Film – Fynd som revolutionerar cancervården förtrycks av vårdetablissemanget

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 september 2017
- Torbjörn Sassersson
Dr Ramesh Chouhan vill revolutionera cancervården - Foto: Anna Böhlmark

CANCERVÅRDEN – Dokumentären ”Cancer och Mikrober” handlar om medicinska fynd som skulle medföra att flera nobelpris dras tillbaka och att läkemedelsindustrin förlorar miljardsummor. Så inleds filmen om nya teorier och metoder som kan revolutionera cancervården över hela världen om vårdetablissemanget inte lyckas stoppa pionjärerna bakom upptäckterna.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 12:22

Det handlar om fynd som visar att orsaken till cancer är infektioner i kroppen, mikrober i blod och annan kroppsvävnad, mikrober som skapar härdar mot vilka immunförsvaret reagerar med inflammation och tumörbildning.

Medan läkemedelsindustrins forskning slukar miljardbelopp varje år på att lösa den så kallade ”cancergåtan”, som tycks vara evig för vårdetablissemanget, finns lösningen att finna i mikroskop som visar att cancerangripna vävnader kryllar av mikrober.

Cancervården kan revolutioneras, men…

Trots att till och med erkänd forskning från olika delar av världen visar att tumörer innehåller mikrober tror etablerade forskare att det handlar om sekundära infektioner. Läkare som Erik Enby från Göteborg och italienaren Tullio Simoncini kan genom tillämpad vård visa att det är tvärtom. När infektionerna behandlas botas patienter från cancer och även andra sjukdomar som psoriasis, en svampinfektion, enligt nya rön. Pionjärerna anser att cancer inte är en genetisk sjukdom. Andra forskare som förekommer i dokumentären stödjer hypotesen att cancer beror på infektioner.

ArcanumSkolan 2024

I filmen ”Cancer och Mikrober” visas hur Erik Enbys metod löser upp flockbildning i blod som han anser är infekterat av de ”artefakter” som läkare i gemen anser är oidentifierade och därför ointressanta. Enby som behandlar blodet ordinerar medicinska doser av bla: korallkalk, vitamin C och D samt bikarbonat för att desinficera blodet och lösa upp flockbildningen i blodet. Metoden botar både cancer och psoriasis, enligt patienter som vittnat.

Dr Ramesh Chouhan vill revolutionera cancervården - Foto: Anna Böhlmark
Dr Ramesh Chouhan – Foto och video: Anna Böhlmark, Pelicanmedia.se

Dr Ramesh Chouhan som på 1990-talet forskade på Jewe Allaha Institute i Indien berättar om hur han tog levande tumörvävnader till Sverige i samarbete med Erik Enby. I dessa vävnader hittades misstänkta ”artefakter” som kan vara orsaken till tumörbildning. Trots att fynden presenterades vid en konferens 1994 i Montreal las locket på och inte ens journalister ville rapportera om fynden. Enligt Enby var journalisternas argument att de skulle förlora jobben om de publicerade.


Vårdetablissemanget svarar med att angripa pionjärerna vilka man försöker smutskasta, fängsla och delegitimera. Simoncini säger att han trodde han skulle få Nobelpriset för sina upptäckter, men han fick istället en fängelsedom på över tre år.


Därför är dokumentärfilmen oerhört viktig som historiskt dokument. Filmaren Anna Böhlmark som driver hälsoportalen AlmaNova har fångat kärnproblemet, intriger, pionjärernas kamp och den stora betydelsen med deras upptäckter för folkhälsan i hela världen.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice | Läs mer: Bota cancer

Producenten av dokumentären, Anna Böhlmark, meddelar att hon fortfarande söker finansiering för att täcka alla utlagda kostnader för filmen, som spelats in i flera länder. Om fler donationer kommer in ska filmen släppas för gratis visning på AlmaNova. Donationer kan ske via Swish (tel 076-706 90 37) eller till Nordea personkonto 810425-7103.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq