Militärövningarna Zapad 2017 och Aurora 17 – Vad anser du?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 september 2017
- NewsVoice redaktion
Aurora 17 och ÖB Micael Bydén - Foto: TV4
Aurora 17 och ÖB Micael Bydén - Foto: TV4
Aurora 17 och ÖB Micael Bydén – Foto: TV4

Militärövningarna Zapad 2017 och Aurora 17 forskrider. NewsVoice sammanställer några av de senaste videoinslagen från flera källor, vilka utgör olika perspektiv på övningarna. Posta gärna dina åsikter och tankar om övningarna i kommentarsfältet nedan.

TV4: Skarpladdade robotar på försvarsövning

Försvarsmakten: Värdlandsstöd och operativa transporter under Aurora 17

Vesti News: NATO Rattle Sabers in Neutral Sweden in Anti-Russian Exercise

Ruptly: Sweden: US participates in Sweden’s biggest military drills in 23 years

RT: Sweden conducts largest military drills citing ‘Eastern threat’

Aktivister för fred: Ryssland utmålat som fiendeland under krigsövningen Aurora


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det inte konstigt om Ryssland övar krig i vårt närområde. Vi är ju första klassens provokatörer ur ryskt perspektiv så länge som vi flörtar med Nato. Det är absolut det värsta vi kan göra för att underminera vår fred.

 • Sverige har varit en hemlig NATO-medlem sedan 1950-talet. Trots alla vettiga argument ovan och trots att USA med stor sannolikhet tog med atomvapen till Sverige nu, så är Aurora 17 livsnödvändigt för det svenska försvaret, som har slagits i spillror efter Estonias förlisning.

 • Detta kan också vara en diversion med att skaffa en “fiende” av den enkla anledningen att man tappat kontrollen på inrikespolitiken. Alla nedskärningar och försummelser och för stor invandring med gigantisk belåning till följd måste på något sätt döljas. Vad händer om Sverige sätts i “KK”? Vilka då skall då med bidrag föda två miljoner oanställbara figurer runt om i landet? Med de få poliser vi har kommer det bli stökigt värre när plundringarna kommer igång.
  Å andra sidan har ju NWO kontroll på båda sidorna så spelets mål väl är som vanligt livstids skuldsättning för landet.

 • Lägg märke att det var inte överenskommet att USA ska ha med sig skarpa Patriot raketer och endå tåg de med sig in till svensk territorium. Då antingen skiter USA vad de har kommit överens eller våra landsförredare till politiker har godkänt det i smyg. I vilket fall som helst den visar vad kommer hända i en framtida överenskomels. Vänta ni bara tills Sverige går med NATO så ska ni se kärnvapenrobotar på Gotland oavsätt vad politikerna kommer att säga till folket. Det är många som inte vet att Patriot robotarna är verkningslösa mot ryssarnas Hypersoniska robotar som gör 6.000 km på 20 MINUTER. Det finns inget annat robot som kan slå ut de idag i hela världen.

  https://www.rt.com/usa/368758-hypersonic-missile-gap-air-force/

  våra landsföreddare till politiker kommer att lägga ut mellan 15-20 milliarder av våra skatte kronor på verkningslösa robotar och släppa in kriget i Sverige eftersom USA = KRIG OCH FÖRÖDELSE

 • Jag är övertygad om att allt är planerat. För hundra år sedan 1917 startade den ryska revolutionen. Startskottet inleddes med ett signalskott från den ryska kryssaren Aurora. Nu planerar USA troligen att göra en ny kupp mot Ryssland med Sveriges hjälp. Vi har blivit sagda att det är Sverige som bjudit in Nato till denna övning. Ett märkligt sätt att visa sin uppskattning av vår gästfrihet på.
  Det är väl bara att invänta var en false flag kommer att ske.

 • USA har omringat Ryssland med militärbaser. Östersjön är i praktiken ett Nato-hav. Sedan 2004 när utredningen Snö-mörker och kyla presenterades har USA/Nato övat krig i Norr-och Västerbotten. USA/allierade har övat krig i Östersjön BALTOPS sedan 70-talet.Medelhavet är ett USA/Nato have med USAs SjätteFlotta med hemmahamn i Italien. Nato-landet Turkiet har 19 USA baser .Nato-länderna Rumänien och Bulgarien gränsar till Svarta havet och har nu USA baser på sin mark. Ukraina, som gränsar till Ryssland och Svarta havet är i praktiken ockuperad av USA/Nato. Och vi diskuterar varför Ryssland som faktiskt gränsar till Baltikum övar där. Vore det inte på tiden att vi diskuterade varför USA har baser i Estland, Lettland och Litauen? Och genomför ständiga havs-och luftstridsövningar där. Förra sommaren med 40.000 soldater från Utö ner till Polen.

 • Håller med Conny Lindberg, psykologiska operationer, propaganda osv är idag VARDAGSMAT i svensk media, och så mycket att svensken ska till slut vilja gå med i Nato. Helt galen utvecklingen i Sverige nu. Krigshets, bara förnamnet!

 • Det där med att Aurora 17 sammanfaller med det regelbundna Zapad har jag också funderat över. Tror inte att det är en slump i alla fall. Snarare ett mycket fult trick 🙁

 • Är det inte litet märkligt att Aurora sammanfaller med ryska Zapad-17? Jag menar den ryska övningen i västra delen av Ryssland och Vitryssland sker ju alltid vart fjärde år sedan 80-talet. Varför ingen Aurora – 16 eller 18? Är det en tillfällighet att krigshökar som Gunnar Hökmark mfl far ut med rena osanningar om Ryssland och Zapad just nu? Är det en tillfällighet att amerikanska robotförband ska integreras i svensk “kill-chain” som en amerikansk kapten uttryckte det i en intervju i DN om varför de var i Sverige och övade. Nej! Jag tror inte på så många tillfälligheter på en gång!

 • Conny och Leif: Jag håller med till 100%.
  Det faktum att denna övning sker ihop med bl.a. USA visar bara att de har ett oerhört stort inflytande på svenska försvarsstrategier samtidigt som det visar på Sveriges egna svaga försvarsförmåga. Inget nytt iofs men det är dags för svenska folket att vakna och inse att vi med vår neutralitet är ett dåligt skämt. Ryssland vet såklart att Sverige vid ett eventuellt “anfall” från Ryssland kommer att ta stöd från USA. Här dikterar USA själv villkoren och Sverige har bara att finna sig i den strategi som är bestämd av just USA.
  Det är kanske dags att lämna vår neutralitetspolitik och inse att Ryssland befinner sig helt intill oss och att vi därmed officiellt väljer vår försvarsmässiga samarbetspartner/allians. Jfr gärna med Nordnorge som direkt gränsar till Ryssland. Även om Norge iofs är med i Nato så är det allmänt känt att USA har mobiliserat en rejäl arsenal av “försvarsmateriel” där.

  Nä, som Leif ovan säger, plocka bort skygglapparna och se till att skapa en reell organisation som lever upp till vårt faktiska geografiskt politiska läge och inse vad som krävs.

  Det handlar inte om att “rusta upp” eller “trappa upp” vår relation till Ryssland utan att bara bli trovärdig och ärlig i försvarspolitiken. Både internt i Sverige och internationellt. Som det är nu skrattar omvärlden åt Sverige, och våra medborgare lever med en naivt falsk bild av hur läget är.

 • Det är tragiskt att gång på gång uppleva hur Sveriges politiker själva sätter på sig det amerikanska strypkopplet och som en trånande hynda i sin iver att piskas till lydnad ställer sig på alla fyra och gnäller.
  När ska vi fysiskt slänga ut och starta om med riktigt majoritetsvalda människor, med ryggrad och känsla för lag och rätt?

 • Man blir bara hjärntrött av att se våra politiker fungera som nickedockor.
  Det finns liksom inte något mer att säga, all information finns, om dom bara valde
  att plocka bort skygglapparna och se folket som den uppdragsgivare dom är.
  Vad jag kan förstå finns det inte heller några kanaler att nå fram till politikerna.

  Kanske dags med en landsomfattande strejkdag.

 • Naturligtvis kan vi här se den gamla beprövade metoden för att styra människor med hjälp av propaganda som syftar till att få människor rädda och lättare att kontrollera.
  Intressant nog syftar nästan alla av maktens styrmedel till att få oss att tro att inga andra metoder för att forma och föra vår värld framåt kan utföras utan tvång och hot om våld i form av krig och restriktioner, nya lagar osv.

 • Sveriges Radio (18 sep 2017): Nu brakar militärövningen Aurora lös [runt Uppsala och Enköping]

  “Den största militärövningen i Sverige på 20 år drar igång i länet idag. Det är framförallt på vägarna runt Enköping och i luften ovanför Uppsala som Aurora 17 kommer att märkas.”

  Mitt i hela Stockholm (18 sep 2017): Kökaos och gröna gubbar – nu börjar Aurora 17

  I veckan kommer försvarsövningen Aurora 17 att märkas i Stockholm. Räkna med att se hemvärnet öva strid bland annat på Söder och vid Bromma flygplats. Och på söndag är det risk för bilköer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *