Kategori 5-orkanen Maria demolerar Karibien efter Irma

8
Orkanen Maria september 2017 - Bild: weather.com
Orkanen Maria september 2017 – Bild: weather.com

Puerto Ricos guvernör säger att det fortfarande finns tid för öborna att söka skydd innan orkanen Maria träffar land. Orkanen Maria som nu är lika stark som orkanen Irma drar fram i ungefär samma spår som Irma för drygt en vecka sedan. Vissa mindre öar sopas nu bokstavligen helt ned i havet. 

Ricardo Rossello - Foto: Wikimedia Commons
Ricardo Rossello – Foto: Wikimedia Commons

Guvernör Ricardo Rosselló säger till CNN att Maria är den värsta storm som drabbat regionen under modern tid. Orkanen uppvisar vindhastigheter på 281 km/timme som är ungefär lika snabbt som ett höghastighetståg. Ön Dominica har redan drabbats och CNN använder ordet “obliterate” dvs utplåna för att beskriva “expresstågets” framfart.

Enligt amerikanska och europeiska prognoser kommer Maria inte att drabba Florida.

Text: NewsVoice

Orkanen Maria - Google
Orkanen Maria – Google
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
21 september 2017 kl 10:18

Svar till Jossan.

Alias “Newsvoicer” används inte längre sedan lång tid.

“Skribent” står det endast i sidhuvudet på artiklar, men om du tittar längre ner skriver vi ut artikelförfattarens hela namn. Detta beror på att alla skribenter inte har författarkonton på NewsVoice. Alla som är återkommande skribenter får med tiden egna författarkonton. Det tar dock tid att administrera eftersom varje författarkonto ska ha en biografisk text och ett foto inkluderat (via ett annat konto på Gravatar.com) i författarboxen.

Den enda anonyma skribenttyp vi har är “Företagaren” som representerar skribenter bakom advertorials eller företagsinriktade artiklar. Denna typ av skribent använder vi för att redovisa att artikeln kan vara kommersiell eller företagsinriktad.

Jossan
Jossan
Gäst
21 september 2017 kl 08:50

@Sasser: Måste tillägga att jag finner det vara ett visst mått av hyckleri, när du kräver att de som kommenterar skall identifiera sig, medan de som skriver artiklarna kan gömma sig bakom nicks som “Skribent” & “Newsvoicer” etc

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 september 2017 kl 17:00

CNN (September 20, 201): Hurricane Maria pounds Puerto Rico after killing 7 people in Dominica

“”This is total devastation,” said Carlos Mercader, a spokesman for Puerto Rico’s governor. “Puerto Rico, in terms of the infrastructure, will not be the same. … This is something of historic proportions.””

http://edition.cnn.com/2017/09/20/americas/hurricane-maria-caribbean-islands/index.html

David
Gäst
20 september 2017 kl 16:15

Har orkanerna ökat? Har koldioxidutsläppen påverkat medeltemperaturen? Blir det varmare på planeten? Har havsnivån höjts? Sveriges kanske mest meriterade man på området, Lennart Bengtsson, professor emeritus i meteorologi och klimatforskning ger raka svar som många inte förväntar sig i det senaste numret av 2000-Talets Vetenskap: http://2000tv.se/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 september 2017 kl 12:01

Jossan. Notera:

NewsVoice återinför nu kravet på att man uppger sin identitet för att kunna kommentera här. Skriv alltså ut ditt riktiga för- och efternamn och en fungerande epostadress. Den som uppger en falsk identitet eller en falsk e-postadress riskerar att få sina kommentarer raderade. Det känns både löjligt och nödvändigt att göra så här för att vi ska säkerställa en god debatt på lika villkor och med transparens.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 september 2017 kl 11:59

Jossan. Man kan betrakta de som anser att klimatförändringarna beror på människans koldioxid som en typ av klimatförnekelse eftersom det saknas vetenskapliga bevis för att det är enkom koldioxid som skapat de temperaturökningar som uppmätts. Tvärtom. Studier visar att det är mer troligt att den marginellt ökande halten koldioxid beror på temperaturökningen som är en följd av klimatförändringar som kan härledas till solaktivitet och som kan spåras i hela solsystemet. Människan kan knappast lastas för växthuseffekter på andra planeter.

NewsVoice har publicerat många artiklar om denna forskning. Tre av de mest intressant för dig kan vara artiklarna:

97% av alla klimatforskare är INTE överens om att klimathotet beror på människan
https://newsvoice.se/2015/12/20/97-av-alla-klimatforskare-ar-inte-overens-om-att-klimathotet-beror-pa-manniskan-viralgranskaren-pa-newsvoice/

Klimatskandalen – Mätstationerna som mäter temperatur och koldioxid ligger vid städer och vulkaner
https://newsvoice.se/2016/01/12/matstationer-temperatur-och-koldioxid-ligger-vid-stader-vulkaner/

50 IPCC-experter förkastar uppfattningen om den globala uppvärmningen
https://newsvoice.se/2014/07/20/50-ipcc-experter-forkastar-uppfattningen-om-den-globala-uppvarmningen/

Top scientist resigned 2010 from post – Admits Global Warming is a scam
https://newsvoice.se/2014/04/01/top-scientist-resigned-2010-from-post-admits-global-warming-is-a-scam/

Evidens för att istiden har börjat och att IPCC vilseleder
https://newsvoice.se/2014/01/11/evidens-for-att-istiden-har-borjat-och-att-ipcc-vilseleder-allmanheten-och-politikerna/

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
20 september 2017 kl 11:48

Re Jossan.
Vädermanipuleringar har knappast något med klimatförändringar att göra.
Googla Geo engineering
Orkar du inte så kolla gärna här
http://www.bba.aero/special-mission/solutions/weather-monitoring-control/?gclid=EAIaIQobChMIwdqfieyg1gIV08qyCh155gnbEAMYASAAEgKAkPD_BwE

Jossan
Jossan
Gäst
20 september 2017 kl 11:07

Allt medan Trump och Newsvoice hävdar att klimatförändringarna inte kan vara skapade av människan..