Theo E.J. Wilson blev den vita maktmannen Lucius25 för att förstå rasister

2
480

Theo E.J. Wilson var nyfiken på de som hatade honom, för att han var svart, genom att anta rollen som den vita maktmannen Lucius25 på online-forum. Hans undersökning gav hon insikter om båda lägren.

”Om naturen är inriktad på mångfald, och du inte är det, kommer du att förlora den striden. Naturen bryr sig inte om din ras, den är människotillverkad. Naturen bryr sig bara om hälsosamma organismer och dina dyrbara etniska egenskaper är förbrukningsvara. Så i det ögonblick som du ger upp din etniska identitet och omlanserar dig inför mänskligheten, försvinner alla dina problem.” – Theo E.J. Wilson

För att nå till denna insikt uppmanar Theo E.J. Wilson alla att gå in i det motsatta lägret för att få nya perspektiv.

Theo E.J. Wilson alias Lucifury är en politisk intellektuell rättviseaktivist och en av grundarna bakom Denvers SlamNUBA team, som vann USA:s National Poetry Slam 2011.

Text: Torbjörn Sassersson

Källa:TedX

Hemsida: Theoejwilson.com


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här