USA:s försvarsminister: Massiv militär respons om Nordkorea attackerar

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 september 2017
- Torbjörn Sassersson red.
James N. Mattis - Publikt foto: Monica King, US Army, Wikimedia Commons
James Mattis varnar Nordkorea
James Mattis varnar Nordkorea – Foto: CNN

Den amerikanska försvarsministern James Mattis har i ett publikt uttalande kraftigt varnat Nordkorea att om landet angriper USA eller någon allierad part kommer USA att besvara med en massiv militär respons. Att utplåna Nordkorea är inte aktuellt, men USA har inget problem att göra det, uppger Mattis.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: James N. Mattis – Publikt foto: Monica King, US Army, Wikimedia Commons och skärmdump från CNN.com

James Mattis:

“Our commitment among the allies are ironclad”…

“Any threat to the United States or its territories, including Guam, or our allies will be met with a massive military response, a response both effective and overwhelming.” …

“We are not looking to the total annihilation of a country, namely North Korea, but as I said, we have many options to do so”. – CNN

Donald Trump har varnat att USA kan stoppa all handel som andra länder utför med Nordkorea. Trump har nu informerats om de olika scenarior och möjligheter som USA kan välja att iscensätta om en militär respons mot Nordkorea blir aktuell.

Susan Ritzén som skriver för DN har i sin analys konstaterat att USA:s antimissilsystem inte nått de kravnivåer som var förväntade. Endast hälften av de amerikanska missiler som skjutis av för att skjuta ned interkontinentala robotar har träffat sin mål.

Inte heller är det klart att USA:s cyberkrigsstrategier kan slå ut inkommande robotar mot tex USA:s fastland. Istället har Nordkorea blivit bättre på cyberförsvar.

Till och med möjligheterna för USA att direkt angripa Nordkorea är problematiska. Susan Ritzén skriver att den svåra otillgängliga terrängen och djupa tunnlar i Nordkorea uppges vara stora hinder. Direkta missilattacker mot Nordkoreas avfyrningsplatser skulle sannolikt inte slå ut alla robotbaser och robotarna flyttas dessutom runt i landet från och till. Nordkorea har även möjlighet att avfyra ICBM-robotar från ubåt.

Istället verkar utvecklingen peka på att det nu kommer att ske upprustningar bla i Sydkorea.

Rysslands och Kinas presidenter uppmanar till lugn.

“The two leaders agreed to stick to the goal of denuclearization on the Korean Peninsula and to maintain close communication and coordination to deal with the new situation”, uppger den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua, skriver RT

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Nordkorea
Stöd NewsVoice 2024
 • Smiter du inte smita nu Patrique – du vet nog mycket väl att det sedan länge är en familj där fader ska dyrkas och begråtas som “gud” (dödsfall…). Historien bakom och omkring hur det kan vara så, berör du inte, eller att folket har lidit stora umbäranden, och mångas död, de oräkneliga koncentrationslägren, osv. Du skriver inte att folket ÄR kidnappat, så vad handlar vissa kommentarer om, kan man undra. Du gör inte det, så det är du som “person” – då kallar du det “angrepp” på person… du får väl räkna med att alla kommer inte att hålla tyst då dina ord är ett slags omvänt angrepp på ett oskyldigt kidnappat folk – de är dom som behöver stöd.

  The UNSPEAKABLE HELL of North Korea Concentration Camps: Shocking Cruelty
  https://humanpains.com/2014/08/13/north-korea-concentration-camps-2/

 • Det är helt omöjligt för en familj att kidnappa 25 miljoner invånare precis som det är lika omöjligt för vissa att skilja på sak och person när de diskuterar på internet. Att missbruka personangrepp i diskussioner vittnar om att man inte har en aning om vad det är man babblar.

 • Patrique, det var dumt skrivet. Du skriver Korea fast det heter Nordkorea.

  “I Korea gör man vad man vill…”
  “Om man vill ha planekonomi och kärnvapen…”

  Vem är “man”?

  Om några kidnappas och hålls i svåra förhållanden och utsätts för övergrepp – så är du den som rycker ut som stödjare av kidnapparna, och skulle beskriva det som att det är deras “interna saker att sköta”, ungefär.

  “Interna angelägenheter…”

  Folket är kidnappat, och lever utstår ett svårt lidande genom “EXTERNA” angelägenheters försorg. Först genom Sovjetkommunismen, och sedan fortsatt som en intern diktaturs familjemaffia, och genom Kinakommunismens stöd. Allt är externa förhållanden genom frimureri eller Illuminati och deras kommunism som kidnappat folket. Jag läste att det finns fortfarande människor i deras enorma och vidriga fångläger som föddes i dom på femtiotalet, fortsatt i dessa läger. Den store ledaren/guden rensade ut kommunister som hade anknytningar som inte gillades, såsom Sovjet eller Sydkorea-kommunister. Folket är svårt hjärntvättat, precis som man gjort i Kina. Projicera inte över egen hjärntvätt på andra.

  Det sista Nordkorea är, är en “suverän stat”.

  Bönder:
  https://ichef-1.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/A922/production/_85989234_peasants.jpg

 • Det är endast mycket psykiskt sjuka människor (förmodligen hjärntvättade) som har åsikter om andra länders interna angelägenheter. I Korea gör man vad man vill. Om man vill ha planekonomi och kärnvapen så är det ingen icke-korean som har med det att göra. Korea har inte angripit något annat land.

  Hur vore det om man iställlet ojjade sig för Europa och Förenta Staterna som angriper andra länder och bombar dem till stenåldern? Hur vore det om vi alla slutade blanda oss i andra suveräna staters inre angelägenheter och koncentrerade sig på våra egna?

 • Tycker också att en del kommentarer är på rätt spår. I många år lär usa ha betalt miljoner till Nordkorea och därmed själv bidragit till deras upprustning. Verkar vara den stora falsk flagg som kommer snart för att knyter ihop säcken över oss. Dollarn är förlorat och då måste man fixar det med en rejäl avledningsmanöver. Många amerikaner vet inte ens var nordkorea ligger, men krig skall de har. Var det fluor i vattnet, GMO eller för många vacciner som dödade hjärnan?

 • Svar till per.

  Jag betraktar Mike Adams som en av de mest tongivande personligheterna som finns. Han upplyser och stimulerar till granskning och kritik av den etablerade organiserade kriminaliteten i västvärlden. De gånger han haft fel eller överdrivit drunknar i alla de fall som han har haft rätt.

 • Ännu en akt i denna Globalist-teater som går ut på att skrämma skiten ur befolkningen och skulle det väl smälla kan jag ge mig fan på att vi får ett reformerat FN à la Världsregering. Precis på samma sätt som FN och EU mm kom till efter andra världskriget. Det är ingenting som “reformerar” och omformar samhället mer än stora kriser och krig och de är alla konstruerade från början till slut.

 • Mike Adams? Har för länge sedan tappat focus? Han har tappat sin roll som påverkare av den galenskap som det militärindustriella komplexet är idag och därmed fungerar inte hans blogg som neutral upplysare. Men det var ju redan för 2 år sedan minst. Har för länge sedan sagt upp hans allt sämre e-post tjänster. Inte många rätt därifrån nu för tiden.

 • Putin är den enda av alla länders ledare som jag har sett uttala sig balanserat i frågan om Nordkoreas uppskjutningar av kärnvapenbestyckade missiler.

  Alla andra framstår mer eller mindre som hysteriska krigshetsare.

  Är Nordkorea en spänningsskapare uttänkt av de privata bankernas ägare och det militärindustriella komplexet, i syfte att kunna lura in väst i en acceptans för större anslag till vapeninköp?

  Även auktoriteter som borde vara fredsivrare förespråkar västligt våld – Mike Adams förnekar sig inte:

  https://www.youtube.com/watch?v=dE_A1c0_ZFw

 • RT: Putin: Military hysteria over N. Korea may lead to planetary catastrophe, heavy loss of life

  ““Ramping up military hysteria in such conditions is senseless; it’s a dead end,” he added. “It could lead to a global, planetary catastrophe and a huge loss of human life. There is no other way to solve the North Korean nuclear issue, save that of peaceful dialogue.””

  https://www.rt.com/news/402020-putin-russia-speaks-brics/

 • Går vi med i NATO blir det kanske samma upptrappning här. Moderna kring brukar trappas upp intensivt i medierna nåt halvår innan kriget bryter ut. I dagens demokratiska samhällen måste man vinna kriget i medierna för (få opinionen att svänga) innan kriget kan vinnas på marken.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *