Mystiska stora IT-torn placeras ut i New York

publicerad 2 oktober 2017
- av NewsVoice
Mystery IT-towers in New York - Foto: CBS News

Metropolitan Transportation Authority (MTA) i New York installerar nu ett antal IT-torn som i media kallas för mystery towers, men MTA vill inte berätta vad syftet är med dessa torn som placeras ut vid tunnlar och broar. Prislappen för tornen ligger på 100 miljoner dollar, rapportera bla CBS och Sputnik News.

Joe Lhota- Foto: Donald Traill
Joe Lhota- Foto: Donald Traill

MTA:s styrelseordförande Joe Lotha säger till CBS att tornen innehåller fiberoptik som är nödvändig för utrustningen från Homeland Security. CBS News reporter drar därför slutsatsen att det handlar om antiterrorutrustning och att tornen kanske snart inkluderar ansiktsigenkänning. Lotha säger att alla korsningar i staden redan har all nödvändig Homeland Security-utrustning på plats.

“It’s a bit mind boggling that the MTA is approving $100 million for what appears to us to be big, decorative pylons,” John Kaehny, leader of watchdog group Reinvent Albany, told CBS2. “What we’re asking for is transparency from the MTA.” – Sputnik News

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *