iPhone X känner igen ditt ansikte och öppnar telefonen

publicerad 13 september 2017
- av NewsVoice
iPhoneX

iPhone X

iPhone X presenterades igår på Apple event 2017. Den har ansiktsigenkänning inbyggd och du behöver ingen kod eller hemknapp för att starta den. Mobilen känner istället igen ditt ansikte med Face ID och öppnar sig.

Apples VD Tim Cook säger att iPhone X är det största hoppet framåt i utvecklingen sedan originalmodellen iPhone började säljas 2007. Den nya smartmobilen kommer att vara riktvisare för utvecklingen av smartphones de kommande 10 åren, tror Cook.

Apple hävdar att Face ID är säkrare än fingeravtrycksidentifiering. Telefonen är utrustad med två stycken 12 megapixelkameror. Priset ligger på 7900 kr för den enklaste 64MB-versionen, skriver CNN.

En obesvarad fråga handlar om Apple kommer att dela databas med tex NSA för att identifiera och spåra privatpersoner.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: iPhone X
 • Så det betyder att enäggstvillingar som är exakt lika lätt kan öppna varandras mobiler eller? Även tvåäggs- och treäggs, ja upp till. … hur många finns det sexäggstvillingar?
  6 exakt likadana tvillingar kan alltså öppna varandras mobiler… å andra sidan är det ju säkert alltid upp till olika förvecklingar och förvirringar att vara tvilling så de är väl vana!

 • Köpte en HP dator igår .till min förvåning dök den funktionen upp när jag skulle initiera dator för första gången. Dator är utrustad med infraröda kameror och finns även röstyrda kommandot att aktivera ifall du vill slippa klicka dig genom funktioner.
  Jag talar om en dator för 6000 kr. Ingen super grej alltså. Men den inbjuder dig att utelämna dig helt. Röst, .ansikt igenkännande och mörkeseende.

 • Per.
  Det är ingen produktreklam. Det är en nyhet. Finns ingen reklamlänk till Apple. Finns endast en länk till Wikipedia [och källan CNN]. Nyheten tar dessutom med en fråga om identitets-inträngande teknik. Det var främst därför NV publicerade den. Vi granskar och rapporterar om makten och personövervakning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *