Granskning Sverige: Chefer på SVT låg bakom stängning av vår Facebooksida

27
13279

Under gårdagen valde Facebook att ta bort Granskning Sveriges Facebooksida, skriver Nya Dagbladet. Det sker några dagar efter att nätverket #jagärhär attackerat GS Facebooksida med massanmälningar med syftet att få Facebook att stänga ned sidan, skriver GS, som uppger att SVT-chefer låg bakom angreppet.

Text: Granskning Sverige

Måndagen den 4 september 2017 försökte det internetbaserade hatterrornätverket #jagärhär utsätta Granskning Sveriges facebooksida för en attack. Idén bakom #jagärhär är att massanmäla alla som inte vill ha obegränsad massinvandring på facebook, för att genom mängden okynnesanmälningar, få Facebook att stänga ner oppositionens sidor.

Genom ett rådigt ingripande av administratören, stängdes de som attakerade yttrafriheten av från Granskning Sveriges Facebook. Precis samtidigt börjar dock en viss Hanna Larsson på SVT att okynnesanmäla från TV-huset på Gärdet.

Kordinerat med #jagärhärs attack börjar alltså plötsligt Hanna Larsson på SVT anmäla Granskning Sverige till Facebook, för man spridit ett klipp som legat ute på youtube i flera år. Det finns över 100 000 sådana SVT-klipp på youtube. Plötsligt riktas blickarna mot #jagärhär, vars ledare Magnus Dennert jobbar som webredaktör & chef på SVT Göteborg.

Det visar sig att SVT:s Kommunikationschef för sociala medier i Stockholm, Hanna Larsson, är nära vän till #jagärhär-ledaren Magnus Dennert. Granskning Sverige kan alltså avslöja hur en organisation, vars syfte är att genom okynnesanmälningar, censurera invandringskritik på internet, styrs och organiseras från chefer på SVT.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
27 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
9 september 2017 kl 11:35

Använd Naturalnews Diasporasite för att runda detta. Eller skapa eget.
https://joindiaspora.com

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
9 september 2017 kl 11:58

Ser man på dessa snöflingor så tjatar de mycket om integrite, som betyder helhet, och ser man närmare på det ordet hamnar man på seren, som betyder klar, yttersta lugn och snarlikt. Snöflingor är rädda varelser enär de ej kan konfrontera andras åsikter i tron, att åsikter kan beröva snöflingan dess frihet eller mera subtilt livet. Människans yttersta helhetstillstånd är elan vital och därifrån kommer en massa påhäng som ökar splittringen ned obsesst icke-varande. Av detta kan ses att en snöflinga är inte långt ifrån detta icke-varande. Detta kan ses i den förödelse som är resultat av de aktiviteter dessa engagerar sig i.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
9 september 2017 kl 15:15

Jag håller inte med alla åsikter som Granskning Sveriges medarbetare har, men att hålla på som dessa individer är definitivt att betrakta som en krigsförklaring mot yttrandefrihet, men att bli portad från CIA-kontrollerad social kontrollprogramvara är ingen förlust ändå.

Grundlurade extrema människor får man förvänta sig att det finns i samhället när en stor andel av medierna basunerar ut sin Rothchild-sionism okritiskt mot betalning, mot nationer och folk.

Det märkliga är inte propagandan i sig, p.g.a. dumhet och betalning från denna galna sekterism. I Sverige finns sekteristiska ägare till medier, med gemensam agenda, nämligen imperialistiskt krig mot alla möjliga olika folk, öppna gränser till Sverige/EU och stöd till de länder i Rothchild-alliansen som själva inte tar emot en kotte från de olagliga krig som de bedriver.

Det märkliga är att du som medborgare förväntas betrakta och betala för propagandan via en avgift som ettrigt drivs in. Varför befinner sig inte fler TV-apparater i förrådet och på det lokala web-torget till fördelaktigt pris?

Det journalisten gjort skiljer sig inte från andra lögnmedier OCH DET är FAKTISKT det minsta man kan begära från något som kallar sig för “public service”.

Det är dags att journalisterna i Sveriges TV-hus skärper sig ORDENTLIGT och börjar ställa besvärliga frågor till makthavarna och mediernas alla lögnare, likt Granskning Sverige, för folkets dom kan annars bli hård i en framtida folkdomstol. Det är absolut inget hot, men en välvillig rimlig förvarning.

Se bara hur det gick för högfärden mot folket i franska revolutionen! Chopp-chopp-chopp. Som limpskivor och det är INTE säkert att folket kommer använda en lika human avrättningsmetod som giljotinen efter folkets eget genomförda Nürnbergrättegång efter lögnimperiets fall.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
9 september 2017 kl 18:26

Tack för tipset om joindiaspora.com. NV ska ha konto där.

Perra J
Gäst
9 september 2017 kl 21:39

Intressant det här med hat. Vilka är hatarna?
Hat är en projektion. Och projektioner kan den drabbade inte göra så mycket åt. I själva verket kan den som kastar en anklagelse – projektion – mot någon att “sprida hat”, själv vara hataren. Men all uppmärksamhet riktas mot den anklagade. Den här mekanismen används flitigt överallt just nu. Inte minst mot GS. Dags att genomskåda den.
https://perraj.com/2017/08/31/om-hatet/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
10 september 2017 kl 04:16

Mysko…
Vad är skillnaden mellan:
https://diasporafoundation.org
&
https://joindiaspora.com

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
10 september 2017 kl 19:31

Granskning Sverige avslöjar lögnerna där inga andra törs!!!

Athina
Athina
Gäst
11 september 2017 kl 10:40

När Erdogan eller Putins hejdukar gör sånthär blir det ett himla liv. Varför tillåts det passera obemärkt i Sverige?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
11 september 2017 kl 15:47

Granskning Sveriges Facebooksida verkar vara online igen:

https://www.facebook.com/GranskningSverige/

Sten Magnusson
Gäst
12 september 2017 kl 07:20

Det här är struntprat.
De verkliga terroristerna är Granskning Sverige AB där VD är Fabian Fjälling.

https://www.ratsit.se/5568036973-Granskning_Sverige_AB

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 september 2017 kl 08:17

Sten Magnusson. Varför är GS terrorister? Vad har bolagsposten på Rastit med terrorism att göra?

Anna Larsson
Anna Larsson
Gäst
12 september 2017 kl 08:50

Men det an väl aldrig vara OK att ringa och hota folk för att de tycker annorlunda i en fråga såsom Granskning Sverige gått ut och gjort? Åsiktsregistrering och hot är olagligt vad jag vet.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 september 2017 kl 10:27

Det påstås att Granskning Sverige ringt och hotat. Kan du ge exempel på det? Tydliga bevis alltså, inga rykten.

Marja Svensson
Gäst
12 september 2017 kl 13:13

T. Sassersson, duger Fabians erkännande?comment image Granskning Sverige började hela denna incident med att ringa och hota #jagärhärs medlemmar, sedan anmäldes alla inlägg på GS sida som bröt mot svensk lagstiftning, såsom den om personuppgiftslagen.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 september 2017 kl 14:15

Marja Svensson=Anna Larsson?

Jag har svårt att tänka mig att Fabian Fjälling skulle hota någon överhuvudtaget. Han är en intellektuell person. Ser inget bevis för att Fabian har erkänt något. Är det inte mer troligt att någon galning på GS Facebook-sida dragit växlar och utgett sig för att representera GS?

Det står på länken att GS är en antisemitisk organisation. Det stämmer inte.

Det jag däremot personligen inte gillar är att Fabian verkar ha släppt in personer som har noll koll på journalistik, som sitter och argumenterar/förhör den intervjuade. De enda andra “journalister” som har det beteendet sitter på TV4 Kalla Fakta, SVT eller DN mfl. Det är en tråkig utveckling om även medborgarjournalister ska bete sig som maktmedierna.

