Förenade Arabemiraten, Ryssland och USA vill ha baser på Mars och Venus eller runt Månen

publicerad 30 september 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Marsbasen på jorden Mars Science City,  UAE - Bild: Mediaoffice.ae
Marsbasen på jorden: Mars Science City, UAE – Bild: Mediaoffice.ae

Torbjörn Sassersson, juli 2017, selfieDet är tydligt att flera länder beslutat sig för att sätta fart på koloniseringen av vårt solsystem där Månen och Mars står först på tur. NewsVoice sammanställer de senaste ambitionerna. Ny spelare i leken för att bygga en bas på Mars är Förenade Arabemiraten.

Text: Torbjörn Sassersson

Simulationsbasen Mars Science City

Förenade Arabemiraten planerar att bygga en marsstad i öknen för att testa byggteknik och utpröva överlevnadsstrategier. Staden ska heta Mars Science City och täcka en yta på 176,5151 kvadratmeter till en kostnad av 136 miljoner dollar, enligt regeringens mediawebbplats.

“The UAE seeks to establish international efforts to develop technologies that benefit humankind, and that establish the foundation of a better future for more generations to come” säger Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president och statsminister i Förenade Arabemiraten

Mars Science City kommer att bli världens största simulation av en bas på en annan planet, skriver RT.  Förenade Arabemiratens prognos är att landet ska kolonisera Mars i flera steg under de närmaste 100 åren, enligt ökenstatens “Mars 2117 Strategy”.

Marsbasen på jorden Mars Science City, UAE - Bild: Mediaoffice.ae
Marsbasen på jorden: Mars Science City, UAE – Bild: Mediaoffice.ae

Månstationen Deep Space Gateway

Boeing space suit 2017
Boeings nya rymddräkt, 2017

The Guardian och RT.com rapporterar i dagarna om att Ryssland och USA ska bygga en gemensam månstation som kallas Deep Space Gateway. Uppgifterna kommer även från ryska Roscosmos Space Agency och NASA. Syftet med månstationen är att förbereda för djupare utforskning av solsystemet där sannolikt Mars blir den första planeten. Deep Space Gateway är därför intimt förknippad med koloniseringen av Mars.

“We [Roscosmos and NASA] have agreed to join the project to build a new international Deep Space Gateway station in [the] moon’s orbit”, säger Roscosmos högsta chef Igor Komarov, enligt Interfax.

Läs mer: Boeing’s new cool space suit unveiled

RT skriver att Ryssland och USA:s gemensamma projekt kan realiseras mellan 2024 och 2026, alltså inom 10 år.

“The area of space near the moon offers a true deep space environment to gain experience for human missions that push farther into the solar system, access the lunar surface for robotic missions but with the ability to return to Earth if needed in days rather than weeks or months.” – NASA

NASA uppger på sin hemsida att organisationen planerar att använda sitt Space Launch System (SLS) och rymdskeppet Orion som byggs av det europeiska bolaget Airbus Defence and Space för att bygga månstationen.

“Russia’s part in the project could be the development of up to three modules for the station. It may also work out the standards for a docking system capable of welcoming various types of spaceships”. – RT.com

Venus - Foto: NASA
Venus – Foto: NASA

Projekt Venus-D

När det gäller rymdfart har Ryssland och USA inga problem att samarbeta. Länderna har även en skissat upp möjligheten att tillsammans besöka Venus, skriver RT. I detta projekt ska ryska Roscosmos Space Agency stå för resan till Venus medan NASA ska stå för de sonder som ska besöka planetens atmosfär. Ludmila Zasova som är högsta chef på ryska Planetary Atmospheric Spectrometry Laboratory som är en del av Space Research Institute of the Russian Academy of Sciences säger att Venus är perfekt för att studera växthuseffekten, skriver RT. Om projektet blir av blir ett naturligt steg att placera robotbilar “rovers” på Venus, säger Ludmila Zasova till RT.

USA mest intresserat av Mars

Swisha Sassersson valfri summaGeorge Bush deklarerade under sitt presidentstyre att USA ska tillbaka till månen år 2020, men Barack Obama la det projektet på is och började istället driva idéen om att USA ska landa på Mars med astronauter år 2030, kanske beroende på att USA landade på Månen redan 1969 (förf anm). Nu ändras prioriteringarna igen i och med ambitionen att placera en rymdstation i omlopp runt Månen tillsammans med ryssarna, skriver The Guardian.

Bloomberg skriver att teknikoraklet Elon Musk som ligger bakom rymdbolaget Space X fortsätter att utveckla sitt nya rymdskepp som går under arbetsnamnet BFR. Rymdskeppet ska ha kapacitet att köra 100 passagerare till Månen eller Mars. Musk lovade tidigare i år att de första rymdturisterna kan åka till Månen redan 2018.

The Guardian noterar att general director Igor Komarov på Roscosmos säger att det finns starka skäl att komma överens om internationella standarder för att underlätta för samarbeten mellan de stater som avser att delta i utforskandet av Månen och planeter i solsystemet. 

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vilket svammel. Vinnarna skriver historien och det är därför Tesla inte nämns i våra skolböcker medans man prisar Edison och Einstein, gör lite research så ska du se! mysticicm? Skulle jag vara nån slags satanist utsänd av illuminati för att förvilla vilsna Newsvoiceläsare? lol, jag är spirituell om du måste veta. Det är en ganska bred fåra, jag gillar att tänka själv och jag aktar mig för mkt sk “new age” även kallat “new cage”. att ljuskrigare skulle vara synonymt med illuminati och lucifer är ju skrattretande, det är snarare en motpol. Jag gillar fö inte heller Soros så där borde vi ha en gemensam nämnare. Men du verkar inte speciellt öppen för en diskussion kring ETs, exotisk teknik och sådant som ligger lite utanför den “vanliga” uppfattningen så det hoppar vi. nämn gärna vilka experiment det är du syftar på?

  @Torbjörn, bland annat honom ja, och tex Gary McKinnon, englands fd försvarsminister: Paul Hellyer, fd FBI chefen Ted Gunderson mfl..

 • Redaktör Torbjörn S, du lät inte folk kritisera bluffen Varoufakis( och han har bevisligen framträtt i Soros project syndicate) vilket verkligen hade varit på sin plats men nu uppmuntrar du den envisa desinformationen om superhemlig Tesla teknologi som aldrig funnits. En annan variant av det är att det är nazisterna som utvecklade den och bor inuti den ihåliga jorden när dom inte åker omkring i sina antigravitationsskepp. Ett skäl att inte uppmuntra till denna genre är att det finns onda motiv bakom. Nämligen att experiment som utförs på allmänheten här på jorden skylls på ickeexisterande utomjordingar. Den gamla religionen har tappat greppet, hjälp inte eliterna att ersätta den med imperiets spridande av mysticism. Ljuskrigaren sprider dunkel. Kom ihåg att Illuminati, Lucifer och ljuskrigare är variationer på samma tema.

 • Usa och Ryssland mflr har redan baser på Mars och Månen samt i omloppsbana runt jorden mm. Detta har pågått sedan 2a världskriget och är baserat på bla Nicolai Teslas patent och teorier, teknologi man fått tag på via samarbete med mer tekniskt avancerade varelser, och det man har lyckats reverse engineera från olika krasher. Detta är såklart topphemligt men det finns gott om visselblåsare och researchers som täcker dessa områden. Den teknik som finns tillgänglig ligger ljusår före det vi officiellt har.

 • Verkar lovande.
  Kan bli ett stopp på alla krig på jorden om alla krigförande länder emigrerar till mars för gott.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *