Fuskade även Charles Darwin med forskningen?

publicerad 23 oktober 2017
- av NewsVoice
Charles Darwin - Fotograf okänd
Charles Darwin - Fotograf okänd
Charles Darwin - Fotograf okänd

VETENSKAPSDEBATT. Vem har ens funderat på om Charles Darwin var en oärlig vetenskapsman som kopierade och falsifierade sin vetenskap? När man som jag växt upp i den svenska (kulturmarxistiska) paradigmet var det ju närmast omöjligt att ens kunna tänka tanken att den stora ikonen bakom evolutionsteorin var en marxistisk bedragare av gigantiskt format.

Text: Marcus Gullberg

Hur ligger det till med historien kring personen Charles Darwin? Vem var han och hans familj egentligen? Jag har tittat närmare på den senaste litteraturen i ämnet Darwin, den känsliga information som man absolut inte får ta del av i svensk historieundervisning.

En engelsk kriminolog dr Mike Sutton, har lagt ned många år på att undersöka sanningen om mannen, myten, legenden Charles Darwin och hans slutsatser är närmast skrämmande. Naturligtvis har också Sutton blivit personligen smutskastad av etablissemanget på olika sätt, men fakta är fakta och den är svår att dölja utan att bli röd om kinderna i fallet Darwin.

Jag och många med mig växte upp med en bild av människan som en något mer avancerad form av apa som kämpar mot andra människor för att kunna vinna lite fördelar i den materiella världen. Få kunde föreställa sig att vetenskapsmän kunde ljuga ihop sina teorier eller stjäla dem från andra forskare.

En viktig detalj i evolutionsteorin, oavsett dess sanningshalt, är frågan om upphovsrätten.

I sin bok, "Nullius in Verba", hävdar kriminologen dr Mike Sutton från Nottingham Trent University att Darwin stal idén till evolutionsteorin från en annan forskare som hette Patrick Matthew. Sutton har lagt flera år på att korsreferera texter från Matthew och Darwin samt att undersöka vilka inflytelserika människor som påverkade de båda forskarna.

“I have no doubt, based on the weight of new evidence, that Darwin did read Matthew’s book and then went on to replicate his discovery and key themes.” - Dr Sutton

Darwin ljög enligt Sutton offentligt i Gardeners Chronicle, 1860 när Darwin skrev:

”…neither I, nor apparently any other naturalist, had heard of Mr Matthews’ views…”

Patrick Matthew hade skrivit en bok 30 år innan Darwin där han beskrev “den naturliga urvalsprocessen” som beskriver hur en “universell naturlag” säkrade överlevnaden av de starkaste.

Dr Suttons bok “Nullius” bevisar att Darwin uttryckligen ljög sex gånger för att uppnå företräde framför Matthew samt hans desperata försök att få vetenskapskodex ändrade så att mer kända vetenskapsmän som han själv skulle ha företräde framför okända vetenskapsmän som gjorde de banbrytande upptäckterna. Darwins åtta ursäkter till varför han inte kunde veta något om Matthew har visat sig vara helt vilseledande.

Efter att ha förstört myten om Darwin som den ärlige gentlemannen och vetenskapsmannen finns det mer explosiva avslöjanden i Suttons bok. Enligt uppgifter var det Darwins mentor i Edinburgh, Grant, som gav Darwin idéerna till ”Voyages of the Beagle” – den bok som skapade myten att han hittade ”naturligt urval” på Galapagosöarna istället för i existerande böcker mellan 1837-1838. Om du tror att näbbarna på Galapagos finkar hade något alls att göra med upptäckten av naturligt urval så har du och miljoner andra blivit grundlurade av Darwin hävdar Sutton.

Om vi då ser på Charles Darwins släkt hittar vi mycket intressanta kopplingar till dåtidens elit. Erasmus Darwin, hans farfar, var en mycket hög frimurare, läkare och känd ockultist som var inblandad i franska revolutionen. Ingen har bekräftat att Charles var en frimurare men det är känt att även hans far var medlem.

Darwins livsstil var också mycket extravagant och han bodde på ett stort gods med upp till åtta tjänare. Han hade ingen inkomst från arbete och tjänade bara 10,000 pund på sina böcker under sin livstid. Darwin fick ett arv från sin far men det kunde inte på långa vägar täcka sådana levnadskostnader.

Ytterst få böcker har diskuterat Darwins privatekonomi men Sir Arthur Keith i sin bok “Darwin Revalued” (1955) berättar att Darwin tjänade en förmögenhet på investeringar och i samtliga investeringar mot slutet av sitt liv tjänades det pengar i ganska stor skala. Hur kunde Darwin tjäna så mycket pengar utan ledning från de stora finansmännen? Förklarar detta också att hans son fick delägarskap i en bank efter att Darwin publicerat sin evolutionsteori? Med tanke på att hans släktingar var djupt involverade i de hemliga sällskapen ser vi tydligt Darwins kopplingar till eliten och den mystiska finansvärlden där de stora besluten tas.

