Forskare kan ha hittat 5,7 miljoner år gamla “människospår” på Kreta

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 september 2017
- NewsVoice redaktion
Apmänniska - Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Apmänniska - Foto: T. Sassersson,  NewsVoice
Apmänniska – Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Föreställningen att människans ursprung var i Afrika är i det närmaste etablerad, men nu kan forskare ha hittat 5,7 miljoner gamla fotavtryck på Kreta som kan tvinga paleontologer att skriva om människans historia. Kan vissa av våra äldsta förfäder ha varit européer?

Om de nya fynden får fäste kan människan ha utforskat Europa långt tidigare än tex “Lucy” av arten Australopithecus afarensis som man tror levde i Etiopien för 3,2 miljoner år sedan.

Professor Per Ahlberg från Uppsala universitet är en av forskarna bakom studien. Han bedömer att fotspåren på en sandig havsstrand eller floddelta som hittats i Trachilos på västra Kreta är människolika. Formen på Trachilos-fotspåren ger en indikation på att de tillhör en tidig hominin.

Forskning.se skriver:

“Med ungefär 5,7 miljoner år på nacken är de yngre än den äldsta kända hominen, Sahelanthropus från Tchad, och samtida med Orrorin från Kenya – men mer än en miljon år äldre än Ardipithecus ramidus med sina aplika fötter.

Det här motsäger hypotesen att senare homininer härstammar från Ardipithecus.

Vad gäller platsen så har, tills helt nyligen, alla tidigare upptäckta fossil som varit mer än 1,8 miljoner år gamla (åldern för de tidiga Homo-fossilen i Georgien) återfunnits i Afrika, vilket har lett de flesta forskare att dra slutsatsen att det var här gruppen utvecklades.

De nyupptäckta fotspåren på Kreta har dock med stor säkerhet daterats till sen miocentid och blev till för ungefär 5,7 miljoner år sedan.” 

Om nu forskarsamhället kommer att acceptera fossila fotspår som övertygande bevis för att det fanns homininer på Kreta under miocentid återstår att se, undrar Per Ahlberg.

Text: NewsVoice

Relaterat

Science Daily: Fossil footprints challenge established theories of human evolution

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag bortser från svamlet tidigare i kommentarstråden.
  Det intressanta med hominid eller mänskliga fossila spår som är 5,7 miljoner år gamla på Kreta, är att just vid den tiden brast fördämningen i Gibraltar och Medelhavet vars yta tidigare legat 1500 meter under nuvarande yta fylldes upp.
  Det ger flera intressanta frågor:
  Hängde Afrika och Europa mer eller mindre ihop, så att människor fanns på båda sidor om de små salta insjöar med flera näs över till andra sidan?
  Ja, det verkar så. Vi vet att det fanns exempelvis lejon och andra typiskt afrikanska djur i Europa vid den tiden.
  En annan fråga är den om Atlantis. Är det möjligt med ett 5,7 miljoner år gammalt kollektivt minne eller kollektiv berättelse om en civilisation som översvämmades?
  De hominider/människor som flyende vattenmassorna blev strandade på öar i Medelhavet måste ha mött mycket svåra svältsituationer på grund av tillfällig överbefolkning.
  Det aktiva utbytet av gener mellan landlevande djur i Afrika och Europa måste ha fått abrupt slut. Evolutionen tagit en ny vändning.

 • “Kalabrien 7 Sep, 2017 at 11:21
  Jag (jonulf) skrev förra året i en kommentar om Tellinger och att han lämnat globen….”

  Du får ursäkta mig “Kalabrien”, men jag begriper inte en stavelse av vad du försöker säga mig — antar åtminstone att det är riktat till undertecknad eftersom mitt namn skymtar i “röran”….

  Jag fick Tellingers bok som gåva och den bollade mig vidare till Sumererna och deras mkt intressanta dokumentation via kilskrift på lertavlor, daterade/skrivna för ca 3500-5000 år sedan (buden varierar).

  Och eftersom ALLT vi har runt oss är uppbyggt och drivs/fungerar via magnetfält och elektricitet — från minsta atom i mikro-världen upp till oss själva med vårt eget nervsystem/nätverk och vidare upp i storleksordningen till makro — finner jag teorin om Electric Universe väldigt tilltalande och absolut logisk.

  Vad övrigt du förknippar med Tellinger respektive Thornhill är mig helt fjärran…..

 • Jag (jonulf) skrev förra året i en kommentar om Tellinger och att han lämnat globen – hur han förstår att det är en bluff: https://newsvoice.se/2014/03/04/911-och-manniskans-medvetande/#comment-211997

  Han inser att det är ett plan och inget klot – han som så många andra har de senaste två åren klart sett elefanten i rummet. Inget har varit större på tuben, så alla som läser på NV har så klart fattat galoppen… host host. Obama var helt manisk om det, för deep state pushade honom att angripa flatjorden många gånger i tal han höll. Hillary gjorde också sin insats, till och med på valnatten. Sigge, det är elefanten i rummet… sedan kan electric universe förstås som en följd av det, Thornhill och Wallace (Electric universe) har inte (vågat) lämna globen än – det står så oerhört mycket på spel om man gör det. Tellinger fick direkt annulerade föredrag som han skulle hållit i Holland. Jag läste också den boken du nämner, när den kom. Jag gillar inte Tellingers Ubuntu-movement, som fick 0.1 procent i valet, och inte det han skriver om “guld”, han ser det fysiskt, och det får så konstig innebörd när han talar om guld (som i boken) och annunaki eller vad det var. Det är samma som när han så ofta i de föredrag talar om apsu/absu, och ser det som en plats i Afrika, en första plats för dit “de” kom, jag minns inte hur han förklarar det. Apsu betyder bara “vatten” och att det är allts ursprung, vårat också, för Tellinger är det en ursprunglig plats. Där har han helt missat vanlig grundforskning. Man kan gå till Enuma Elish, en babylonsk mytologisk skapelseberättelse och på wikipedia läsa om apsu: “… hur världen skapas i en urtidsocean kallad Apsu”.

  Om man läser på länken jag gav ovan om vad Tellinger skriver om TOROIDAL/TORUS mm, så har vi kärnan i ALLT. Det finns inga partiklar. Jag kanske återkommer om det senare, men redaktören brukar deleta mig som användare, skriva att jag “fantiserar” osv, och NV-stödvolontärer som Per och andra har hurrat… och kanske alla mina inlägg också ryker, även om de var om “hälsa”, så vi får se hur han kalibrerad.

  Om man hoppar in här i slutet på denna sändning med Tellinger så säger han efter ett par minuter vad han kommit fram till om flatjorden, men hela videon innan kan man lyssna på för att se hur han lägger fram det hela för att sedan “våga avslöja elefanten”.
  https://www.youtube.com/watch?v=xranj1dXV2c&feature=youtu.be&t=1h45m

 • Verkligen upplyftande att se så många vara inne på “samma spår” som en själv (sedan ca ett decennium) när det gäller TEORIERNA om t.ex. Egyptens Pyramider samt Darwinismen — det ÄR nämligen enbart TEORIER enär ingetdera har vetenskapligt bevisats.

  Man måste undra varför “mumifierade Faraoner” och fornegyptisk bildskrift medvetet har kopplats till de egyptiska Pyramiderna eftersom några sådana ALDRIG påträffats i en enda pyramid. Vem kunde ana att även DET var en av “etablissemangets” otaliga Fake-News-produkter?

  Och då det gäller Darwin-konceptet blir frågetecknen allt fler…. Ta bara den saknade kopplingen mellan oss själva, den Moderna Människan (Homo sapiens sapiens), till någon av alla människo-LIKNANDE apor — den s.k. “Felande Länken”. Hur många ggr har inte den teorin måst “uppdateras” och skrivas om — ofta med rent löjeväckande scenarion som förslag?
  Via den allt mer sofistikerade DNA-tekniken visar dock flera av varandra oberoende forskare att den Moderna Människans genom INTE är en produkt av evolutionär utveckling, utan istället bara kan vara ett resultat av avancerad ingenjörskonst.

  Istället för en — för de flesta helt obegriplig — fördjupning i genomets molykulärfysik och kemi, rekommenderas istället Michael Tellingers bok “Slave Species of the Gods” — en fantastisk ögonöppnare för alla med ett öppet sinne.

  Passar samtidigt på att belysa ett högintressant pågående paradigmskifte rörande funktion och uppbyggnad av det Universum vi alla befinner oss i — The Electric Universe.
  Googla på det i kombination med “Wallace Thornhill”, vilken är en av experterna inom den TEORIN, och alla med ett intakt sinne för LOGIK kommer att få erfara den angenäma upplevelsen av en “Lidnersk knäpp”…. ☺

 • Egentligen är inte evilutionsteorin någon “teori”, den kan inte upphöjas till det, utan det är mer en modell man behövt för att bringa processen vidare för den satanistiska planen över mänskligheten det är också mer jesuiternas dåd, än frimureri, apropå vad någon skrev i en kommentar. Elefanten i rummet, eller konspirationernas moder som jesuiterna och deras fake science har för ut är GLOBEN, globalismen, som nu snurrar i så många vinjetter – är en revolution mot sanningen och ordningen. Så det är jesuit från början till slut: Kopernikus revolution – en revolt… det snurrar, revolv, roterar, vi går upp och med på en kanonkula och går bara runt som i ett fängelse i ett oändligt stort universum – så vad de skapat är just ett FÄNGELSE för våra intellekt, eller själar. Det är en revolt mot allt sunt förnuft och allt vad vi förr visste i alla kulturer – de åkte ut i hela världen och krossade det, dödade allt och alla som stod i vägen, och brände och förstörde allt de fick tag i som kunde ge sanningen till framtida generationer. Sen kan man ta andra jesuitiska bitar och personer som förde denna lögn vidare: Kepler, Galilei, Newton med gravitationen… Einstein med relativiteten… Lamarck som betydde mycket för Darwin. Teilhard de Chardin, som man kan kalla fadern av New Age, och han var involverad i de båda bluffarna med Piltdown man och Peking-människan. Allt jesuithoax. Om man vill säga att något av det är “teorier”, så har inget av det upphöjts från att vara en teori.

  Globen är då elefanten i rummet, och globalismen – genom den har de kunnat baxa in allt annat av ljug, in i en pajasvärldsbild om allt, livet, denna plats, människan, osv – de har skapat pseudo science – och genom jeuiterna agenda med globen som grund fick de ut Big Bang, evolution, kommunism, feminism, scienceism, darwinian humanism, allt av jäkelskap. Jesuiterna är mästare på att vilseleda mänskligheten. Jesuiterna äger teleskopen. De var överallt, jesuiterna, som i Kina, och tvingade på dom sin snurrande glob. De förstörde all sanning, all nedärv vishet. För alla har alltid vetat att vårt plan är stabilt, etc. Kineserna stod emot och vägade i det längsta, såsom att lägga till ett “efgternamn” till sina namn (det är företagsnamn), och då skapade opiumkriget mot dom. Till slut föll Kina in i Globalismen. Inget annat har orsakat mer terror och skada än jesuiternas glob-psyop mot mänskligheten, i blod och antal liv och förstörelse av vår förståelse som vi hade förr: “som ovan så nedan”, “himlen styr” – “Man is the measure of all things” – Hermetic Maxim By Protagoras of Abdera
  The Kingdom of Heaven is WITHIN YOU, and whosoever shall KNOW THEMSELVES shall find it! – ANCIENT EGYPTIAN PROVERB.

  Istället ska vi tro på “space” och forskning… exoplaneter och Marsfärder – den agendan har fått en hög växel de senaste åren – för eliten är skärrad över att så många sett igenom tex globem, NASA mm – som jag skrivit förr – de var så skakade över att Trump visste om allt det här, med deras lögner, så att Kerry kunde inte ens vara kvar i USA på valdagen, utan fick vara och trygga utökat Antarktisfördrag – för det är ute i den ringen runt vårt plan, som man kan få veta att deta är ingen kanonkula vi är på, utan det är ett fast plan, och det fortsätter. Man visste sanningen och skrev i… The encyclopedia Americana in 1958 stated that there is a dome over Antarctica och hur högt det nådde där. Sedan fick de då skyndsamt skriva det första Antarktisfördraget, och man så aldrig att det kom ut mer i lexikon. Efter det var världens länder indragna i denna manipulation av vår verklighetsuppfattning – och de skapade NASA för att föra ut strunt – men NASA:s pengar som rövas från alla går till black budget, och mycket lite för att skicka upp löjliga raketer.

  Global >>> economy, styrelse/governence, religion, värmning…,

 • @Peter Om/när du är redo för sanningen, be då en bön om att få den. Sanningen är svår att finna, det är sällan man snubblar över den i den här falska världen, även om det tillfälligtvis händer. Därför om Gud finns, är det också han som “drar dig” till sanningen, om du har ett gott hjärta.

 • Hasse, visst är det märkligt att The Book of Enoch (Noahs fadder) är borttaget från det gamla testamentet? Där står ju hela historien…

  http://www.futurerevealed.com/enoch/The-Book-of-Enoch-the-Ethiopian-Enoch.pdf

  Peter, Charles Darwin var medlem i The Brittish Royal Society, en organisation som är tät kopplat till The Euginics och är en del av frimureriet. Dessa verkat ostört från Isak Newtons tid, under Hitler och därefter i vilka diktatur som helst där vetenskapen dyrkats. Här finns det nog om det:

  http://www.dailymotion.com/video/x2lxe7s_the-age-of-transitions_tech

  http://www.aproged.pt/biblioteca/Yatestheartofmemory.pdf

 • @Faithbringer och Hasse – Jag tror att Darwin var frimurare och de bruka ha en agenda. Gör en bildsök på “darwin hidden hand sign” så dyker det upp en bild där han leker Napoleon. Men handtecknet i sig är ett frimurar-tecken. Tror som du Hasse, att evolutionsteorin är en del i att reducera människan till en lite högre stående apa och att vända denna “lilla apa” från sin gudstro. Men det är mycket fejk inom såväl arkeologin som antropologin. Skeletten de visar upp är ju rena apskelett och mellan oss och dem finns den där flyktiga “felande länken” de aldrig lyckas hitta. Likaså är de flesta, om inte alla, dinosauriefossil på världens alla museum rena reproduktioner. De s.k. “äkta” fossilen ligger inlåsta i valv och det är knappast någon som har tillgång till dem. Sen har de även gjort en massa andra fynd av olika slag som tigs ihjäl och om man bara lyfter fram det som talar för ens egen teori är det inte vetenskap, utan mer politik eller religion. Själv är jag dessvärre inte troende men har en fixering vid sanningen, vart den än leder.

  Och apropå forntida byggnadsverk och teknik så är den ofullständiga obelisken i stenbrottet i Egypten något av en gåta. Den är gjord av rödgranit och det är ett av de hårdaste stenslagen. Förstorar man bilderna av utkarvningen runt obelisken så ser det ut som de har gröpt ur graniten som man gröper ur glass ur en glasslåda. Det finns inte en någon sådan teknik i vår tid. Sen är 10-15 tons stenblock i pyramider i Egypten och Sydamerika så perfekt formade att inte ens vatten kan tränga igenom skarvarna. Och detta skulle då ha gjorts med stenhammare och kopparmejsel.

 • @Peter Före syndafloden fanns det utomjordisk intelligens i som kom ifrån de fallna Änglarna. Baalbek och Puma punktu i Bolivia mycket väl vara bevis på det du talar om. Vi kan inte idag bygga det som dem gjorde då. Men hur ofta berättas den här historien på Brainwashburken (d.v.s. TV’n). Helt klart finns det saker som man önskar att dölja. Nefilim (jättarna) kan ha varit de som lagt dessa stenblock på plats. Nefilim är resultatet av en onaturlig relation mellan dessa fallna änglar och människor. Men det kan man ju inte prata om för då faller ju hela evolutionsteorin.
  Jag säger inget om äktheten om videon jag länkar till. Men varför inte?
  https://www.youtube.com/watch?v=jH46fzAd6io

 • Peter, jag kan inte mer än hålla med dig. Något som har slagit mig och kan ej sluts förundra mig är bristen på kunskap om antikens underverk bland akademiker i västvärlden. Enbart någon som aldrig har läst om pyramiderna i Egypten kan under grupptryck (man anses psykiskt sjuk om man inte delar Dawins uppfattning) acceptera evolusionens teori som en sanning av människsans ursprung.
  Dessutom finns inga bevis att fiskar cröp upp på stranden, blev ödlor, fåglar och får… Däremot att människor kan bete sig som får och grisar finns det massor med bevis med.
  Sedan har Darwinismen knappast någon förklaring för platonisk kärlek, medvetandets utveckling, människans medfödda talanger i skapande av konst. Det genetiker och darwinister inte kan förklara kallar de “slumpen”… 😉

 • @Hasse – Jag tror heller inte längre på evolutionsteorin, som är just bara en teori. Tror dom undanhåller en hel del om vårt verkliga ursprung. Tittar man sen på forntida byggnadsverk som pyramiderna i Egypten och Sydamerika och t.ex. Baalbek i Libanon så är de byggda med en teknik som knappast ens är möjlig idag. Plus att de lyckades lyfta upp stenblock vägande ca 1000 ton vilket skulle vara svårt även med dagens teknik. Men om man kan få människor att tro på något som inte är sant så äger man dessa människor. Vetenskapen är vår tids religion.

 • Fotot är ju roligt… det finns inga människoapor, och jag vet inte varför redaktören valt att ha det och i den storleken för att kasta i ansiktet på oss MÄNNISKOR. MSM går naturligtvis ut med det på det sätt som de är en del av, pseudo science och fake news. Det finns avtryck från alla tiders olika civilizationsrundor på djur och människor, men inte avtryck från fantasifoster från evolutionsdoktrin, eftersom den enda lution som finns är devolution. Många avtryck har en helt annan storlek, alltiär så litet nu för tiden. Det vi tycker är så fantastiskt i Sydamerikas regnskog, det är egentligen mer som kort ogräs, jämfört med den tid då det blomstrade där, och bar högstående civilization – nu är det bara smått och rester av konstruktioner och byggnader kvar – och vi säger “bevara regnskogen”… det är ganska löjligt. Här är ett stort avtryck från Afrika, med Michael Tellinger:
  Giant Foot Print 200 Million Yrs Old – South Africa
  https://www.youtube.com/watch?v=dRuxw-nZoJw

  “Ut ur Afrika” är en del av hoaxet jesuiterna och pseudo science har lanserat för att hålla mänskligheten i ett mörker om de verkliga förhållandena.

 • Nog är det lätt att ropa “bilden är falsk”, men jag vill gärna att forskare och professorer som har hittat något spännande gärna bifogar blidbevis till sina påståenden.

 • Ursäktar mig på förhand för att jag kommer att reta upp vissa individer med det jag nu skriver här. Evolutionen är ett dåligt substitut till det faktumet att vi är skapade.
  Om vi nu skulle ha kommit upp ur vattnet och sedan fått ben och armar (samt på något mirakulöst sätt plötsligt kunna andas luft) så måste det ha tagit en enorm tid för att dessa vidare förändringarna till mänsklig form ska kunna inträffa. Om vi då, som dem säger, var mänskliga för 5,7 miljoner år sedan och vi hade ett extinction event för 65 miljoner år sedan då dinosaurerna dog ut. Då börjar ni nog att förstå problemet.
  Utvecklingen som kom under de 60 miljoner år som kom efter detta datum för 65 miljoner år sedan måste ha framskridit med en rasande hastighet för det påhittet som kallas Evolution.
  Mikroevolution existerar medan makroevolution är en teori full med hål och så långt ifrån vetenskap man kan komma, det finns inte ett exempel på en art som blivit en annan art medan små förändringar inom en art förekommer.
  Sanningen är sådan att om de får oss att tro att vi inte är skapade kommer vi inte heller att söka en skapare vilket vi behöver i tider som dessa. Och vilka är de? Dessa är de som styr världen, djävulen och hans anhang av fallna änglar.
  Förlåt Newsvoice, ni bidrar till förvirringen med denna artikeln, men det är okej, ni gör det i okunskap som så många andra. Nyheter som dessa bidrar till förvirringen och det som är avsikten med dem.

  Ta ett TV-program Discovery eller animal planet. Om vi talar om t.ex. en ödla som kan springa på undersidan av ett platt tak. Den logiska frågan är “Hur fungerar dessa fötter?” men det som vi blir “matade” eller hjärntvättade med är något som vi inte frågar, för de säger, “Den här ödlans fötter har utvecklats genom miljoner år och därför kan den nu springa på ett taks undersida….” Det logiska vore att, förklara hur intelligent fötterna är skapade istället. Men varje gång något fantastiskt inom den naturliga världen visas får vi evolutionen nertryckt i halsen trots att den är icke vetenskaplig.
  Evolutionsteorin är full med hål. Granska den och förkasta den och försök att förstå varför den konstant ska höras, ses och berättas om. Svaret är att om en lögn sägs tillräckligt många gånger blir det också en sanning fast det är en lögn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *