullshit detector” (skitsnacksdetektor) och den operativa versionen börjar att testas i oktober 2017. Mjukvaran utvecklas av Londonbaserade Full Fact organisation (Fullfact.org) och startplåten låg på en halv miljon dollar, enligt The Guardian.

“It is like trying to build an immune system, ” says Mevan Babakar, project manager at Full Fact in London. “As more information goes out into the world that is wrong, what we don’t have is the means of pushing back against that.” –  “Journalists to use ‘immune system’ software against fake news”, The Guardian

En skitsnacksdetektor som skannar i realid

Den nuvarande versionen av skitsnacksdetektorn matchar påståenden i det offentliga mot en manuellt skapad “faktabas”, men kommande version ska arbeta direkt mot officiella data som tex myndigheten Office of National Statistics.

Full Fact uppger “more importantly” att de ska identifiera “skitsnackarna” som sprider “fake news”.

Full Fact Software kan skanna undertexter i nyhetssändningar, direktsändningar från parlament och texter i artiklar i media. Systemet ska kontrollera miljontals ord och meningar till dess att det upptäcker ord som tidigare faktacheckats och återfinns i en databas med “rätt fakta”.

“The early version of the software scans the subtitles of live news programmes, broadcasts of parliament, the Hansard parliamentary record, and articles published by newspapers. It tracks millions of words sentence by sentence until it identifies a claim that appears to match a fact-check already in its database.”

Robotiserad faktakontroll

Journalister på The Guardian fick bevittna en demonstration på hur Full Fact Software fungerar i realtid under en debatt om hälsa i det brittiska departementet. Allt eftersom politiker talar kan mjukvaran kontrollera att vad som sägs överensstämmer med “fakta”.

“The Guardian witnessed a real-time demonstration during a health debate in parliament. Words spoken by the politicians were underlined if they matched an existing fact-check.”

“In another version of the software, the fact-checks pop up on the TV screen as politicians are speaking, giving viewers instant verdicts on politicians’ claims.”

Full Fact Software kommer först att tas i bruk i England, men länder i Afrika och Sydamerika står på tur. Full Fact samarbetar med andra “faktadatabaser” som tex Africa Check and Argentina’s Chequeado.

NewsVoice kommentar

När källor som bedöms sprida felaktig information väl har detekterats och identifierats kommer dessa att sannolikt märkas som fake news-källor. Hur kan en sådan källa eller individ bli avförd från en sådan lista? Kommer systemet att “fängsla” källor och individer?

Swisha Sassersson valfri summaEn fördel med systemet är att det kan hämma tex skitsnackande politiker från att ljuga, förutsatt att systemet verkligen fungerar intelligent och inte är styrt av politiska, ideologiska och ekonomiska mekanismer.

The Guardian porträtterar Full Fact Software som om det är populistiskt, dvs står på allmänhetens sida, men om politiker skräms för risken att tala fel hur ska de då våga framföra fakta som en korrumperad faktadatabas anser är lögner?

Är systemet ytterligare ett exempel på att en politiskt korrekt värld just nu byggs där en central ström (main stream) av korrekta fakta och godkända narrativ vidmakthålls av polisiära mjukvaror.

Föreställ dig att Soros och andra finansiärer i en nära framtid tagit fram en app som kan lyssna av pågående samtal och samtidigt kontrollerar om det som sägs “stämmer”. Om du säger något som registreras som “felaktigt” varnar appen för att du ljuger, trots att du talar sanning. De ord som du (och politiker) skriver och uttalar är som bekant våra tankar. Soros och hans globalistkompisar vill tydligen ha koll på dem. Varför skulle han annars finansiera projektet?

Risken är att människans intellektuella värld blir en rigid ekokammare (echo chamber) bestående av likriktade människor i olika yrkesmässiga och privata situationer som ständigt passar sig för vad de säger, skriver och tänker.

Text: Torbjörn Sassersson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

15 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Janne
Janne
Gäst
23 augusti 2017 kl 08:58

Det skulle kunna ha skrivits av Ray Bradbury men troligen hade hans fantasi inte räckt till…

Perra J
Gäst
13 augusti 2017 kl 21:05

Öppnar onekligen för Orwells Sanningsministerium, och Franz Kafkas “myndigheterna kan aldrig ha fel”… :-/

per
per
Gäst
13 augusti 2017 kl 19:16

Andreas 13 Aug, 2017 at 14:22

Det håller jag inte alls med om, visst finns det sanning. Att påstå något annat leder helt fel.

Detta till trots så har vi, vad än Aftonbladets Anders Lindberg påstår, rätt inte bara till våra egna åsikter, utan också till våra egna fakta.

Däremot blir det problematiskt när den med mest makt tar sig rätten att bestämma, att något skall vara den rådande sanningen, trots att det inte är sant.

Andreas
Andreas
Gäst
13 augusti 2017 kl 14:22

Eller som Hjalmar Söderberg skrev..

“Varför inte säga det rent ut: Det finns ingen sanning, det finns bara åsikter.”

Kanske är en av dom vettigaste sakerna vi borde lära oss i skolan.

Pelle
Pelle
Gäst
12 augusti 2017 kl 18:53

Mozilla Joins George Soros’s Efforts In Launching A Strike Against “Fake News”

http://alt-market.com/articles/3250-mozilla-joins-george-soross-efforts-in-launching-a-strike-against-fake-news

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
11 augusti 2017 kl 19:25

Med Soros inblandad finns det säkert en funktion som hindrar vissa skitsnackarfakta, som är negativt mot bl a Globalism, finansoligarkin, honom själv, att kallas “Fake News”. Det blir förståss bara “rätt” nyheter som godkänns, vad nu rätt är?

Peter
Peter
Gäst
11 augusti 2017 kl 15:08

Nålen på min egen skitsnacksdetektor gick upp utanför skalan när jag läste artikeln och ja, det är en analog mätare.

Hllviken
Hllviken
Gäst
11 augusti 2017 kl 14:51

David Icke förklarar enkelt och tydligt faran för mänskligheten med informationsmonopol:
[14 min]
http://www.youtube.com/watch?v=ublZVGTirlo

drjens
11 augusti 2017 kl 13:53

Detta är ju Orwell´s 1984 rakt av. Sanninsgministeriet!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
11 augusti 2017 kl 13:43

Sån tur att ägaren och monopolkapitalisten Soros är en så hederlig och moraliskt högtstående individ som kommer se till att programmeringen verkligen söker fakta vetenskapligt. :oD *Ironi*

Skämt åt sido. Som tur är kommer nog inte folket köpa den gamle girigbukens dumheter. Det är för sent för lögnerna. Det är sannolikt kört för Soros och de andra girigbukarna. De har redan tappat greppet p.g.a. att Internet är fritt och har fullgoda alternativ till girigbukarnas dumheter.

Torbjörn C
Gäst
11 augusti 2017 kl 13:03

Jag orkar inte heller kommentera, men måste ändå lägga till:

Hela idén om en ‘bullshit-o-meter’ är idiotisk från början. Självklart är det ju så att avsikten med den är att filtrera bort oönskade åsikter. Folket ska skedmatas ‘rätt’ åsikter uppifrån, svälja och inte ifrågasätta hur det smakar.

De som ifrågasätter blir tvångsmatade precis som ankor. Det finns ingen plats för fritänkare i en sådan miljö.

Helt plötsligt dök bilder ur filmen ‘The Running Man’ upp i huvudet. En filmatisering av ett verk av Stephen King.
De som fortfarande tänker själva används som gladiatorer i ett nöjesprogram där pöbeln vinner priser om deras ‘gubbe’ vinner. En sevärd B-film faktiskt!

I övrigt önskar jag er alla en trevlig helg och frid i sinnet! ♡

m96
m96
Gäst
11 augusti 2017 kl 12:06

Det är så dumt så jag orkar inte ens kommentera.

Bo Sonnsjö
Gäst
11 augusti 2017 kl 10:56

Vilka riktiga och korrekta fakta kommer då att beslås med att de ljuger ??? Eller vilka kommer konsekvenserna annars att bli för det är väl Soros verkliga budskap som därefter skall framhållas … Vi vet ju sedan länge hur det ser ut i fina landet Sverige … Vi känner ju till hur somliga “ledande” politiker redan i dagens läge står på lönelistan t ex gällande vacciner … Samtidigt som ledande beställare på Folkhälsomyndigheten får delar av sin lön från vaccinproducenter …. Något som händelsevis råkade bli medgivet – förmodligen när “tungan” råkade slinka … Se mina tidigare kommentarer på NewsVoice !!!!!!

Tege Tornvall
Gäst
11 augusti 2017 kl 10:46

En klar variant på Rubbish in – rubbish out. Vem skall avgöra gällande sanning? Ett oerhört maktinstrument! Det kan öppna för 1984, Fahrenheit 451, Kallocain, Brave New World etc. Min uppfattning är att redaktioner själva skall ha nödiga kunsksaper – och eget ansvar.