Ernst Haeckel and his assistant Nicholas Miklouho-Maclay
Ernst Haeckel and his assistant Nicholas Miklouho-Maclay, photographed in the Canary Islands in 1866 - Wikimedia Commons

Haeckels bortglömda erkännande

Ernst Haeckel (1834–1919) var tysk professor i zoologi och marinbiolog samt en kvalificerad läkare som arbetade på universitet i Jena under mesta delen av sin akademiska karriär. Haeckel var en ikon inom evolutionsteorin och hans skisser av embryon har publicerats världen över i olika skolböcker. Ändå avslöjades han som en bedragare redan under sin karriär och han erkände till och med sina brott under rättegången.

Haeckel erkände att han hade ändrat på sina evolutionsskisser men ursäktade sig genom att säga:

”jag borde verkligen vara förkrossad och skämmas för mina erkännanden om det inte hade varit så att hundratals av de bästa observatörerna och biologerna har gjort samma sak. Den stora majoriteten av alla morfologiska, anatomiska, histologiska och embryologiska diagram är inte sanna utan mer eller mindre påhittade, schematiserade och omgjorda" (Bowden, Malcolm (1977), "Ape-Men: Fact or Fallacy?" (Bromley, England, Sovereign Publications), p. 128).

Dessa påståenden är sensationella eftersom Haeckel är en världsberömd ikon inom evolutionsteorin och han anklagar hela den akademiska eliten av evolutionsbiologer för att vara en samling lögnare.

Embryos, Ernst Haeckel
Exempel på Haeckels förfalskning, embryos, Ernst Haeckel

 

Piltdown-mannen: En orangutang-käke och en mänsklig skalle

Piltdown mannen – en falsk människoskalle skulle bevisa evolutionsteorin

1912 kom en välkänd läkare och amatörgeolog fram och försäkrade att han hade hittat ett kranium i en gruva Piltdown, England. Trots att käken var mer aplik så var tänderna och skallen som en människas. Darwin utropades snabbt som hjälte av vetenskapen och många vetenskapliga artiklar skrevs som hyllade detta som det absoluta beviset på mänsklig evolution. Fem hundra doktorsavhandlingar skrevs också i ämnet.

Piltdown-mannen - History.com
Wikipedia: "Piltdown-mannen eller Piltdown-människan (vetenskapligt namn Eoanthropus Dawsoni) var ett förfalskat fossil av en förhistorisk människa som hittades i Piltdown-grustaget nära Uckfield i Sussex i södra Storbritannien" - Foto: History.com

Senare visade det sig att käken tillhörde en orangutang och de primitiva verktygen som hade hittats i närheten av skallen visade sig vara rena falsarier. Skallen kom från ett 500-årigt lik och käken kom från en orangutang som precis hade dött. Brittiska muséet fick snabbt ta bort Piltdown-mannen.

Vem var då skyldig? På den tiden var det många kända människor som var misstänkta, bland annat Sir Arthur Conan Doyle, som golfade på Piltdown-banan och hade kompetensen att genomföra en sådan här förfalskning.

I dagens MSM påstås det utan vidare att Darwin var ensam skyldig till bedrägeriet. Med tanke på hur sanningsenliga MSM är och hur uppbackad Darwin var av hela MSM på den tiden förefaller deras slutsats högst osannolik och oärlig.

Neanderthal

Professor Reiner Protsch – fabricerade data - The Guardian
Professor Reiner Protsch – fabricerade data - The Guardian

Ett berömt neanderthalfossil upptäcktes i en mosse nära Hamburg i Tyskland. Innan upptäckten framstod tidslinjen för evolution av apliknande varelser som mycket oklar i modern tid. Där fanns inga fossil som kunde beskriva den tidsperioden, men efter en upptäckt av professor Reiner Protsch klarnade bilden. Han daterade skallen som 36,000 år gammal så den hamnade perfekt mellan Neanderthalarna och den moderna människan. Slutligen hade gåtan fått sin lösning tack vare herr Protsch.

För evolutionsforskare var det för bra för att vara sant. I februari 2005 tvingade Protsch avgå med skammen som en bedragare. Frankfurt universitet dömde honom för att ha fabricerat data och för plagiarisering av sina kollegor (“Anthropologist Resigns in ‘Dating Disaster"). En gång ansedd som en världsberömd expert på kol-14-datering är hela hans karriär nu ifrågasatt. Undersökningen av hans arbete konkluderade att:

”Kommissionen upptäckte att professor Protsch har förfalskat och manipulerat vetenskapliga fakta under de senaste 30 åren.”

Hästarnas evolution felaktigt redovisad i skolböckerna

Det har bevisats att hästar inte följde påstådda evolutionsskisser. Trots detta trycker man upp det som sanning i skolböckerna. Det visar på att det viktiga inte är den vetenskapliga sanningen utan den marxistiska agendan.

Dr. Niles Eldredge, curator på American Museum of Natural History:

“I admit that an awful lot of that (imaginary stories) has gotten into the textbooks as though it were true. For instance, the most famous example still on exhibit downstairs (in the American Museum) is the exhibit on horse evolution prepared perhaps 50 years ago. That has been presented as literal truth in textbook after textbook. Now I think that that is lamentable …”.

Text: Marcus Gullberg