USA:s ambassadör: Nordkorea kommer att förstöras om…

publicerad 18 september 2017
- av NewsVoice
Nikki Haley - Foto: Office of the President elect, Wikimedia
Nikki Haley - Foto: CNN,   17 sep 2017
Nikki Haley – Foto: CNN, 17 sep 2017

Nordkorea kommer att förstöras, säger USA:s ambassadör i FN, om USA och allierade måste försvara sig. Det säger Nikki Haley under en TV-intervju på CNN under söndagen. Retoriken mot Nordkorea trappas upp.

Nikki Haley anser att Nordkoreas ledning inte ger respons på diplomatiska förhandlingar och att USA enkel kan vända sig till Pentagon som har många militära möjligheter att angripa Nordkorea. Haley påpekar att Trumps tidigare hot mot landet inte är tomma ord.

“We wanted to be responsible and go through all diplomatic means to get their attention first,” Haley said. “If that doesn’t work, General Mattis will take care of it.” – “Nikki Haley: Trump’s fire and fury comment ‘not an empty threat'”

“I have never been in a state of greater concern about this nation and Korea because there’s a certain recklessness on the other side,” she said on CNN. “They have very powerful weapons. They’ve done six nuclear tests.” – Senator Dianne Feinstein, “Haley: ‘North Korea will be destroyed’ if U.S. has to defend itself, allies”

FN iscensatte förra måndagen en ny runda av sanktioner mot Nordkorea som handlar om att strypa införseln av bla olja till landet.

Text: NewsVoice