Magnesiumbrist – Bota depression, irritabilitet, ångest och sömnlöshet med kosttillskott

1
1762

Magnesiumbrist kan botas med kosttillskott

Magnesiumbrist kan ge dig depression, bipolär sjukdom, ångest, självmordstankar, sömnlöshet och till och med nervös pratsalighet. Därför kan du ha mycket god hjälp av att inta medicinska doser av magnesium. Många blir symptomfria, men det gäller att välja rätt form av magnesium, annars kan du få diarré.

Psychology Today har publicerat en artikel om en studie som visar att patienter som lider av depression kan behandlas med magnesiumterapi och förbättringar kan ofta konstateras redan inom loppet av 7 dagar.

En 40-årig man som var irritabel, ängslig, extremt pratsam och deprimerad tog 125 mg magnesiumtaurinat vid varje måltid och vid sänggående. Han blev kvitt alla symptom redan efter en vecka. Hans frestelser att inta tobak, narkotika och alkohol försvann. Hans våldsamma aptit avtog och mannen gick ned i vikt.

Läs hela artikeln om magnesiumbrist på TV Helse

Textbearbeting och översättning av Torbjörn Sassersson

OBS. Detta är inte reklam eller en ”advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Nu är det så att människan har ett hjärta och en hjärna – en själ, en icket fysisk kropp som vi kan ej bota med kost när könslor och tankar är i obalans. Psychea eller själen (psykologi är vetenskap om själen från grekiska) behandlas med känslor och tankar – med handlingar. Ofta så är alla dessa sjukdomar nämnda i artikeln ett resultat av att folk inte kan förverkliga sii själva. Folk känner att de inte är älskade, förstådda och att de kontrollerar sina liv. När man börjar förända vardagen, möjligheterna, strukturen pä människors liv då blir dessa sjukdomar färre. Så om vitaminer och kosttillskott kan delvis påverka hjärnan så kan de inte påverka själen – psychea. Medicin naturlig eller artificiell behandlar resyltatet ich inte orsaken av de psykiska problemen.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här