Marja Svensson
Gäst
12 september 2017 kl 14:54

T.Sassersson. Anna vem? Sedan bör du nog läsa igen, jag har ingenstans sagt att Fabian hotat någon, däremot har han på sin privata sida erkänt att GS gjort det. Sedan undrar jag om du har för vana att hävda en massa felaktigheter? Låt mig citera Fabian: “Jag har faktiskt blivit religiös av att studera judarnas ondskefulla inflytande i världen. (…) först så var det 9/11 så tänkte jag det här ju helt vansinnigt att den här lögnen kan passera som sanning till så många. Vad finns det mer så började jag vidga skopet så såg jag andra världskriget och Förintelsen, och så herregud detta är ju också lögn, vad finns det mer? Ryska revolutionen, ja det är ju samma sak här och alltid hittar man samma folkgrupp på den onda sidan i alla tragedier som hänt genom historien” Vi har väldigt olika definitioner på intellektuell, för mig innebär begreppet att man kan använda organet innanför pannbenet.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 september 2017 kl 16:51

Marja. GS framställs ibland som ekvivalent med Fabian Fjälling av hans belackare.

Fabians åsikter om förintelsen är hans åsikter (vilka måste accepteras i ett fritt samhälle) och det är inte självklart att skepsis runt alla turer kring förintelsen är samma sak som antisemitism. De som anser det brukar vara intellektuellt våldsbenägna och mycket obehagliga som personer.

Av den anledningen är den typen av debatt eller åsikter meningslösa och den har ingen plats i NewsVoice.

Syftet med att posta nyheten om att GS Facebooksida stängdes handlade om hur turerna runt den händelsen har kopplingar till SVT. Det finns ett nyhetsvärde i det.

Perra J
Gäst
12 september 2017 kl 16:54

Nu är GS’ FB-sida nere igen…
Har lyssnat på de intervjuer Fabian själv gjort. De är alla professionellt gjorda, och det finns inte på kartan att Fabian skulle kunna hota någon. Men fler än han har kanske också ringt upp folk i GS’ namn. Kanske i syfte att sänka GS? Att GS’ blotta existens är en känslig sak för många, är ju mycket uppenbart…

Marja Svensson
Gäst
12 september 2017 kl 18:24

T.SDassersson. Vänta nu, är det här en satirtidning som som satiren.se? Du använder Fabian för att “bevisa” hur fina Granskning Sverige är, när jag då motbevisar så får man inte använda honom som exempel? Och borde inte den här tidningen göra lite kontroller på det ni publicerar? GS publicerade delar av de samtal där hoten skedde, eller hur ska du bortförklara det nu? En tomte flög in och ställde om ugnen på högsta temperatur, så Fabians granne kunde hoppa i sängen och då råkade intervjuerna hamna på Fabians dator och publiceras? För inte k+an väl GS ha antisemitiska åsikter? Oh nej, de bara publicerade sådant material hela tiden.
Och det finns alltså nyhetsvärde att sprida fullständiga lögner? Jag är en av dom GS valt att peka ut som terrorist, då hade jag varit med i gruppen i 9 timmar, flera andra har aldrig varit med, de bara råkar fått inlägg gillade av oss. Skulle inte det ha mer nyhetsvärde, alltså sanningen?

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 september 2017 kl 18:40

Marja Svensson. Sassersson var namnet, inte Dassersson. Försök hålla god ton. Dålig ton är ett regelbrott i kommentarsfältet.

NewsVoice hade inte den detaljinformation som finns idag kring varför Facebook-kontot stängdes, men nu har det kommit fram mer. Du får använda vilka exempel du vill. Det är därför dina kommentarer släpps igenom.
NewsVoice har publicerat över 6000 artiklar. Denna händelse att ett Facebook-konto stängs ner är intressant eftersom många nya nättidningar drabbats av den extrema vänstern och även tidningar som NewsVoice, som inte är höger, har varit ett objekt för trakasserier, hackning etc. Vi har publicerat många av dessa exempel i kategorin Media.

Att försvara GS handlar främst för de flesta om att värna om yttrandefrihet och demokrati, även om man inte delar alla åsikter hos den part som uttrycker dem. Inkom därför gärna med en debattartikel till NewsVoice.

Hot är i övrigt inget som jag som redaktör ställer mig bakom vare sig det kommer från höger eller vänster. Jag anser att Fabian måste fokusera på god medborgarjournalistik.

Roligt att denna artikel just nu fått 10,000 visningar. Tydligen väcker GS många starka känslor. Förmodligen för att de i 90% av sina intervjuer gör det jobb som MSM slutat göra dvs ställer svåra frågor och inte ger sig förrän de får svar. En majoritet av de som bor i Sverige verkar ha ett outtömligt behov av att få svar på svåra frågor i dessa tider.

Patrique
Patrique
Gäst
13 september 2017 kl 16:47

Fabian Fjälling/GS är inte dömd för att ha hotat någon. De som säger att han har gjort det ljuger och borde själva dömas för förtal

Sten Magnusson
Gäst
25 september 2017 kl 08:36

Granskning Sverige AB är en ohederlig verksamhet som därtill hänger ut oskyldiga medborgare, allt i avsikt att tysta de som ifrågasätter deras lumpna verksamhet.
https://www.svd.se/naringsliv/sok-foretag/companyInfo.html?companyid=10366127-1

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
13 oktober 2017 kl 14:47

Även Granskning Sverige har tagits bort av Facebook, enligt Flashback.

Är det Rothchild-sionismens egen svensks Joseph Goebbels som godkänner eller förkastar vilka som får granska Rotchild-sionismen i Sverige? – Förmodligen.

Folket självt bör således söka andra kanaler, anser jag. Hur svårt det först kanske kan verka, så finns det bättre alternativa sociala medier, varav WordPress är ett som dessutom är GPL och opensource.

Sten Magnusson
Gäst
15 oktober 2017 kl 08:27

Ni som på denna sida försvarar Granskning Sverige ABs vidriga metoder kan ju då rimligen förklara varför man:
1. använder sig av s.k. ”medborgarjournalister” som enligt Granskning Sverige ABs årsbokslut inte får någon lön för sitt arbete.
2. Varför man på Gangrapesweden hänger ut folk med bl.a. namn och adress.
3. Här ett utdrag från en nystartad blogg jag har.
”Läste bl.a. på Twitter att bluffen och hatspridaren Gangrapesweden hänger ut och anmäler medlemmar på bl.a. #jagärhär.

När jag då som stolt medlem av den gruppen tog en titt på gårdagens aktioner såg jag bl.a. den här tråden i Fria Tider som är så vidrig att vilken normal människa som helst skulle dra öronen åt sig.

Här har ni länken.

https://www.facebook.com/friatider/posts/1914509375232681

Här skriver man i kommentarsfälten bl.a.:

”Häng honom.”
”Ja häng den fan upp i klockspelet”
Mitt svar blev då:
”Resonerar ni så där enbart om det gäller invandrare?
Har ni redan glömt hur det lät när ett antal Sverigedemokrater vittnade i Kalla Fakta om oegentligheter och trakasserier inom det partiet, något partiledningen tydligen inte vill kännas v id eller göra något åt?
F.ö. är det väl bara det nazistiska partiet Nordiska Motståndsrörelsen som vill återinföra dödsstraff för bl.a. ”folkförrädare”.
Skämt åsido, man betraktas som oskyldig till dess motsatsen bevisats.
Om inte, hamnar ni som resonerar så här i samma fack som de islamister ni kritiserar där ju Saudiarabien har en nyckelroll. #jagärhär

”kommentaren fästing är väl klockren…ingen nytta för nån!!! ut med avskrädeshögen”

”Släng ut skiten via balkongen nästa gång”

”Sveriges ståndpunkt klar. Återigen ett kvitto till våldsverkare att de kan bete sig hur de vill.”

”Parasiter är vad dom är. Skit som man inte blir av med i första taget. Trampa på dom och tryck till det gör man med ohyra.”

Ja mina damer och herrar det är sådant här #jagärhär vill motverka.

Vad gäller nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen har jag begripit att ”Vetenskapliga partiet” inte är främmande för samarbete med detta parti.
Har jag fel beklagar jag.

Sten Magnusson
Gäst
21 oktober 2017 kl 13:07

Jag såg f.ö. på den Wikipediasida som handlar om #jagärhär, att någon med ett anonymt IP-nummer hade klottrat i nämnda artikel och då bl.a. lagt till att
”#Jagärhär är en partipolitiskt vänster och religiöst obunden ideell förening.[1]”
Originalversion:
”#Jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening.[1]”

Föregående redigering från IP-numret innehöll bl.a. det här:
”Föreningens syfte är att förändra tonen i samhällsdebatten genom att bland annat uppmuntra rasism och motarbeta fakta och logik.”

Det låter väl inte särskilt trovärdigt eller logiskt och det ”rullades” f.ö. tillbaka till den äkta versionen.

Motsvarande rader i den nuvarande versionen lyder:
”Föreningens syfte är att förändra tonen i samhällsdebatten genom att bland annat uppmuntra civilkurage och motarbeta näthat och filterbubblor.”

Ta nu en liten titt på det här som den med det anonyma IP-numret har missat.
”I föreningens Facebookgrupp tipsar medlemmarna varandra om kommentarsfält på Facebook som de upplever som fyllda av hat, rasism och sexism i syfte att balansera tonen genom sakliga och nyanserade kommentarer samt informera om vägar till källor med faktagranskad information.”
Då har DEN individen på samma sida skrivit att:
”Föreningens syfte är att förändra tonen i samhällsdebatten genom att bland annat uppmuntra rasism och motarbeta fakta och logik.”

HUR uppmuntrar man rasism om man enligt vad som står ovan vill motverka rasism och balansera tonen och informera om vägar till källor med faktagranskad information?

Vilken märklig logik eller hur?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
25 december 2017 kl 14:24

Kan inte låta bli att posta den här även om den har några månader på nacken. För mig var den okänd tills nu.

https://www.youtube.com/watch?v=sfHQhgKT__U

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
10 juli 2018 kl 21:37

@ Sten Magnusson

Jag har inte försvarat vidriga metoder, tvärt om. Granskning av Sveriges journalistkår och politiker är väl inget vidrigt, blott frånvaron av granskning vore väl vidrigt, eller hur?

1. Att man använder ”medborgarjournalister” är positivt. Journalister blir enligt Jens Ganman fega när de gjort journalism till en huvudsaklig födkrok.

2. Jag vet inte vad “Gangrapesweden” är för något eller vilka de är. Kan inte se hemsidan. Får enbart upp nyheter om en gruppvåldtäkt i Sverige.

3.#jagärhär har säkert lyssnat på Fredrik “öppna era hjärtan” Reinfeldt som numera är “senior rådgivare” på Bank of America. Korruption? Att man har ett öppet hjärta men saknar skepticism kan utnyttjas av psykopater. Det gäller att använda det öppna hjärtat tillsammans med förståndet, även om det kan finnas ett problem med Dunning–Kruger-effekten för en stor majoritet.

Massmedial hjärntvätt är också ett stort problem givetvis. Det kan få människor att tycka synd om våldtäktsmän som säger “jag är här”, men givetvis bör dömas och sedan utvisas/deporteras ut ur landet eller spärras in på mentalsjukhus. Så gör alla andra normala länder i världen.

Det stämmer att vi inte är främmande för valsamverkan med något annat demokratiskt parti som vill ta sig över 4%. Vi vill att alla ska få göra sin röst hörd även NMR. Endast så kan demokratin respekteras av dem.

Jag är särskilt intresserad av NMR:s personliga berättelser som säkert kan ha lett fram till deras slutsatser. Det är nog väldigt få av dem som gläds av slutsatsen att de är tvungna att repatriera alla icke-nordeuropéer. Det måste kännas väldigt jobbigt för dem att tro detta, men ändå få så få röster i valet som 0,02%.

Jag är mäkta förbluffad över all den gratis reklam som det Hitlerdyrkande NMR får av fulmedia och fulpolitker, medan andra demokratiska alternativ nästan mörkas helt. Man börjar så smått tro att Sionisterna som kontrollerar medierna faktiskt är nazister, såsom General Ya’ir Golan från Israel också verkar tro, med tanke på hur israels sionister behandlar palestinierna.

Kanske kan det vara så att ledarna för föreningen #jagärhär uppmuntrar både rasism och anti-rasism, eftersom konflikten i sig självt motverkar öppet och kritiskt tänkande och gör att man i ett hatiskt tillstånd blir mindre motiverad att ta hänsyn till fakta och logik? Den logiken är rimlig om man, såsom det militärindustriella komplexet, lever på konflikt.