Jordbävning i Mexiko City – upp till 248 döda

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2017
- NewsVoice redaktion
Mexico Earthquake 2017

En kraftig jordbävning på 7, 1 på Richterskalan har drabbat Mexiko och minst 248 döda har påträffats, enligt de senaste rapporterna. Många finns fortfarande begravda under rasmassorna. Jordbävningen drabbade främst Mexico City och delstaterna Puebla och Morelos.

Artikeln är uppdaterad, uppgifter om antalet döda varierar mellan 216-248.

Epicenter var 4,5 kilometer öst-nordöst av San Juan Raboso och 55 km syd-sydväst om staden Puebla, enligt US Geological Survey. Tusentals soldater, räddningsarbetare och civila arbetar nu med att gräva fram överlevande.

Tisdagens 7,1-jordbävning kommer drygt en vecka efter att en magnitude 8,1-jordbävning drabbade den södra Mexikanska kusten, vilken dödade 90 personer, skriver CNN.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Mexiko City
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *