Gab.ai stämmer Google för borttagning från Google Play

1

Ägaren Andrew Torba bakom Twitter-utmanaren Gab på domänen Gab.ai stämmer Google för att sökmotorgiganten uteslutit Gab från Google Play. Striden handlar om att Gab anser att alla åsikter har en plats i etern, medan Google anser att kanalen sprider hat.

NewsVoice återpublicerade tidigare Nya Dagbladets artikel om att den registrar* som hanterar domännamn varnat Gab för att de kan förlora sin domän Gab.ai. Nu anser Google att Gab inte visat prov på att tillräckligt bra moderera det som postas i kanalen.

Google försvarar sig med orden:

“This claim is baseless and we’re happy to defend our decision in court if need be. In order to be on the Play Store, social networking apps need to demonstrate a sufficient level of moderation” – talesperson från Google

Text: NewsVoice

*En registrar är mellanhanden dvs en godkänd återförsäljare som kan registrera domäner hos ett registry på uppdrag av en registrant.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter
Peter
Gäst
23 september 2017 kl 00:31

Bojkotta allt som har med styggelsen Google att göra.