Ta bort grunda repor i billacken – Gör det själv

0
863

TEKNIK. Du kan själv ta bort grunda repor i billacken i fem enkla steg, lär ChrisFix oss i denna video. Han till och med repar lacken på sin egen bil för att visa. Hemligheten är att grunda repor inte når ned till själva färglagret utan endast skadat det yttersta skiktet (clear coat) ovanpå färgen.

Det första du bör göra är att kontrollera om repan når ned till färglagret och det gör du genom att blöta det skadade området med tvålvatten. Om repan försvinner vet du att repan är så pass grund att du kan laga den enkelt själv.

  1. Gör rent skadan med rengöringsmedel och en ny och ren mikrofiberduk. Se till att ta bort tvättlappen som annars kan repa lacken.
  2. Markera längs repan med maskeringstejp så att du vet var den finns. När du börjar bearbeta repan blir den annars svår att lokalisera.
  3. Om repan är så djup så att du känner den med nageln börja med att slipa ned repan med sandpapper kornstorlek 3000. Blöt först repan och sandpappret. Om repan är grundare använd sandpapper 5000. Håll sandpappret runt en svamp för att fördela trycket jämnt. Slipa tvärs repan. När repan är borta, slipa över ett större område med sandpapper 5000. Blöt ner området först.
  4. Tvätta först med en ny oanvänd del av mikrofiberduken. Polera!
  5. Vaxa.

Se video

Text i samarbete med Bilverkstad Bromma


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här