Twitter-utmanaren Gab.ai riskerar att stängas ned

6
Gab.ai T-shirt med logo - Foto: Gab.ai
Gab.ai T-shirt med logo – Foto: Gab.ai

Det populära sociala nätverket Gab har fått mindre än en vecka på sig att flytta sin sajt till en annan domän, annars stängs man ner.

Gab.ai är adressen för Gab, som kommit att blivit ett alternativ till Twitter för den som vill undvika att bli censurerad.

Nu uppger det sociala nätverket att deras domänregistrar Asia Registry, som sköter domänen “.ai”, att Gab har brutit mot Australiens lagar, som inskränker yttrandefriheten, och att Gab har fem dagar på sig att flytta sin sajt till en annan domän innan man stängs ner. Asia Registry ägs i sin tur av australiska Instra Corporation, som sköter domäner som “.eu”, “.mobi”, “.us”, “.dk” “.cn”.

Nya Dagbladet valde nyligen att använda Gab och andra fria sociala medier som komplement till Facebook och Twitter.

Text: NyaDagbladet.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stella Tormanoff
Gäst
21 september 2017 kl 15:20

Vad jag har förstått tanken är att flytta ut all mänsklig kommunikation och handlingar ut på nätet för att kontrollera dem i detalj. I den riktiga verkligheten skall inte finnas några emotioner, otillåtna aktiviteter eller ekonomiska alternativ. Det är bara början. Vänta tills chippningen sätter igång…

Tobbe C
Tobbe C
Gäst
19 september 2017 kl 21:23

.bit kan kanske vara ett alternativ? Tror att det har smugit sig in ett fel i texten? .is är toppdomänen för Island som f.ö. inte ligger i Asien.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
19 september 2017 kl 18:28

Makten har aldrig tålt att höra sanningen. än mindre låta sanningen få spridas utanför taggtråden!

Conny LundbergD
19 september 2017 kl 17:56

Det är verkligen skämmigt att kontrollerande media är så oerhört rädda för yttrandefrihet och gör sitt yttersta för tvinga in alla de kan i sin åsiktsfålla där en storlek skall passa alla!
När människor tvingas till tystnad så växer hela tiden de lägre instinkterna då det blir en obalans, så i slutänden kan resultatet aldrig bli annat än dåligt.

Pål BergströmD
19 september 2017 kl 17:53

Detta kom efter att Gab stämt Google.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 september 2017 kl 17:52

Det här visar ett nytt “kreativt” sätt att kväva “second opinions” och yttrandefrihet, när sk “registrarer” (domänföretag) försöker stänga hela sajter genom att återkräva domännamn.