Magnesiumbrist – Bota depression, irritabilitet, ångest och sömnlöshet med kosttillskott

publicerad 1 september 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Magnesiumbrist kan botas med kosttillskott

Magnesiumbrist kan botas med kosttillskott

Magnesiumbrist kan ge dig depression, bipolär sjukdom, ångest, självmordstankar, sömnlöshet och till och med nervös pratsalighet. Därför kan du ha mycket god hjälp av att inta medicinska doser av magnesium. Många blir symptomfria, men det gäller att välja rätt form av magnesium, annars kan du få diarré.

Psychology Today har publicerat en artikel om en studie som visar att patienter som lider av depression kan behandlas med magnesiumterapi och förbättringar kan ofta konstateras redan inom loppet av 7 dagar.

En 40-årig man som var irritabel, ängslig, extremt pratsam och deprimerad tog 125 mg magnesiumtaurinat vid varje måltid och vid sänggående. Han blev kvitt alla symptom redan efter en vecka. Hans frestelser att inta tobak, narkotika och alkohol försvann. Hans våldsamma aptit avtog och mannen gick ned i vikt.

Läs hela artikeln om magnesiumbrist på TV Helse

Textbearbeting och översättning av Torbjörn Sassersson

OBS. Detta är inte reklam eller en "advertorial". NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.