Kategori 5-orkanen Maria demolerar Karibien efter Irma

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 20 september 2017
- NewsVoice redaktion
Orkanen Maria september 2017 - Bild: weather.com
Orkanen Maria september 2017 - Bild: weather.com
Orkanen Maria september 2017 – Bild: weather.com

Puerto Ricos guvernör säger att det fortfarande finns tid för öborna att söka skydd innan orkanen Maria träffar land. Orkanen Maria som nu är lika stark som orkanen Irma drar fram i ungefär samma spår som Irma för drygt en vecka sedan. Vissa mindre öar sopas nu bokstavligen helt ned i havet. 

Ricardo Rossello - Foto: Wikimedia Commons
Ricardo Rossello – Foto: Wikimedia Commons

Guvernör Ricardo Rosselló säger till CNN att Maria är den värsta storm som drabbat regionen under modern tid. Orkanen uppvisar vindhastigheter på 281 km/timme som är ungefär lika snabbt som ett höghastighetståg. Ön Dominica har redan drabbats och CNN använder ordet “obliterate” dvs utplåna för att beskriva “expresstågets” framfart.

Enligt amerikanska och europeiska prognoser kommer Maria inte att drabba Florida.

Text: NewsVoice

Orkanen Maria - Google
Orkanen Maria – Google

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq