Patient dog efter test med genmedicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 september 2017
- NewsVoice redaktion
Genmedicin
ArcanumSkolan
Genmedicin
Genmedicin

Världen kan ha fått ett av sina första dödsfall på grund av en felande genmedicin. Substansen fitusiran som testats för blödarsjuka ledde till att en patient avled av en blodpropp. Bakom försöken finns det amerikanska läkemedelsföretaget Alnylam Pharmaceuticals som samarbetar med Sanofi, skriver Pharmaphorum.

Alnylam bekräftar att de stoppat alla tester med fitusiran för att utreda säkerheten. Företaget vill nu utveckla en strategi för att minimera riskerna.

“…Alnylam is reporting a fatal thrombotic event in a patient with hemophilia A without inhibitors in the Phase 2 open-label extension (OLE) study of fitusiran. As a result, the Company has suspended dosing in all ongoing fitusiran studies pending further review of the safety event and development of a risk mitigation strategy.” – Anylam

Alnylam beskriver sig själva som ett “leading RNAi therapeutics company”.

RNAi (RNA-interferens) är en genteknisk metod där celler transfekteras med dubbelsträngat RNA, (dsRNA) som är komplementärt till det mRNA som ska tystas, antisense RNA. Transfektion är en metod som går ut på att forskare introducerar främmande genetiskt material till målceller. Denna typ av genetiskt material kan tex vara manipulerade plasmider eller antisense RNA. Målet är att manipulera målcellerna att producera ett visst protein eller att minska cellernas produktion av ett specifikt protein. Transfektion kan innebära en eller annan grad av toxicitet för cellerna.

Text: NewsVoice

Relaterat och referenser

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Hasse, du har helt rätt. När “generena styr”, vilar “ansvaret” tungt på de stackare med dåliga sådana. Precis som förr, då adelns förträffliga gener var anledningen till att en del var adel och resten stannade vid “sin lott”. Att mljön inte ens påverkade generna har därför alltid varit ett hett försvarat stridsämne, och även anledningen till att Darwin “fick rätt”. Själva utvecklingsläran hade varit klar länge innan Darwin skrev sitt. Skillnaden var att Darwin hävdade att allt kom från en genuppsättning medans han störste konkurrent hävdade att miljön också progressivt formade generna. Den sistnämnde kommer jag inte ens ihåg namnet på, trots att de nu visat sig att han hade rätt! Darwin “fick” däremot “rätt” då striden stod, eftersom överklassen då nästan precis som idag bestämde vad som är rätt och fel i riktigt viktiga saker.
  Redan då insåg man säkert det orimliga i att gener i encelliga varelser ens skulle ha möjligheten att vara “förprogrammerade” till mångcelliga djur utan gradvis anpassning till miljön,med start vid den tiden då allt flöt runt i en slags vattensoppa! Men det passade inte politiskt. Idag styr medicinbolagen genom sina pengar som vi bara ger dom mer av eftersom dom har råd att offra en liten promille av dessa till att köpa de som bestämmer både det som är rätt och fel. Köp-professorerna är därför de verkliga Femtekollonerna/quislingarna idag, tollsammans med flera vältaliga politiker, ofta tidigt uppköpta talanger. De enda “klasser” man behöver köpa, på det ena eller andra viset, för att styra. Ett “knep” som varken Rockefellers eller Wallenbergs avslöjar?
  Alltså blir det som sagt mest genmediciner i morgon. “Svårt att hitta något som kan “styra upp” dina ovanliga gener perfekt”, är ju enklet att säga. Kunskapen att de metabola sjukdomarna i mycket stor utsträckning beror på vad och när vi äter hoppas man snabbt ska dö ut med oss som insett att för mycket kolhydrater för ofta ger sådana skador. Men vi för det vidare!

 • Det här dödsfallet är snart glömt för de behöver bara säga. “Det var ett litet misstag som gjordes i samband med, bla bla bla…. medicinen kommer att bota en lång rad sjukdomar”
  Snart läser vi istället i mainstream media, tillsammans med en bild på en snygg blondin som håller i ett provrör och smilar, att det står. “Den nya genmedicinen är äntligen här. Med vetenskapliga studier har den här
  medicinen visat sig effektiv” (På att allvarligt skada och döda folk) de orden blev visst utelämnade.

  Då vaccinerna blir alltmer avslöjade, kan detta vara det som ersätter dem. Föräldrar kommer att få höra hur viktigt det är att barnen får DNA-medicinen. Blir de sjuka i ung ålder tror barnen att detta är deras friska tillstånd eftersom de inte har ett friskt tillstånd att jämföra med.
  Det är därför det är lätt att anklaga barnets DNA då det visade sig ha autism efter en vaccinering.

  En sak till. De pengar som har satsats på att tillverka detta ska givetvis drivas in.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *