Theo E.J. Wilson blev den vita maktmannen Lucius25 för att förstå rasister

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 september 2017
- NewsVoice redaktion
Theo E.J. Wilson - Foto: TedX

Theo E.J. Wilson var nyfiken på de som hatade honom, för att han var svart, genom att anta rollen som den vita maktmannen Lucius25 på online-forum. Hans undersökning gav hon insikter om båda lägren.

“Om naturen är inriktad på mångfald, och du inte är det, kommer du att förlora den striden. Naturen bryr sig inte om din ras, den är människotillverkad. Naturen bryr sig bara om hälsosamma organismer och dina dyrbara etniska egenskaper är förbrukningsvara. Så i det ögonblick som du ger upp din etniska identitet och omlanserar dig inför mänskligheten, försvinner alla dina problem.” – Theo E.J. Wilson

För att nå till denna insikt uppmanar Theo E.J. Wilson alla att gå in i det motsatta lägret för att få nya perspektiv.

Theo E.J. Wilson alias Lucifury är en politisk intellektuell rättviseaktivist och en av grundarna bakom Denvers SlamNUBA team, som vann USA:s National Poetry Slam 2011.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Källa:TedX

Hemsida: Theoejwilson.com

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *