Fuskade även Charles Darwin med forskningen?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 oktober 2017
- NewsVoice redaktion
Charles Darwin - Fotograf okänd
Charles Darwin - Fotograf okänd
Charles Darwin – Fotograf okänd

VETENSKAPSDEBATT. Vem har ens funderat på om Charles Darwin var en oärlig vetenskapsman som kopierade och falsifierade sin vetenskap? När man som jag växt upp i den svenska (kulturmarxistiska) paradigmet var det ju närmast omöjligt att ens kunna tänka tanken att den stora ikonen bakom evolutionsteorin var en marxistisk bedragare av gigantiskt format.

Text: Marcus Gullberg

Hur ligger det till med historien kring personen Charles Darwin? Vem var han och hans familj egentligen? Jag har tittat närmare på den senaste litteraturen i ämnet Darwin, den känsliga information som man absolut inte får ta del av i svensk historieundervisning.

En engelsk kriminolog dr Mike Sutton, har lagt ned många år på att undersöka sanningen om mannen, myten, legenden Charles Darwin och hans slutsatser är närmast skrämmande. Naturligtvis har också Sutton blivit personligen smutskastad av etablissemanget på olika sätt, men fakta är fakta och den är svår att dölja utan att bli röd om kinderna i fallet Darwin.

Jag och många med mig växte upp med en bild av människan som en något mer avancerad form av apa som kämpar mot andra människor för att kunna vinna lite fördelar i den materiella världen. Få kunde föreställa sig att vetenskapsmän kunde ljuga ihop sina teorier eller stjäla dem från andra forskare.

ArcanumSkolan 2024

En viktig detalj i evolutionsteorin, oavsett dess sanningshalt, är frågan om upphovsrätten.

I sin bok, “Nullius in Verba”, hävdar kriminologen dr Mike Sutton från Nottingham Trent University att Darwin stal idén till evolutionsteorin från en annan forskare som hette Patrick Matthew. Sutton har lagt flera år på att korsreferera texter från Matthew och Darwin samt att undersöka vilka inflytelserika människor som påverkade de båda forskarna.

“I have no doubt, based on the weight of new evidence, that Darwin did read Matthew’s book and then went on to replicate his discovery and key themes.” – Dr Sutton

Darwin ljög enligt Sutton offentligt i Gardeners Chronicle, 1860 när Darwin skrev:

”…neither I, nor apparently any other naturalist, had heard of Mr Matthews’ views…”

Patrick Matthew hade skrivit en bok 30 år innan Darwin där han beskrev “den naturliga urvalsprocessen” som beskriver hur en “universell naturlag” säkrade överlevnaden av de starkaste.

Dr Suttons bok “Nullius” bevisar att Darwin uttryckligen ljög sex gånger för att uppnå företräde framför Matthew samt hans desperata försök att få vetenskapskodex ändrade så att mer kända vetenskapsmän som han själv skulle ha företräde framför okända vetenskapsmän som gjorde de banbrytande upptäckterna. Darwins åtta ursäkter till varför han inte kunde veta något om Matthew har visat sig vara helt vilseledande.

Efter att ha förstört myten om Darwin som den ärlige gentlemannen och vetenskapsmannen finns det mer explosiva avslöjanden i Suttons bok. Enligt uppgifter var det Darwins mentor i Edinburgh, Grant, som gav Darwin idéerna till ”Voyages of the Beagle” – den bok som skapade myten att han hittade ”naturligt urval” på Galapagosöarna istället för i existerande böcker mellan 1837-1838. Om du tror att näbbarna på Galapagos finkar hade något alls att göra med upptäckten av naturligt urval så har du och miljoner andra blivit grundlurade av Darwin hävdar Sutton.

Om vi då ser på Charles Darwins släkt hittar vi mycket intressanta kopplingar till dåtidens elit. Erasmus Darwin, hans farfar, var en mycket hög frimurare, läkare och känd ockultist som var inblandad i franska revolutionen. Ingen har bekräftat att Charles var en frimurare men det är känt att även hans far var medlem.

Darwins livsstil var också mycket extravagant och han bodde på ett stort gods med upp till åtta tjänare. Han hade ingen inkomst från arbete och tjänade bara 10,000 pund på sina böcker under sin livstid. Darwin fick ett arv från sin far men det kunde inte på långa vägar täcka sådana levnadskostnader.

Ytterst få böcker har diskuterat Darwins privatekonomi men Sir Arthur Keith i sin bok “Darwin Revalued” (1955) berättar att Darwin tjänade en förmögenhet på investeringar och i samtliga investeringar mot slutet av sitt liv tjänades det pengar i ganska stor skala. Hur kunde Darwin tjäna så mycket pengar utan ledning från de stora finansmännen? Förklarar detta också att hans son fick delägarskap i en bank efter att Darwin publicerat sin evolutionsteori? Med tanke på att hans släktingar var djupt involverade i de hemliga sällskapen ser vi tydligt Darwins kopplingar till eliten och den mystiska finansvärlden där de stora besluten tas.

Ernst Haeckel and his assistant Nicholas Miklouho-Maclay
Ernst Haeckel and his assistant Nicholas Miklouho-Maclay, photographed in the Canary Islands in 1866 – Wikimedia Commons

Haeckels bortglömda erkännande

Ernst Haeckel (1834–1919) var tysk professor i zoologi och marinbiolog samt en kvalificerad läkare som arbetade på universitet i Jena under mesta delen av sin akademiska karriär. Haeckel var en ikon inom evolutionsteorin och hans skisser av embryon har publicerats världen över i olika skolböcker. Ändå avslöjades han som en bedragare redan under sin karriär och han erkände till och med sina brott under rättegången.

Haeckel erkände att han hade ändrat på sina evolutionsskisser men ursäktade sig genom att säga:

”jag borde verkligen vara förkrossad och skämmas för mina erkännanden om det inte hade varit så att hundratals av de bästa observatörerna och biologerna har gjort samma sak. Den stora majoriteten av alla morfologiska, anatomiska, histologiska och embryologiska diagram är inte sanna utan mer eller mindre påhittade, schematiserade och omgjorda” (Bowden, Malcolm (1977), “Ape-Men: Fact or Fallacy?” (Bromley, England, Sovereign Publications), p. 128).

Dessa påståenden är sensationella eftersom Haeckel är en världsberömd ikon inom evolutionsteorin och han anklagar hela den akademiska eliten av evolutionsbiologer för att vara en samling lögnare.

Embryos, Ernst Haeckel
Exempel på Haeckels förfalskning, embryos, Ernst Haeckel

 

Piltdown-mannen: En orangutang-käke och en mänsklig skalle

Piltdown mannen – en falsk människoskalle skulle bevisa evolutionsteorin

1912 kom en välkänd läkare och amatörgeolog fram och försäkrade att han hade hittat ett kranium i en gruva Piltdown, England. Trots att käken var mer aplik så var tänderna och skallen som en människas. Darwin utropades snabbt som hjälte av vetenskapen och många vetenskapliga artiklar skrevs som hyllade detta som det absoluta beviset på mänsklig evolution. Fem hundra doktorsavhandlingar skrevs också i ämnet.

Piltdown-mannen - History.com
Wikipedia: “Piltdown-mannen eller Piltdown-människan (vetenskapligt namn Eoanthropus Dawsoni) var ett förfalskat fossil av en förhistorisk människa som hittades i Piltdown-grustaget nära Uckfield i Sussex i södra Storbritannien” – Foto: History.com

Senare visade det sig att käken tillhörde en orangutang och de primitiva verktygen som hade hittats i närheten av skallen visade sig vara rena falsarier. Skallen kom från ett 500-årigt lik och käken kom från en orangutang som precis hade dött. Brittiska muséet fick snabbt ta bort Piltdown-mannen.

Vem var då skyldig? På den tiden var det många kända människor som var misstänkta, bland annat Sir Arthur Conan Doyle, som golfade på Piltdown-banan och hade kompetensen att genomföra en sådan här förfalskning.

I dagens MSM påstås det utan vidare att Darwin var ensam skyldig till bedrägeriet. Med tanke på hur sanningsenliga MSM är och hur uppbackad Darwin var av hela MSM på den tiden förefaller deras slutsats högst osannolik och oärlig.

Neanderthal

Professor Reiner Protsch – fabricerade data - The Guardian
Professor Reiner Protsch – fabricerade data – The Guardian

Ett berömt neanderthalfossil upptäcktes i en mosse nära Hamburg i Tyskland. Innan upptäckten framstod tidslinjen för evolution av apliknande varelser som mycket oklar i modern tid. Där fanns inga fossil som kunde beskriva den tidsperioden, men efter en upptäckt av professor Reiner Protsch klarnade bilden. Han daterade skallen som 36,000 år gammal så den hamnade perfekt mellan Neanderthalarna och den moderna människan. Slutligen hade gåtan fått sin lösning tack vare herr Protsch.

För evolutionsforskare var det för bra för att vara sant. I februari 2005 tvingade Protsch avgå med skammen som en bedragare. Frankfurt universitet dömde honom för att ha fabricerat data och för plagiarisering av sina kollegor (“Anthropologist Resigns in ‘Dating Disaster”). En gång ansedd som en världsberömd expert på kol-14-datering är hela hans karriär nu ifrågasatt. Undersökningen av hans arbete konkluderade att:

”Kommissionen upptäckte att professor Protsch har förfalskat och manipulerat vetenskapliga fakta under de senaste 30 åren.”

Hästarnas evolution felaktigt redovisad i skolböckerna

Det har bevisats att hästar inte följde påstådda evolutionsskisser. Trots detta trycker man upp det som sanning i skolböckerna. Det visar på att det viktiga inte är den vetenskapliga sanningen utan den marxistiska agendan.

Dr. Niles Eldredge, curator på American Museum of Natural History:

“I admit that an awful lot of that (imaginary stories) has gotten into the textbooks as though it were true. For instance, the most famous example still on exhibit downstairs (in the American Museum) is the exhibit on horse evolution prepared perhaps 50 years ago. That has been presented as literal truth in textbook after textbook. Now I think that that is lamentable …”.

Text: Marcus Gullberg

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vi som läser amerikanska publikationer ser att i synnerhet alternativa media översvämmas av artiklar producerade av fundamentalistiska kreationister, där det hävdas att evolutionen är en marxistisk (kommunistisk) komplott mot religionen och guds ord.

  Ska man skratta eller gråta?

 • Marcus Gullberg konstaterar att Marx och Darwin var samtida och vill, som jag tolkar flera av hans texter, att vi skall uppfatta Marx som högt upp i hackordningen. Men Marx var ett verktyg för monopolkapitalister och högst i hackordningen var den Brittiska oligarkin representerade via frimureriet, där illuminati troligtvis bara utgjorde en gren och var avsedd att rikta misstankar mot jesuiter och mot Tyskland. Marx återgav en inriktning som först formulerades av nämnda hemliga sällskap.
  Den Brittiska oligarkin låg bakom både Marxism och dess motståndare fascismen. Dom låg även bakom zionism och stärkte radikaliseringen av Islam. Britterna orsakade medvetet två världskrig och förrådde i stort alla andra både fiender och skenbara allierade. Med en sån cv bör det inte vara helt överraskande att dom kunde backa upp motsatta filosofier samtidigt.
  Det bör nämnas så att de uppmärksamma inte ser Marxismen som ngt självständigt.
  Darwin var även samtida med de Brittiska politiker som organiserade en störtflod av uppror världen över trots att etablerade historiker tiger ihjäl det och ist låtsas som om allt hände av sig själv genom spontana folkliga uppror.
  Marxismen fångade mkt riktigt upp Darwinismen som en del av sitt tänkande men det kan naturligt hänföras till att den Brittiska eliten behövde det för sin kolonialism. Marx försvarade den Brittiska kolonialismen så som en underhuggare gör för att inte bita den hand som föder en. Givetvis fann han en lämplig förevändning. Marx roll var att för Britternas räkning fånga upp dem som eljest skulle ha sökt sig till mer reformistiska rörelser.
  Att göra underhuggaren till den tongivande är att fördunkla och göra den papperstigern och kultfiguren alldeles för viktig.. Jag påpekar det eftersom Marcus enligt min mening har en vinklad användning av Marxismen som huvudfiende men inte dom som verkligen låg bakom alltsammans. Annars är dina ämnen och dina artiklar alltid av intresse och väl värda att tas upp.
  Evolutions teorin är en enkel ide som funkar och därför helt naturligt tilltalar dem som inte har förutfattade meningar. Ingen tror att den är en färdig lödning. Massor av okända saker återstår att upptäcka. Men inget säger att en mer utvecklad teori eliminerar en sorts andlig egenskap hos universum. Däremot kan ingen seriös forskare lita på gamla texter som ngt uttryck för denna andlighet. Religionen har fyllt civilisatoriska syften. Vetenskapen är dess naturliga fortsättning om man vill fördjupa sin kunskap. Men civilisationen behöver nog ngn form av organiserad andlighet.

 • “Johan Åkerman 27 Okt, 2017 at 21:52
  Intressant om ämnet”

  Ja, du har MER än RÄTT där, JÅ…. — “intressant” är bara förnamnet!
  Faktum är att herrarna Lloyd Pye, Zecharia Sitchin, Immanuel Velikovsky (Worlds in Collision) och Wallace Thornhill (med Electric Uineverse) tillsammans träffar mer eller mindre Mitt-i-Prick då det gäller vårt Planetsystem, Universum samt varför ingen kan finna Den-Felande-Länken — i betydelsen Vårt (den moderna Människans) ursprung!

  Kontrasten till exempelvis TEORIERNA(!) Darwinism, Svarta hål, Mörk energi & materia, Människans släktskap med apan, Oljans “fossila” ursprung och Big-Bang är nämligen ENORM eftersom dessa exempel bara är just DET:
  • OBEVISADE teorier!!

  Herrarna Pye, Sitchin, Velikovsky och Thornhill kan däremot BEVISA de flesta delarna av sina teorier och kommer därför att omnämnas för sin klarsynthet minst lika länge som Egyptens pyramider är gamla…..

 • Det enda en fossil bevisar är att något dött, lika dött som “evolutionsteorierna” är för var och en som inte förblindats av sitt eget högmod.

 • Mycket intressant läsning o givande kommentarer.
  hade jag hittat min kristallkula skulle jag leta efter NewsVoice-artikeln i samma genre men
  i ämnet “klimatforskning i början av 2000-talet”

 • Markus Gullberg; Mycket bra att du skriver om fossilen efter jättemänniskor. Smithsonian Institutet såg till att dessa snabbt försvann och vart de tagit vägen skulle vara intressant att veta. I Lloyd Pyes bok ” Everything You Know Is Wrong- Book One: Human Origins” skriver han om att det kan finnas kvarlevande individer av Jeti (snömän), Bigfoot och andra människoliknande varelser som anses utdöda på otillgängliga platser.

 • Louis Pasteur och blev världsberömd genom att plagierade Antoine Bechamps upptäckter vilket redogörs för i boken “Pasteur Plagiarist Impostor- The Gem Theory Exploded” av R.B. Pearson. Bechamps upptäckte även att cellen inte är det minsta levade utan att celler organiseras och byggs upp av s.k microcymas. Detta finns beskrivit i boken “The Blood And Its Third Anatomical Element” av Bechamp. Även Willhelm Reich var inne på likande ideer vilka han bekräftade genom experiment. Pasteur försökte knycka Bechamps upptäckt av microzymas med det satte Bechamp stopp för.

 • Om man har insett att radio, TV och många tidningar under lång tid har målat upp en tillrättalagd potemkinkuliss, måste man inte då också ifrågasätta historieskrivningen och gängse förklaringsmodeller?

  Tack Marcus Gullberg för denna intressanta kritik av kuliss-konstruktionens veka ramar! Det går inte så bra att bygga något hållbart av lögner. Det är spännande att få ha privilegiet att uppleva hur den ena kulissen efter den andra störtar samman – och hur verkligheten och sanningen skymtar allt tydligare för människorna!

 • Martin Gustavsson – Vetenskapsmannen? Han har sett miljoner och åter miljoner fossil. Hur har du över huvud taget tid och möjlighet att sitta här och hänga?

 • @Martin.

  Det är uppenbart och samtidigt otänkbart för de flesta människor idag att evolutionsteorin var ett marxistiskt hopkok för att skapa en ny religion(Main Stream Science) och ett självförakt(jag kommer från en apa/encellig organism och är inget mer än ett djur) för massorna medan ledarna behöll sin egen “tro” i hemlighet. Marx och Darwin var samtida kompisar som samtidigt presenterade sina teorier, allt medan kommunistledare sedan dess hävdat att Darwin gav marxismen den vetenskapliga basen för sin teori om “starkast överlever”. Var allt detta en slump?

  Samtidigt, hur många teorier som påvisar motsatsen till evolutionsteorin, har tillåtits presenteras? Det är väl bara Sydkorea som tillåter alternativa teorier att presenteras i viss utsträckning för skolbarnen idag. Den som äger media och kontrollerar universiteten äger sanningen.

  Det finns massor av fossiler och massor av oförklarade och försvunna fossil(och andra high tech artefakter från urminnes tider). Tex jättarna som levde förr i tiden och är omskrivna i varenda folkkultur, tex den svenska, har förklarats av etablissemanget med att alla urfolk(på tal om att nedvärdera och hata sina förfäder) ljög och fantiserade om jättarna. Jättefossil har hittats i stor omfattning runt om i världen och rapporterades helt naturligt utan sensationsrubriker i MSM fram tills 1920-talet(cirka). Se tex länken http://www.stillnessinthestorm.com/2016/05/15-Mainstream-News-Clippings-Prove-Giant-Human-Skeletons-Were-Found-and-Covered-Up.html . Om vi nu ser att alla jätteskelett etc har “försvunnit”, vad är då den verkliga anledningen till att ljuga om och dölja alltihop och sen bemöta frågor om dessa artiklar med total tystnad?…. Är vetenskapens sanningar dolda för massorna så att de inte skall kunna förstå ett smack? Kontrollerar man historieskrivningen har man ett kraftfullt vapen för att kontrollera folkets tankar.

 • “Sören 24 Okt, 2017 at 09:59
  Ingenting förvånar mig längre. Se bara detta om Einstein….”

  Ja, det är många RIKTIGA forskare och vetenskapsmän som protesterat — och protesterar — mot Herr E och “hans” E=mc2…
  Och förvånansvärt MKT pekar på att den formeln inte ens stämmer!
  Det verkar istället vara på det viset att vårt Universum är baserat på de ELEKTRISKA naturlagarna — precis som allt på nukleär nivå — INTE på gravitation. Och varför skulle det finnas två olika “system” — ett för “små prylar” och ett för “stora saker”.
  För den intresserade finns mkt bra info på http://www.thunderbolts.info/wp/

 • “I övrigt kan knappast några få skojare välta omkull hela den generella teorin om arternas uppkomst. Miljoner och åter miljoner fossiler stödjer teorin.”

  ? Finns det en enda? Did they find the missing link, ever?

 • Kommer ihåg flera diskussioner kanske 40-50 år sedan då jag inte kunde begripa att Darwins teori “räckte till” för alla möjliga kombinatiner, allt “förprogrammerat”, utan epigenitik. Blev mycket positivt förvånad när jag senare lärde att Lamarck hade haft samma ideer 40 år innan Darwin, men blev nedgjord av dåtiden. Det enda “nya” Darwin bidrog med var just avasaknaden av Lamarcks epigenetik! Men epigenetiken, att våra gener anpassas under vår livstid, passade naturligtvis inte överheten som redan då ansåg att alla egenskaper var förutbestämda av gener som absolut inte kunde förändras under livstiden. Budskapet “vanlig medborgare, bliv vid din läst, precis som vi högre stående”, var Darwins budskap, som naturligtvis alltid rimmar med makthavandes synsätt i ett feodalt samhälle, åtminstone. Lamarcks teorier kunde ju vända upp och ned på hela etablissemanget! Historien, och tydligen även “vetenskapen” skrivs alltid av de som äger största inflytandet, just vid den tiden. Napoleons kommentar om MSM redan då är högaktuella idag då fler till slut upptäcker att MSM alltför ofta ej är mycket mer är ett redskap i dagens makthavares tjänst.

 • @Erik

  Tanken är väl närmast(gällande Darwin) att presentera lite mer om social Darwinism och den uppenbara kopplingen mellan Marx och Darwin, tex att Darwin beundrade och korresponderade med Marx och att båda var bosatta i England.
  Jag har väl också haft tankar på att visa lite alternativa teorier till evolutionen, tex förhistoriska civilisationer och att man kan t.ex. räkna på hur snabbt hela mänskligheten degenererar via (skadliga) mutationer i DNA och därmed släcker en civilisation redan efter 5-10 000 år med nuvarande mutationstakt. Det finns hur mycket som helst att diskutera men tiden är ju tyvärr begränsad..

  Det som är uppenbart är hur denna grupp av globalister lyckats ta över alla sektorer av samhället under de senaste århundradena för att driva sin agenda. Napoleon sa att fyra fientliga tidningar bör fruktas mer än tusen bajonetter… Sanningen skapas av dem som äger media och Napoleon visste det redan på sin tid.

 • “On the Origin of Species, Matthew contacted Darwin, who in subsequent editions of the book acknowledged that the principle of natural selection had been anticipated by Matthew’s brief statement, mostly contained in the appendices and addendum of his 1831 book, On Naval Timber and Aboriculture.” https://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Matthew

  I övrigt kan knappast några få skojare välta omkull hela den generella teorin om arternas uppkomst. Miljoner och åter miljoner fossiler stödjer teorin.

 • Det är horribelt när man titta lite djupare i hur vetenskapen redan på 1700 – 1800 talet manipulerades. So hävdade Jean- Babtiste de Monet de Lamarck (1744-1829) Att arterna förändrades genom anpassning till omvärlden och detta ärvdes vidare till nästa generation. Alltså utan att veta något om epigenetik drog han de rätta slutsatser. Man kallade det då under en kort tid Lamarksismus vilket understöddes av Napoleon. Där hade Darwin total fel då han hävdade att överlevnad av den fittaste ( Som senare tolkades som starkaste) vinner i evolutionen.
  I och med att Napoleon förlorade sin politiska influens vann mot iden, då den passade bättre i det som skulle komma.

 • Ingenting förvånar mig längre eftersom historien liknar en rysk docka eller lök och vartefter lögnerna avslöjas visar sig mindre och mindre av allt som påståtts vara sant!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *