Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Facebook stängde åtkomst till NewsVoice-kontot – hävdar ”phishing”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Facebook stängde av NewsVoice-sidan
Facebook stängde av NewsVoice-sidan

Facebook-profilen som hör till redaktören stängdes helt [andra kan se den] och åtkomsten för NewsVoice sida förhindras sedan igår av Facebook, som hävdar att kontona utsatts för sk ”phishing” dvs nätfiske eller lösenordsfiske, men det stämmer inte. Stängningen skedde när redaktören postade lästips för en artikel om homeopati i en rad hälsogrupper. Det är en rutin för NewsVoice att på Facebook tipsa om hälsorelaterade artiklar och så har alltid skett utan problem tidigare.

Texten är uppdaterad

“Denna gång aktiverades tydligen något i Facebooks algoritmer, som stängde dels min profil på Facebook och även åtkomsten till NewsVoice Facebook-sida”, säger Torbjörn Sassersson, redaktör på NewsVoice. “Vi brukar dagligen posta våra artikellänkar i diverse lämpliga Facebook-grupper, varför stängde de av just denna gång?”.

Att som kund få hjälp från Facebook är uteslutet. Facebook har i praktiken ingen support, bara hjälpsidor. Istället får den drabbade användaren vänta ut situation till dess att Facebook väljer att agera. Nu har sidan och profilen på Facebook legat nere snart ett dygn utan åtgärd från Facebook.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq