Kulturelitens och de superrikas intresse för färskt blod och människotårta

publicerad 28 augusti 2017
- av Torbjörn Sassersson red.

NOTERAT. BBC skriver om trenden att vissa superrika individer köper blodplasma för 8000 dollar från unga och friska tonåringar med avsikten att förlänga livet och behålla hälsan. “It’s like plastic surgery from the inside out”, säger en ledande forskare. I den mer utstuderade varianten av äkta vampyrism dricks blodet färskt, enligt en artikel av Kim Wall i The Guardian. Andra vill bara äta människotårta.

Jesse Karmazin - Foto från Linkedin
Jesse Karmazin – Foto från Linkedin

En forskare har i samarbete med 100 försökspersoner testat att överföra 2,5 liter blodplasma från ungdomar till äldre patienter med en medelålder (medianålder) på 60 år. Klinikens grundare Jesse Karmazin (32) säger att försöken ser lovande ut. Flera hälsoproblem kan förbättras, enligt Karmazin, som minne, diabetes och nedsatt hjärtfunktion, skriver BBC i artikeln: “The super rich are injecting blood from teenagers to gain ‘immortality’”.

Parabiosis

Bakom försöken med att överföra blodplasma finns 17 års studier utförda av Stanfordforskare som undersökt vad som händer om blodomlopp kopplas samman mellan unga och gamla möss, ett tillstånd som kallas parabiosis. Det upptäcktes då att det tycks föryngra organen, muskler och stamceller, men alla är inte lika övertygade.

“People want to believe that young blood restores youth, even though we don’t have evidence that it works in humans and we don’t understand the mechanism of how mice look younger,” Wyss-Coray told the MIT Technology Review.

En forskare, Tony Wyss-Coray, som låg bakom experimenten på möss är kritisk till försöken på människor. Det saknas kliniska bevis för att metoden har några fördelar. Jesse Karmazins försök har tex ingen placebokontrollerad grupp med. Andra forskare menar att transfusioner kan överföra infektioner.

Jesse Karmazin (Linkedin) försvarar sig mot kritiken, bland annat att försöken skulle vara oetiska, men han säger att hans initiala försök klarat de etiska riktlinjer som finns. Hans startup-företag i Kalifornien heter Ambrosia med slogan: “Young blood treatment”. Ambrosia var jämte nektar gudarnas mat i den grekiska mytologin.

Normalt får en person som donerar blod endast 20-50 dollar per donation, men om det handlar om att föryngra de superrika så tjänar donatorn betydligt mer pengar, vilket är attraktivt för tex studenter.

Vampyrer som organiserar sig

The Guardian publicerade 2015 en artikel om modern vampyrism skriven av journalisten Kim Wall, som just nu är föremål för en styckmordsrättegång. Hon intervjuade grundaren av “Atlanta’s Vampire Alliance”, en förening som arrangerar vampyrfester där deltagare får möjligheten att dricka färskt blod direkt från donatorer. Grundaren Merticus, som för övrigt är gift med två hundar, berättar om att han identifierat sig som vampyr sedan 1997.

Böjelsen att vilja dricka färskt blod kallas haematomani och syftet är, precis som med de superrika som vill ha blodplasma, att förbättra hälsotillståndet, genom att insupa blod. Medan vissa verkar betrakta blod som ett kosttillskott finns det andra som är främst ute efter att ta in livsenergin från en annan människa. Därför delas vampyrer in i två huvudkategorier: blodvampyrer (sanguinarians) och energivampyrer (psychic vampires), vilka suger ut “prana” eller “chi”, skriver Kim Wall.

“No one knows what causes haematomania, the craving to drink blood. Those who experience it describe it as an intense thirst-like sensation, an addiction with withdrawal-like symptoms. Animal blood or rare steaks may act as substitutes, but for most vampires nothing beats fresh blood.” – Kim Wall

Kim Wall beskriver i sin artikel “Interview with a real-life vampire: why drinking blood isn’t like in Hollywood” hur en person kan upptäcka sin läggning som vampyr under puberteten eller efter ett trauma.

Marina Abramovic performance 1997
Marina Abramovic ”Balkan Baroque” performance 1997 – Moderna Museet

Blod och kroppsdelar i modern konst

Lady Gaga och Marina Abramovi? provsmakar blod
Lady Gaga och Marina Abramovic provsmakar blod

Till besläktade former av vampyrism hör möjligen de moderna konstinstallationer som blivit kända genom konstnären Marina Abramovic som högaktades av det svenska kultureliten när hon ställde ut på moderna museet i Stockholm 2017. I andra exklusiva sammanhang har hon i installationer ställt ut mänskliga tårtor som sedan ätits upp av besökarna (se video nedan). Så skedde även i Sverige 2012 när den dåvarande kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth åt skrikande “negresstårta”, vilket ledde till världsnyheter och att Afrosvenskarnas riksförbund krävde hennes avgång.

Marina Abramovic blev allmänt känd på webben utanför kulturkretsarna för sina installationer som kallas för “spirit coocking”, vilken bland annat inkluderade ett badkar med en kvinna nedsänkt i riktigt blod. Dessa tillställningar attraherade många inom den amerikanska kultureliten bla Lady Gaga som i fotot till höger provsmakar blod tillsammans med Abramovic och andra besökare. Lady Gaga brukar för övrigt frekvent ha med blod och djävulssymboler i sin musik för att kulturellt influera ungdomar över hela världen.

Wikileaks avslöjade under presidentvalskampanjen i USA 2016 att Abramovic bjudit in Hillary Clintons kampanjsamordnare och tidigare rådgivare till Obama, John Podesta. Det framkommer inte i mail-konversationen om Podesta deltog på Abramovic kultur-event. John Podesta figurerade för övrigt i en artikel i The Times från den 28 april 2016 där journalisten konstaterar att det hänger en tavla på Podestas kampanjkontor vilken illustrerar två män med knivar och gafflar som böjer sig över ett matbord, med en man på…

“On the wall in his office at Hillary Clinton’s Brooklyn headquarters, campaign chairman John Podesta has an oil painting on loan from his lobbyist brother, who is an avid art collector. The image shows two men hunched over a dining room table, bearing knives and forks. On the table lays a man in a suit, who looks vaguely like Podesta.”

Konspirationsteoretiker på webben uppger att Marina Abramovic är en ledande kultfigur inom maktelitens kretsar och att hon hämtar inspiration från svartmagikern Aleister Crowley (1845-1947). Inom Islam anses generellt att vår dekadenta konst och kultur visar att västerlandet förfaller i moral.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Nur skrivs det om vampyrnormaliseringen igen.

  RT (18 jan 2019): $8k a liter: Strange new startup harvests young blood to sell to the rich
  https://www.rt.com/usa/449104-anti-aging-startup-harvests-blood/

  Man kan tex undra, bland många andra undringar, vad som hindrar dessa människor från att till exempel forma en tårta till ett barn som de sedan kan äta upp? Var går deras gräns? I Sverige åt ju en tidigare kulturminister “negresstårta” medan alla skrattade. Det var tänkt som en manifestation mot könsstympning som gick fel. Istället blev det snarare hyllning av kannibalism.

 • The Sun (21 mars 2018): This creepy ‘cannibal’ chef slices flesh from people’s bodies, fries it and FEEDS it to them in bizarre live Facebook stream

  “THIS is the horrifying moment a crazed performance artist sliced flesh from the bodies of two assistants before frying it in a pan and FEEDING it to them on a bizarre live Facebook stream.”

  Varning för den som inte klarar av att se kannibalism.

  https://www.thesun.co.uk/news/5859060/cannibal-chef-slices-flesh-bodies-fries-feeds-eats-art/

 • “Kulturs syfte är att provocera, väcka debatt och att kommentera samhället.” Behöver inte alls vara så. Långt ifrån. De riktiga häxorna som hade djup kontakt med naturen tog de kål på för länge sedan. Detta är ingen sån häxa. Denna kvinna är något helt annat. Du har missat en hel del i din allmänbildning Raphael.

 • Det kan vara intressant att del av Abramovics egna ord om anklagelserna från den konservativt evangeliskt kristna rörelsen alt-right, och från konservativt kristna religiösa fundamentalister som Infowars etc. Att koppla Abramovic till Crowley ser jag som både absurt och långsökt. Men idén om Djävulen är stark inom fundamentalistisk evangelisk kristendom, och de hittar på att starka kvinnor är häxor för de känner sig hotade av feminismen.
  http://www.artnews.com/2016/11/04/marina-abramovic-on-right-wing-attacks-its-absolutely-outrageous-and-ridiculous/

 • Kulturs syfte är att provocera, väcka debatt och att kommentera samhället. Kulturpersoner är inte automatiskt kannibaler eller sysslar med destruktiva magiska ritualer bara för att de har med blod eller köttstycken i konsten. Abramovics “spiritual cooking” var en middag utan satanism ritualer etc. Hon har aldrig använt människoblod i sin konst, det är grisblod som hon har använt. Hon provocerar konservativt kristna, som utgör en stor del av den amerikanska alt-right rörelsen och det är därifrån anklagelserna mot henne kommer. Blod är ju känsligt inom konservativ kristendom, särskilt i händerna på en kvinna då det kan kopplas till kvinnans menstruation och just menstruationen är ju något som anses som “orent” och förknippat med djävulen hos vissa extremkonservativa religiösa grupper. Det handlar även om sex, att konservativa religiösa grupper anser att sex är fult och orent. Kom ihåg kristnas förföljelse av “Häxor”, och fortfarande utmålas kvinnor som “häxor” särskilt de som har en stark sexualitet. Feministiska konstnärer använder därför blod dels för att avdramatisera blod och blödandet, menstruationen, men också för att medvetet provocera kvinnoförtryckande extremkonservativa religiösa grupper, det blir ett “politiskt statement”. Jag tycker det är rätt underhållande att detta tolkas som “samröre med djävulen” och “satanism”. Själv är jag inte kristen och jag tror inte på Djävulen.

 • Det som tycks så obegripligt och skrämmande för människor, ” vanligt folk” eller hur man nu vill definiera ‘allmänheten’, är inget som förvånar någon som levt i ett Multiversum hela sitt liv.

  Via ‘science fiction’ så har människor skedmatats genom åren, men de flesta tycks fortfarande tro att det just bara är: science fiction!
  Frågan är om mänskligheten är redo för en total ‘disclosure’? De flesta skulle nog hamna på hispan, dessvärre…

  Vi är inte ensamma i universum! De som i media kallas för ‘eliten’ är inte ursprungligen härifrån. ‘Eliten’ är ett missvisande ord! Hur kan man kalla dessa avarter för ‘elit’?
  De är ur ett kosmiskt, högre sammanhang endast ett perveterat rövarpack!
  De styr och ställer med våld, skrämseltekniker och ekonomiskt slaveri!

  Detta har pågått i tusentals år, det är samma ‘familjer’ som infiltrerat Moder Jord under alla dessa år.

  Om människor/mänskligheten vill ha en förändring i maktstrukturerna så får de själva aktivt engagera sig i detta, det hjälper inte att sitta och hoppas eller knyta näven i fickan.

  Politiker och myndighetspersoner är bara nickedockor i sammanhanget, de kommer inte vara mänskligheten till undsättning, de har redan sitt ‘på det torra'(eller åtminstone tror de så…).
  De spelar ett högt pris om sina själar, och en dag kommer de att betala priset, ingen kommer undan!

  Inre själslig städning, harmoni, balans och kärlek är frekvenser som håller sinnet vid vigör. Låt inte dessa avarter svärta ner ditt inre! / Sanningens Pärlor ♡

 • Ja, precis, vad säger feministerna om satanistmadammen? Mig veterligen köade de i kyla och regn i timmar för att få uppleva sin idol. Stackars hjärntvättade kvinnor.

 • Ruggigt – renodlad (((kulturmarxism)))! Drar samma slutsats som Fredrik Gräslund om att filmen visar vad de gör på riktigt (med äkta människor) i slutna sällskap. Nu visar de oblygt upp sina gravt degenererade “sällskapslekar” för en bredare publik för att normalisera sina perversioner. Herregud vad ska de hitta på härnäst när de ledsnat på sina tidsfördriv?

 • Bra frågor Torbjörn. Varför säger inte Sveriges feministiska regering något om könsstympning i Sverige? https://newsvoice.se/2017/06/13/konsstympning-sverige/

  Varför går feminister nästan nakna när de demonstrerar mot “våldtäktskulturen” i väst och det sexualiserade samhället? – https://www.youtube.com/watch?v=7Qv-swaYWL0

  Är en tröja som är stickad av garn som varit instoppat i feministvagina ett bra sätt att förändra det “patriarkala” samhället eller är det en annan typ av modern konst? – https://www.youtube.com/watch?v=QFtOea2iEzI

  Feminister i regeringen och de som syns i massmedia liknar mest hönsen i George Orwells Djurens Gård. De har väldigt kort minne och har svårt att förstå komplexa resonemang.

 • Svårt dra nån annan slutsats än att detta är vad de gör på riktigt i slutna sällskap. Sen är de så överlägsna oss andra att de kan och kan inte låta bli trycka upp det i ansiktet på oss också. Detta stämmer också överens med det konspirationsteoretiker påstår, att de vid alla dessa fake-attentat lägger ut ledtrådar om nästa terrordåd. Påstås att de därmed skyddar sig själva, “Ni visste ju om ni hade brytt er”.

 • Vad sa egentligen feministerna om Marina Abramovic kannibalritual? Varför använde männen som skar upp kvinnotårtorna köttknivar istället för tårtspadar? Varför började de med att skära av brösten? Varför var männen halvnakna? Varför var Abramovic iklädd läkarrock?

  Är svaret endast: fin, märkvärdig och exklusiv konst?

 • Detta är bara ännu ett mkt bra exempel på (((kulturmarxisternas))) never-ending projekt med att förhärliga, rosa och belöna sjuk/vidrig/ful/idiotisk/intetsägande s.k. “konst” i avsikt att förstöra och utplåna Europeisk kultur.

  Raka MOTSATSEN är alla produkter från t.ex. Bruno Liljefors, Carl Larsson, Rembrandt och Michelangelo — DET är riktigt vacker, tidlös och njutningsfull konst och begriplig för alla normalt funtade individer!

 • Det är ogreppbart tragiskt för alla offer, och även alla indirekta offer, att eliten inte kan mer om hälsa. Men, de kanske är av en annan art? Med liiiite ansträngning fixar man rent blod genom att hålla kosten ren och fri från gifter, helst bara äta frukt utan att kombinera med annan mat, och lite örter och rensande mat för att rensa bort gifter i hela kroppen. Håll blodet och framförallt lymfan i ett rent flöde så kan man lättare leva på prana utan att behöva “stjäla” den från andra människor. Självklart kan rent blod från yngre som inte ännu har kontaminerats, via i så fall blodtransfusion, hjälpa till, men bara kortsiktigt. Att offra andra är aldrig OK för att men själv är lat eller bekväm.
  Kött och blod är dock mycket beroendeframkallande, och ännu mer mejeriprodukter. Kött är extremt försurande och mejeriprodukter extremt slembildande. Stresshormoner som frigörs vid slakt och genom en stressande uppväxt påverkar oss väldigt negativt och djuren får skitfoder och antibiotika. Tortyr och långsam död ska ju ge det “godaste” köttet. De har fått oss att bete oss liknande som de själva, och inte gör vi tillräckligt mycket för att stoppa denna fasansfulla organ och offerindustri av människodelar/själar.
  Vill man vara vid god hälsa: sluta konsumera kött, mejeriprodukter och kokt och processad mat. Frukter och bär ger maximal energi och lättupptaglig näring samtidigt som det detoxar lätt och håller lymfan flödande, som ska eliminera gifter och annat kroppen inte behöver, så att blodet är rent. Ser ni filmen “What The Health” så förstår ni att det inte är sockret i sig, och i synnerhet inte fruktsocker som finns i frukt, som är orsaken till en form av diabetes. Det är allt fett och slagg som lägger sig i artärerna som förhindrar fruktosen att komma in i cellerna, där det gör nytta, utan koncentreras istället i allt för höga doser i blodet, där den ställer till det. Ha ingen fruktfruktan om inte frukten kombineras med annan skitmat, som t.ex. bröd, kött, mejeriprodukter och rotfrukter. De ska ätas för sig själv. En hel del örter kan skynda på renandet.

 • JHL, du kan inte stoppa dessa humanuider för de styr samhället. Intellektuella runt omkring mig dyrkar dem och blundar för dessa alvarliga, abnormabeteendestörningar. Eftersom det är kultureliten själva som skapar trenderna, så ärdet också de som förändrar normen.
  Det finns också massor med fattiga människor i världen som säljer sina barn till undervärlden där de vidare används i bl.a. Elitens ritualer.

  Ni kan tycka att det jag säger är märkligt men något så naturligt som döden och strävan efter perfektion blir den plågan som torterar eliten. De vet att de inte kan leva förevigt. 100 år är mycket, men inte alls ovanligt. Du kan hitta flera över 90 på varje äldreboende i Sverige.

  En normal hjärna kan knappast begripa hur rädslan för döden, ålderdomen (där kroppen långsamt försvagas) blir en fixide, en mani. Hur hatet mot mänskligheten – den pöbeln som inte kan komma i närheten av deras perfektion kan plåga någon. Och denna grundläggande regel – döden. Precis som vilken hemlös som helst, så kommer George Soros att dö. Det jag vill veta är, vad händer med hans själ efteråt… 😉 Han njuter av sin makt, men tanken att förlora den är lika skrämmande som njutningens berusning.

 • Angående den påstådda styckningen av Kim Wall så har jag inte trott ett ögonblick på den historien och därför inte brytt heller brytt mig om att titta närmare på det. Nu gjorde jag det och den som är intresserad kan titta på den här länken.

  https://www.youtube.com/watch?v=lzu26IAhhfAhttps://

  Brukar numera skratta mig igenom nyheterna , de gånger jag trots allt tittar , eftersom det mesta som slås upp där är teater och inget annat.

 • Konst,
  jag har lyssnat på mängder med intervjuer i detta ämne det senaste året och verkligheten överträffar dikten, milt sagt. Tror att det kan vara precis som du tänker.

 • Kolla upp Jeff Koons. Han är den levande konstnär som har dyast konst. Hans konst består av förstorade leksaker.
  Hur kan man få så mycket pengar för att ta en leksak och förstora den?

  Ledtråd = Jeff Koons är också involverad International Centre for Missing & Exploited Children ( https://www.icmec.org/ ). Konst kan vara en täckmantel för att man köper barn via konsten

 • Ja, det här är motbjudande. Hoppas att det finns en stor majoritet som tycker så. Bra och modigt skriven artikel som har stöd av mängder av indicier. Videon av när kulturministern äter tårta och mår bra symboliserar kanske annat än könsstympningar, som var den officiella förklaringen till tårtkalaset. Artikeln på DN där videon finns är låst för icke-prenumeranter men det finns en sekvens här – https://www.youtube.com/watch?v=vJqbqnuxrFA

 • Kul att du sydde ihop de här trådarna, och just nu med kopplingen till styckade(?) Kim Wall. Negresstårtan på Moderna var dock Makode Lindes. Vet ej om han är lärjunge eller bara gjorde ett plagiat(innehållande viss humor)

 • Miljardär-eliten och deras närmaste tjänare blir urgamla. Miljardären David Rockefeller, som “dog lugnt i sömnen” vid 101 års ålder, fick tydligen lite problem med hjärtat efter allt överflöd, men några problem med att få tag på sina minst sex hjärtdonatorer fanns tydligen inte, kanske var lite tvång med i bilden?

  Dessa så destruktiva urgamla gubbar: Rockefeller, Soros, Kissinger … Hur håller de sig vid liv så länge? Att de är ansvariga för lidande och blodsutgjutelse som gäckar allt förstånd är klart för alla som har en smula inblick, men kanske dessa onda människor också tillämpat ovan nämnda metod att förlänga sina egna liv…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *