Gab.ai stämmer Google för borttagning från Google Play

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 22 september 2017
- NewsVoice redaktion
Andrew Torba, VD på Gab.ai - Foto: eget verk

Ägaren Andrew Torba bakom Twitter-utmanaren Gab på domänen Gab.ai stämmer Google för att sökmotorgiganten uteslutit Gab från Google Play. Striden handlar om att Gab anser att alla åsikter har en plats i etern, medan Google anser att kanalen sprider hat.

NewsVoice återpublicerade tidigare Nya Dagbladets artikel om att den registrar* som hanterar domännamn varnat Gab för att de kan förlora sin domän Gab.ai. Nu anser Google att Gab inte visat prov på att tillräckligt bra moderera det som postas i kanalen.

Google försvarar sig med orden:

“This claim is baseless and we’re happy to defend our decision in court if need be. In order to be on the Play Store, social networking apps need to demonstrate a sufficient level of moderation” – talesperson från Google

Text: NewsVoice

*En registrar är mellanhanden dvs en godkänd återförsäljare som kan registrera domäner hos ett registry på uppdrag av en registrant.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: GabGab.ai
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *